Mycke meck...

.... är det att träna elitlydnad mot elitbrukset, fast det är samtidigt kul att lära sig. Gunde och jag var nere på annandag jul och körde igenom hela elitlydnadsprogramet. Kan säga att det är tur att jag har planerat och köpt hela 10 st koner för de går åt när alla delar ska vara ut placerade. Det som inte flyter av momenten med störning idagsläget är rutan och dirigeringsapporteringen. Fjärrdirigeringen börjar ta form nu när Gunde inte tycker det är DÖÖ KUL och måste låta i förflyttningarna (höga skall blir det), när han är så speedad blir även förflyttningarna slarviga. Det blev många timmars träning men Gunde var laddad så det flöt på riktigt bra.

Jag har även tränat något enstaka moment på promenaderna för att försöka få allting på plats.

Fredagen avslutades med att vi bastade, ÅHHH SÅ HÄRLIGT!! Vi har en jätte fin bastu på tomten men den har inte använts sen innan jag blev gravid alltså inte på 3-4 år och det är verkligen skam. Bastun har istället fått agera förråd och det har inte varit några problem att få den fylld MEN nu är den rensad och Jennifer bastade i den för första gången vilket var en succé. Inköpt till bastun är en STOR BALJA som vi fyllde med vatten och Jennifer for upp och ner i baljan och tyckte det var stört kul att stänka vatten på både oss och aggregatet. Den som kroknade först var Stefan den tunnisen *asg*

Status med Grimm så som vi ser det är att allt verkar gå i rätt riktining, såret är läkt fint, han går bra på benet, kan dock inte trava så bra när han försöker en kort bit. Han är otroligt pigg och vi behöver göra små aktiveringsövningar med honom och tänkte på godisupplet på gräsmattan för matglad är han. Vill inte att han ska lägga på sig nått extra så om det blir mycket godisupplet blir det helt enkelt mindre mat.

Med Gunde är allt bra, han har nu funnit sig vid att vara mer ute med oss nu när Grimm behöver vara instängd och kan ligg still och inte fara runt så dant. Det blir lätt rörigt när Jennifer far runt och Gunde gör lika så, utgången är att Gunde puttar Jennifer så det blir tårar och tandagnisslan. Härom dan var de så söta och lekte tittut runt vår köksö, de fick hålla på under uppsyn av oss men sen började Gunde smyga lite väl och då bröt vi så han inte blir för bufflig.

Annars rusar bara dagarna på och kvällarna är inte så lugna just nu för Jennifer har kommit in i en period när hon inte vill sova. När vi trott hon somnat för det blivit tyst och kikar in i rummet så satt hon helt naken i sängen och allt var nedkastat på golvet (nappar, täcke, nallar, kuddar etc), kissat hade hon gjort på både kudde och i sängen. Det var bara att ställa sig och byta lakan som tur är har vi ett jätte bra madrassskydd så madrassen klarade sig. Brukar vid dessa tillfällen (vilket blir ganska ofta) säga till min underbara man "Sjung och va gla"

Vi har även ambitionen att måla om i hallen men inte kommit längre att allt är inköpt men arbetskraften har inte infunnit sig än *ler*. Väggarna i hallen är i stort behov av att målas om, färgen är med högre glans så de går att torka men inte hur många gånger som helst för det ska hålla sig snyggt. Det vi har gjort är att rensa i en av garderoberna och även i luckorna på loftet, tror vi var hamstrar i våra tidigare liv *asg*.

Nu gör jag natt för idag och ska krypa ner i sängen bredvid min älskade man.

Vill med det avsluta ett bra citat som jag hörde på radion imorse från en äldre herre när de talade om hur man mår etc, för vi alla har ju våra bördor att bära:

"Det är inte vad man har - utan hur man tar det"

Tjingeling,

Ullis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0