Jobba hemifrån

Det krävs verkligen själv disiplin när jag ska jobba hemma för tusen andra saker är roligare än sitta och knappa siffror såsom hundträning t ex *big smile*. Jag passade på att ta en långpromenad i det fina vädret, solen sken så härligt.

Jag tränade platsliggning med båda grabbarna samtidigt och gjorde olika störning som att bland annat hoppa jämfota över dem *ler*. De låg hur fint som helst och det var en himla tur för mig annars hade jag stått på öronen i snön när jag höll på med mina balansövningar *asg*

image20

Tränade även med Gunde olika moment i lydnadsklass 3 och vi hade himla skoj.

Synden straffar sig heter det så fint *cry*......för att jag tog ut svängarna på dagen så fick jag sitta snällt och jobba ikväll så jag kom någesådär i kapp, fast det är det värt att kunna ha flexibla arbetstider, guld värt för mig.

Tjingeling,

Ullis

Inspirerad

Tillbaka i vardagen efter påskledighet och tävlande. Det känns jätte bra att ha gjort bruksdebuten så här tidigt på säsongen så jag vet vad vi behöver träna mer på. På tävling får man en kvittens på vad som funkar, nu vet jag mer vad jag ska lägga ner krut på och vad jag behöver bry mig mindre om på träning för det kommer ändå inte fram på tävling.

Jag blir även så glad över hur många trevlig hundmänniskor det finns som delar med sig av sina kunskaper och långa erfarenhet, de har en stor ödmjukhet och värme. Jag blev välkommen att komma och träna med några av dem fast avståndet är sånt att det tyvärr inte kommer bli så ofta.

Förra året fick jag nytt jobb, vad tycks om min utsikt?! *ler* Kortet är taget idag!

image19
I 10-års tid jobbade jag i Stockholms City och bytte jobb hit ut på Värmdö INGET jag ångrat. Nu har jag 15 minuter till jobbet, förr hade jag 1 timme, jag sparar 7,5 timme i veckan, iofs tjänar jag mindre men det är det väl värt!

Nu ska jag slipa på 3:ans moment igen inför kommande tävlingar när det lär dröja med brukset innan det finns tävlingar inom rimlig radie.

Må väl!

Ullis

Gårdagens hundträning

Känner mig jätte taggad av hundträningen igår, frågade Cilla med kort varsel om hon kunde komma och det gjorde hon, toppen!

Tusen tack till dig Cilla för alla hjälp med tips, filmning och kommendering, guld värt. Filmen blev bra, kul att se sig själv även fast det var en hel del slarv så är jag nöjd med vad Gunde presterade.

Vi får nyhetsbrev via mejlen om de olika faserna som barn går igenom och det är jätte bra att veta att vissa saker är fullt normalt som utbrott och sånt när de inte kan prata så bra och vi föräldrar inte förstår. Det som skrevs nu var:

"Som förälder kan man bli lite utmattad då och då, för ert barn håller full fart hela dagen. Gläd er över det och sänk tempot lite i ert vuxenliv."

Sänk farten lite i ert vuven liv.................inte precis vad vi gör nu med allt som rör hund när tävlingssäsongen drar igång, den snarare ökar. Jennifer kan verkligen hålla full fart t o m jag kan känna mig helt slut när det är läggdags för henne. Idag till exempel så satt hon helt plötsligt mitt uppe på köksbordet och verkade verkligen gilla läget men jag blev helt förskräckt. Jag är så otroligt glad att jag och Stefan delar på ansvaret, det är guldvärt att jag har valt en bra pappa till mitt barn *love*.

image14
Här är det full fart på tomten, vilt plaskande, Grimm som står bakom är inte alls lika förtjust i skvättandet.

image18
Och så här otroligt söt & trött kan man vara när man följer med sin mamma ut på en skogsprommenad i fina vädret.

Nu ska jag gå och lägga mig för natten bredvid min älskade make som har andra tider än mig när han jobbar.

Tjingeling,

Ullis

Ps. Vill även dela med mig av en fin bild på min super duper kompis Carina, bilden är tagen när vi spelade biljard på JoLo och tog oss långt mot finalen utan att vi hade tränat, vi var grymt bra! Ds
image15

Längtar till dagens hundträning

Håller på att förbereda mig inför kommande hundträning idag, ser fram emot den och videokameran är ladda *ler*

Förhoppningsvis finns tid senare för en reflektering!

Tjingeling,

Ullis


Bilar *grrrr*

Då har båda våra bilar gått sönder, Chryslern har nått el fel fast den går att köra men känns inte som någon hitt precis att veta att en säkringar har brunnit *suck*.

Så till lilla Clion, fläktremmen där skriker så man skäms att köra bilen, står du utanför bilen när den är i gång så får du ont i öronen, som tur är låter det inte när man har kommit upp i fart.

Tider beställde vi i måndags morse för dem på verkstaden, som tur är *NOT* är vi de ända som vill ha verkstads tid *cry* ,får vänta ända till nästa vecka innan vi får hjälp.

Vill inte ens tänka på hur mkt detta kommer att gå på, det blir till att jobba extra för att få det att gå runt.

Nu har jag fått beklaga mig lite, är himla dyrt med bil och vi som har 2 st men vi skulle inte klara oss utan dem så det blir att dra in på annat.

Tjingeling,

Ullis

Många ärenden blev det

Jaha........och vad gör jag när jag börjar känna mig bättre under eftermiddagen?............jo tusen järn i elden direkt, ingen vila ingen ro.

Det som jag gjorde var bland annat att hämta mina vigselringar från min goda vän Yacoub, har inte haft dem sen jag blev gravid och har äntligen fått dem fixade. Yacoub ville även ge en present till Jennifer och det blev ett hjärta med en gnistrande sten, kanon fin. ***Tusen tack*** och kramar till dig. Hoppas att bollen till Santo ivarje fall har hållt ett litet tag *ler*

Här kommer en bild på mina ringar som jag är så stolt över, inte den bästa skärpan när jag tar kort med mobilen:

image12

Hade i tanken att jag skulle hinna laga middag och dessutom i mängde så det skulle räcka till flera matlådor, alltid bra att ha i frysen. Men eftersom tiden bara flög i väg så blev det hämtmat istället från en kina restaurang och idag smakade det inte speciellt bra *urg*. Brukar äta deras Sushi men riset var alldeles för kladdigt och Stefan var inte heller förtjust i deras fläskfilé med grönsaker, trist!

Vill även delge Er en bild på vår älskade dotter och mig som är tagen i kväll, hon är helt fantastisk och väldigt lätt men det är jobbigt att bli mamma på gamla dar när man har en hobby som tar mycket tid och dessutom jobbar heltid, ett himla planerande för att hinna med MEN jag vill inte byta bort det mot något annat............jo om jag skulle vinna på lotto så skulle jag sluta jobba och ägna mig mer min 4 älsklingar i familjen och bli mer social med folk som jag tycker mkt om *ler*

image13

Ni rottweilervänner ser säkert att Jennifer mkt riktigt har en rasklubbströja *ler* som hon fått av mormor, det ska börjas i tid.

Såg att de ikväll hade kallat in 4:e reserv till påsksmällen och elitspåret på söndagen, nu är det BARA 4 kvar innan mig, hoppas hoppas!!

Det gäller att spara på resurserna så nu ska jag sätta mig i soffan och vila så jag inte tar ut mig helt idag när jag ska jobba imorgon.

Tjingeling,

Ullis

Ps. Kan nämna att det är min underbara och teknikska man som hjälper mig med bilderna här i bloggen både ur kameran och mobilen och i rätt storlek annars hade det inte blivit några *ler* Ds.


SNÖ....nää....våren var ju här!!!

Blir så irriterad när jag vaknade imorse och får se alla SNÖ, kunde den inte komma till jul behöver den ta me sjutton inte komma nu!!!

Okay men ska vi se det från denna sida "är glaset halv tomt eller är det halv fullt" så hann jag med att få ihop en hel släpkärra med ris(kvistar från tomten och krattade lite löv (är iofs massor kvar men men) redan nu i början av marsmånad.

FAST hur kul är det att slipa på krypet med Gunde i denna sörja på marken *SUCK* och det kommer ju ta flera dagar innan/om det torkar upp. Nu ska vi se om jag kan vända detta till något positivt..................hmmm jag ska köpa en lång smal matta hem så kan jag/vi (även Stefan m Grimm) öva inomhus........se... det går att vända det mesta åt det positiva hållet.

Måste ta det lite lugnt idag med fast det börjar spritta ut i kroppen för magen hänger inte med i samma takt än.

Ska bli bättre på att ta fram kameran och fota i vardagen är himla kul att ha dessa bilder och ska även delge Er andra vissa av dem här i bloggen.

Tjingeling,

Ullis

Magsjuka *cry*

Så var det min & Stefan tur att bli magsjuka, fy sjutton inge kul alls. Stefan jobbade extra i söndag och var tvungen att gå hem, han hann bara innan för dörren och sen var det till toaletten direkt, stackarn. Jag kände att nått var på gång i min mage så då satte jag lite fart här hemma innan det skulle dra i gång rejält. Det blev både dammsuget och tvätten vikt och lite allmänt plockat. På dagen hade vi varit ute på prommenad Jennifer, Gunde & Grimm och jag, här är några bilder:

image10

Varför ska mössan sitta kvar på huvudet, mkt roligare att ta av.

image9

Så här glad ser Jennifer ut när mamma har talat om att mössan MÅSTE vara kvar på huvudet.

image11

Broderligt nosar vi på samma fläck, luktar mumma!

Sen tränade vi uppletande och jag gjorde nästan en full ruta med 4 föremål. Gunde letade intensivt och tog alla 4 föremålen bra. Han fick bara beröm vid föremålen förutom vid den 4:e & sista då den älskade kampstocken med snöre kom fram med bullar & bång ur min ficka, gisses va kul vi hade. Tänkte även att jag skulle träna med Grimm men Jennifer hade så passandet *not* hoppat ner i en vatten pöl som gick upp till knäskålarna *suck* så det var bara att bege sig hem. Inget lätt alls att få ihop hundträning med älskade dottern men det går faktiskt bara bättre och bättre nu när hon börjar bli stor.

När vi kom hem så blev det lunch för Jennifer och dags för en eftermiddags lur. Jag passade då på att pyssla på tomten, fyllde ett släp vi lånat med grenar & ris som ska ner till återvinningen, har fått nog av att elda så nu kör vi bort det.

Så till kvällen...........jag fick bita ihop rejält för att få kvällen att fungerar, magen var i uppror. Lagade middag till Jennifer, hur kul var det när man är illamående? Sen var det dags för söndagsbadet och nagelklippning och lite allmänt puts *ler*. Stefan låg hela tiden huttrande på soffan förutom när han fick besöka toaletten igen. Även natten var en pärs, magen min bråkade större delen och ville inte var i lag.

På morgon skjutsade jag Jennifer till dagis och sa till personalen att vi var dåliga Stefan & jag, Jennifer ville inte först gå in på dagis och grät lite vilket hon inte brukar men det är klart hon känner att vi inte mår bra. När jag hämtade henne senare på eftermiddagen så sa de att hon varit lite känslig idag och det kan jag förstå. Ikväll har vi haft en mysig kväll och vår ork har gått till Jennifer och det märktes att hon gick och la sig nöjd som hon brukar *love*

Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa, förhoppningsvis blir det en skogstur imorgon med grabbarna.

Må så gott & så hoppas jag att ni inte får magsjukan.

Tjingeling,

Ullis

Jennifer redan bättre :-)

Fick i varje fall sova några timmar i natt, vaknade till när Stefan kom hem vid 4-tiden för att sen gå upp vid 8. SÅÅ skönt att Jennifer mår bra nu fast hon är trött, konstig magsjuka som bara blev en kväll men är glad över det, nu sover hon middag och jag ska göra likadant och ladda batterierna.

Vill träna hund som är ROLIGT ROLIGT det ända som saknas är tiden. Stefan ska jobba extra imorgon igen och det är inte lätt at ta med sig Jennifer i skogen nu när hon börjat springa och ÄLSKAR vatten pölar och de finns över allt eftersom det för det mesta regnar :-( Har nu sista tiden fått bra tips i spåret och uppletande av Pyret och jag är oerhört tacksam för de har fungerat YES YES!!

Här kommer lite bilder från en av vår prommenader när vi ÄNTLIGEN kom ihåg att ta med kameran.

image7
image8

Nu ska jag för som jag inte gör ofta lägga mig i soffan och titta på film och slumra.

Tjingeling,

Ullis

Några rader

Har precis bytt lakan i sängen hos Jennifer, stackarna har blivit magsjuk men hon är verkligen underbar. Stefan jobbar i natt så jag fick trixa & fixa lite för att kunna byta laken smidigt. Tog 2 kuddar ur soffan som jag satte henne på med en handduk omkring sig. Fick slita ut allt, tur att vi har en extra kudde till henne allt måste tvättas t o m gosenallen. Jennifer sitter lungt och still på kuddarna medans jag springer fram och tillbaka, hon grinar till lite när hon kräks lite mer. När både hon och sänger är ombytta så kramas vi en stund i min famn innan jag lägger ner henne i sängen och hon finner sig snabbt till rätta och somnar *gull unge*. Går ur rummet och stänger dörren men hör efter ett tag att hon kräks lite mer går in och torkar upp och hon somnar om igen. OJ nu måste jag kila ner till henne igen, kräks igen, hoppas att det blir några timmars sömn i natt för oss.

Sov gott!

Ullis

Veckan som varit

Stefan har jobbat långa pass hela veckan och även fredag natt så det har inte blivit någon hundträning faktiskt lite skönt med en paus.

I lördags var vi sociala *ler* Carina & Ejje kom över med sonen Ludde självklart var även Ace med en 11 månaders schäfer hane som Gunde & Grimm gillar skarpt. Kvällen blev som vanligt när vi träffas mkt trevlig, maten lyckades vi få till riktigt bra, smakade mums. Vi fick en enorm stor bukett med tulpaner som fint pryder vårt hem *t*a*c*k*.
 
Trots ålderskillnaden så lekte Jennifer och Ludde riktigt bra, kul att se.

I söndags så var jag först däckad på förmiddagen, en förkylning drog ur orken. Fast när jag slumrat en stund på soffan kom abstinensen så jag gick ut & la ett spår åt Gunde, hade inte ork att lägga ett till Grimm så han körde jag uppletande med honom i stället i en korridor med 4 föremål och det gick med en rasande fart och med en otrolig effektivitet i sitt letande. Stefan hade inte ork att följa med, kan förstå det efter sin maraton vecka så vill han ha en dag att kunna ta det lugnt på.

Spårförhållande var såna som jag & Gunde behöver träna på REGN. De spår vi har haft problem med har varit just regn, Gunde har kommit runt spåret men inte hunnit på tiden. Kanske inte så konstigt att det inte har gått så bra när jag ofta drar mig för att gå ut & spåra i regn MEN nu gjorde jag det med ett lyckat resultat!! Spetsvinklarna behöver jag fortfarande träna mer på, han är inte helt säker när han kommer till dem men det går åt rätt håll, övning ger färdighet som det så klokt heter.

När jag kom hem 2,5 timme senare var jag helt slut igen :-( och tillbringade kvällen med att umgås & leka med Jennifer, vår älskade dotter *love*. Vi har anmält henne till Mini Plask och hoppas nu att hon håller sig frisk så vi kan gå fler gånger än vad det blev under hösten. SÅ mysigt att åka & bada med henne, vi brukar avsluta med att basta ihop. Stefan och jag tar varannan gång, vi delar så båda kan vara med och se hur hon utvecklas och gör framsteg.

Hade ingen stor lust att gå till jobbet idag eftersom jag är genomförkyld men är ändå inte tillräckligt sjuk för att vara hemma, jag måste verkligen vara riktigt sjuk för att kunna stanna hemma. Det är bara att ta fram mitt "jävlar anamma" & tuta & köra på *asg*

Nästa tävling vi har i sikte är Påsksmällen i Norrköping om vi kommer med HÅLL TUMMARNA!

Ha're så bra gott folk.

Tjingeling,

Ullis

RSS 2.0