Liten kamera, många knappar :-D

Jaha min lilla kamera har visst MASSOR med funktioner, inte tänkte jag på det utan bara knäppte på från stilla till rörelse men det kunde jag jag iofs listat ut med baken att alla bilder då inte skulle blir bra *asg*

Här kommer ett axplock, håll till godo:

Mitt älskade hjärte gull *puss*


Carina & Ace in action i regnet


Lotta & Hector tränar framförgående, snyggt!


Mina vänner & träningskompisar *kram*


Kolla in Grimms teknik med bollarna, blir lite orolig att han ska svälja nån *gulp*


Detta var allt för denna gång i värme böljan.

Tjingeling,

Ullis

Typiskt Svenskt att inte sticka ut

Kan inte låta bli att hålla mig utanför ramen vad som är typiskt Svenskt och det är att inte sticka ut i mängden.

För att jag blir glad över saker som är mig nära betyder inte att jag kan glädjas med andra.

Min humor är lite speciell med självironi som under dagens SSU när jag fick hör att det tagits flera bra bilder på mig och Gunde in action i ringen när jag med glimten i ögat sa "bara jag blev bra på dem". Personen i fråga jag talade med skrattade gott och förstod mitt skämt för jag bryr mig verkligen INTE om hur jag ser ut när jag springer där, bara Gunde har det bra MEN det blev några huvudvridningar från andra runt om *asg*

Ibland tänker jag att jag ska hålla en lägre profil för mitt sätt kan verka stötande MEN den andra stunden känner jag att dessa människor vill jag ändå inte umgås med.

Citat från Mia Törnblom, Självkänsla NU!

"Vi klarar av att inte vara perfekta och därför gör vi enklare om våra misstag till en rolig historia.

"Vi vågar prova på fler saker eftersom vi inte längre är rädda för att misslyckas."

Det Mia T understryker villket jag definitvt har märkt är att en god självkänsla är en färskvara och nått man måste jobba med. Min PMS som kommer lite då och då vissa månader under året hjälper INTE till att ha en balanserad självkänsla men efteråt vet jag att hormonerna har varit och spökat.

Simma lugnt,

Ullis

Givande hundträning

Igår kände jag mig trött men ändå på gott humör, körde i sakta mak för att möta upp Lotta m Hector här ute på Värmdö redan kl 18.00.

Vi åkte till marker så Lotta kunde träna på appellspår, hon la 2 st, den första gick si så där medans den andra när vi hade brainstormat gick jätte bra!

Nått som är otroligt viktigt i mitt tycke, viktigare än inlärning av olika moment är ens egen sinnestämning. Det är nog lättare sagt än gjort när du känner att du vill prestera och har stött på problem. När du ger feedback måste du ta  en psykologisk hänsyn till personen i fråga om du vill hjälpa och inte stjälpa. 

Jag la ett spår till Gunde i varierad terräng och högt gräs, jag gillar INTE att gå i högt gräs och inte kunna se vart jag sätter fötterna *usch*. Spåret gick bra fast det var svårt, jag hade jagat upp en älg när jag la det och spår av annat vilt fanns det. Just viltet vi har är inget Gunde nämnvärt bryr sig om värre är det med vildsvin men det har vi som tur är inga än på Värmdö.

Sen åkte vi till klubben och vi gjorde vindövningar med grabbarna måste säga att det himla kul och Gunde var direkt med på noterna fast det var så länge sen och gjorde en KLOCKREN markering, min duktiga prins!! Lotta utbrister "Ullis, Gunde är verkligen en allround hund". Det värmer i mitt hjärta och glädjen spreds sig lite extra i kroppen.

Nu när Jennifer har blivit större så ska jag ta upp bevakningen igen önskar bara att det fanns mer tid när det är så fantastiskt kul att träna med Gunde (ja inte jämt, jag är inte mer än människa men OFTA).

Arvtagaren Hector var grym på sin premiär av vindmarkeringar, vi gjorde 2 st som han tog klockrent. Den första visste Lotta vart den var men den andra gjorde jag utan hennes vetskap och Hector visade vägen för sitt matte vart i skogen de skulle, KANON DUKTIG, blev imponerad!

Övade även 2 st ligg kvar med Gunde i 5-10 minuter under kvällen som gick super duper.

Åkte hem med en sån härlig känsla i magen och Lotta hade ett glatt leende på läpparna som talade sitt tydliga språk "nöjd".

Tack för en trevlig och givande kväll Lotta!

Kramelikram,

Ullis

Småsnålt Britax!

Vi köpte en bilbarnstol till Jennifer maj 2007 och nu har kanten på klädseln gått sönder och i den finns en slags gummilist. Det känns lite farligt när den sticker fram, Jennifer kan lätt dra den över huvudet *huga*

Ringde till Barnens hus i Nacka och de bad mig komma in så de fick titta på stolen som för övrigt är i jätte fint skick. De ringde upp Britax och fick till svar att de bara kunde erbjuda mig att köpa en klädsel till 50 % vilket är ca 400:- *dåligt*.

Jag tycker det var snålt och usel kvalité att klädsel inte håller bättre, blev inte alls nöjd med erbjudandet. Det vi får göra nu för att våga använda stolen är att klippa bort gummilisten så det inte sker en olycka för Jennifer bör ha stolen minst 1 år till.

Detta var lite klagan från mig.

Bye bye,

Ullis

Titeln Internationell utställningschampion

Gunde har nu ÄNTLIGEN fått sin internationella utställningstitel registrerad, som numera benämns C.I.B (International Beauty Champion) fast på Franska eftersom bokstavsordningen är olika *ler*



I helgen blir det vänstervarvande på SSU, pust stånk och stön, jag som inte har motionerat mig själv men jag är positiv, det går säkert bra ändå *ler*.

Ordspråk "Har du kramat någon idag?" Det har jag *ler*, både Stefan och Jennifer, underbart var det!

Ta't lugnt, ta ett toy *asg*

Ullis

Glass & spår

Klart man måste passa på att smaka på nyheterna i glassdisken mums!


Kan säga att jag blev grymt besviken på Marabous nyhet med jordgubbar, tyckte inte den var någon höjdare.

Lite konstig bild vart det men Grimm är ivarje fall jätte nöjd med att hitta slutpinnen *love*


Det borde vara enkelt att ladda in bilderna från min nya kamera. Ska titta på det nu när Stefan har semester och allt går smidigare här hemma när min älskade make är ledig *puss*

Ordspråk får bli i kärlekens tecken "Delad säng är dubbel glädje", "Kärleken är det enda som växer när vi ödslar med den"

Simma lugnt!

Ullis


Mobilkameran & lilla J

Min mobilkamera är filtigt använd, tanken är nu att min fina nya rosa lilla kamera ska ta över som tar mycket bättre bilder men men nu är det bilderna från mobilen som kommer:

Jennifer visar sina fina tatueringar


Bus fröt med lappen för ögat *love


Nu börjar hon tröttna på att vara modell *ler*



Jag fick ett litet smile till sist *puss*


Jennifer och jag eftermiddags fikar med chips och dipp, hennes första smakupplevelse av detta *mums*



Glass en varm dag är jätte gott!


Se så fint vår prinsessa har målat sig till sin mammas förskräckelse! Kan tillägg att hon målade även lite annat i huset *HELP*



Tvättad och dags för mat, vilken liten busfrö, se uttrycket fast bilden är suddig


Sitta still är inte hennes starkaste sida *haha*


Gullunge *love*


Hon kan ge mig gråa hår mitt älskade barn!




Det är är tyvärr nått vi får räkna med, denna gång kom vi blott undan med 138:- för en ny båge



Jennifer på promenad med sina dagiskompisar




Avslutar denna bildkavalkad på min underbara dotter med vad hon gillar i mängder:

HOPPA I VATTENPÖLAR



Ordspråket för dagen blir en viktig del av uppväxten "Barndomens lycka är att bli älskad"

Nu håller vi tummarna att det inte regnar imorgon när vi hade tänkt fira midsommar och klä midsommarstång och dansa varv på varv runt den med glada steg.

Måste bara säga att sånt man tar förgivet annars som att gå på promenad med grabbarna samtidigt är LJUVLIGT!! Grimm bygger mer och mer muskler 'YES* och det går åt rätt håll *HURRA*.

Tjingeling,

Ullis

Härlig lördag

I lördags träffades Carna m Ace, Lotta m Hector och jag med både Gunde & Grimm för träning vid F18. Vilken härlig dag vi hade tillsammans med rolig hundträning med en del klurande för både Carina och Lotta. Själv gick det på räls för mig med båda grabbarna för en gångs skull *ler* sånt känns kanon!

Tusen tack till mig kära mor och Igge som gjorde detta möjligt eftersom Stefan jobbade och jag behövde barnvakt ***TACK***. Planerande är en stor del av mitt liv för att få allt att gå ihop.

Carina la ett lång klurigt spår till Gunde som gick jätte bra, har inte spårat så mkt den sista tiden och är verkligen nöjd, jobbade en del emotionellt oss emellan och det stärker vårt samarbete. Grimm började med uppletade och måste säga att det sitter trots hans långa konvalecens, jobbade på raka skick och  precision på stigen, duktig hund! Tiden bara sprang iväg så ligg tiden för Grimms spår blev över 3 timmar och där fick han kämpa vilket han gjorde med bravur. Med Gunde på uppletet jobbade jag på avlämnandet eftersom han på vissa mjuka föremål har svårt att släppa dem, jag jobbade på att byta, byta, byta och det gav utdelning och vi hade kul ihop.

Min matsäck hade många läckerheter i en mix, laxsushi, pannkakor, youhurt, kexchoklad, jordgubbar, muffins, brämhultsjuice och kaffe, *MUMS*. Det var inge problem att fylla på energin *ler*

Lydnad blev det inget för Grimm, vill inte belasta honom för mycket. Gunde började med passivitet (plats) i 5 min med Carina och Lotta som agerade TL och domare, det gick bra, han hade full fokus på mig. Resterande lydnad gick i den glada andan och jag belönade mkt med mig själv mellan momenten och Gunde skällde på mig i glädje, känslan var härlig. Det blev ingen precision men av nån anledning så behövdes det inte heller utan det vart endast små slarv, sen sprang vi glatt till bilen och lekte med bollen på vägen dit, super kul!

Vädretsmakter var inte det bästa men jag märkte knappt av det förräns jag kom hem. Vi träffades kl 09.00 och när vi var klara och tittade på klockan var den hela 16.20, inte klokt vad tiden går i trevligt sällskap. Hemma var jag inte förrän vid 18.30 och då blev det pizza till middag vilket smakade smaskigt efter en lång dag.

Invigde min kamera gjorde jag också, blider kommer senare. Ville dock vara försiktig eftersom det regnade med jämna mellanrum.

Det märktes väl på Gunde att vi hade haft en toppen dag tillsammans för på kvällen följde han mig så fort jag rörde mig och ville ömsom ligga på mina fötter och bredvid eller rättare sagt på mig i soffan, mysigt mysigt *love* Stefan sa att det märks att ni haft en riktigt bra dag, detta ska jag ta med mig att det emotionella mellan oss är det som kommer hjälpa oss till framgång. Det var Jan Gyllensten som satt ord på just det emotionella och betydelsen för Gunde och mig, för oss är det helt rätt fokus

Stora och varma kramar till Er Carina & Lotta!

Grädden på mosen i lördags var att min frissa Millan ringde och hade en tid till mig denna vecka *HURRA*

Det har blivit en vana med ordspråk "Att vänta på glädjen är också en glädje"

Vill avsluta med att först gratulera 2 Gunde barn, Pia med  Jessi och Irene med Ludde som klarade Tjänstehundsprovet i helgen i dessa usla förhållanden, snygg jobbat och grattis till titeln TJH. Stort grattis även till 2 duktiga elit ekipage som plockade cert i helgen Carina m Sigvard nu med titeln SBCH!! och Jessica med Oscar som tog sitt första cert, HIPP HURRA TILL ER! Jag blir både imponerad och inspirerad!

Ullis

Frissan, choklad & hund

Ringde idag optimistiskt till min frissa för att boka tid, hon går på semester V27 och är HELT FULLBOKAD FRAM TILL DESS!!! ***NEJ*** Jag som så gärna ville göra mig fin i håret och dölja de grå som gillar att sticka fram *suck*. Hon satte upp mig på en avbokningslista men tyvärr var jag inte ensam där utan fler finns innan mig, min fördel är att jag kan snabbt ta en återbudstid under dagen, håll tummarna. Vill inte byta frissa, Millan är toppen, tog en tid den 24 juli ifall jag inte kan komma dit tidigare!

Jennifer Aniston är en skådespelerska som jag gillar och även hennes hår som är helt i min smak. Det är bara att acceptera att man inte fått detta håranlag i generna *trånar*. 


Jag har letat efter Marabous sommarnyhet Jordgubb, är riktigt sugen på att smaka den. Hittills har inte mataffärerna där vi handlat tagit in den men går på ordspråket, "den som väntar på nått gott....................'" 



Tränade koncentration med Gunde på tomten igår och avslutade med att han låg lugnt fullt fokuserad och tittade mig i ögonen i hela 5 minuter utan att vrida på huvudet på ett avstånd av ca 20-30 meter. Endast örat rörde sig när grannarna stökade på tomten och normalt vaktar han men nu hade han en uppgift. Kändes jätte bra och är glad, ska utöka detta till 10 minuter så småningom och därefter öka störningen.

Min nya fina rosa lilla kamera har jag inte använt än, upptäckte att jag har varit lite väl rädd om den, dessutom har inte vädret varit det bästa när det gäller fotografering. Premiär badet i havet stundar för grabbarna när som helst och då ska kameran vara med.

Höll på att glömma ett ordspråk, jag gillar ordspråk, dock är inte alla sanna som vissa tror *ler* " Ingen kan vara bäst på allt"

Simma lugnt

Ullis


Trodde det var en myt med sommarkatter

MEN det finns visst många människor som inte är funtade som man ska och gör så här mot stackars djur.

SKÄMS säger jag och verkligen SKÄMS, skaffa då inte djur om man inte är kan ta hand om den och om det blir ändrade förhållanden så placerar man om djuret eller i värsta fall avlivar det, att överge en 4-fota familjemedlem är helt uteslutet och likamed djurplågeri!!

Kände att jag behövde skriva av mig min irro över detta när jag fick reda på hur vanligt förekommande det är!

Fram med ditt civilkurage om du får reda på att nån gjort så här med sin katt.

Regniga hälsningar,

Ullis

14-årig bröllopsdag

Idag firar Stefan och jag vår 14:de bröllopsdag, helt underbart och otroligt vad åren går.

Firandet blir inte så storslaget eftersom vi båda jobbar men känslan finns i magen och ikväll blir det mys.

Den 3:e juni 1995 gifte vi oss i Boo kyrka och självklart var Tussen med, ja inte i kyrkan men på festen efter.

Pirrande hälsningar,

Ullis

1 år äldre

Nu har jag blivit 1 år äldre och förhoppningsvis något klokare, man får lite annat perspektiv på saker och ting med åren.

Det jag ska fortsätta att göra är att inte vara så snabb att dömma andra, ingen kan sätta sig in i någon annans situation och helt förstå, det är en viktig tanke.

Har fått en jätte fin liten rosa kamera av Stefan, Gunilla & Lasse så nu kan jag ta fler fina bilder än vad som blir med mobilkameran som är sliten. Är lite försiktig med användadet innan jag skaffat ett skyddande fodral för jag är en jäkel att slita på saker.

Stefan och jag invigde verandan igår kväll, satt och smuttade på ett glas rött, små pratade och hade det riktigt trevligt. Den är inte helt klar men går alldeles utmärkt att använda, köpte mer trall imorse, Stefan ska skruva mer idag på sin lediga dag. Inte klokt vad dyrt det är att köpa utemöbler titta lite hastigt i helgen på ett bord som går att förlänga, 6 stolar och en låda för dynor, kommer lätt upp i ett belopp av 5 siffror *pust*.

Dagens ordspråk får bli "Det högsta modet är att våga visa sig som man är"

Ha en trevlig dag i det underbara vädret.

Ullis

RSS 2.0