Bilder och lite text

Va ska man säga om nedan bild Jennifer 3 år och hennes kusin Tommy 24 år, är de inte för söta!!


Tommy kan kanske lära sig nått genom att stundera hur Jennifer gör *asg*



Jennifer beundrar sin stora kusin som verkligen är road!


Här är Jennifer minsta kusin, Joakim 13 år = stora karln, tonåring och allt


Kan bli lite nostalgisk ibland och det känns i hjärtat, nedan ser ni 2 julkort på ET, en liten Gunde och Tuss *love*



Avslutar med en vacker huvudbild på en ung Grimm, idag har han blivit lite grå på hakan *love*


Dagens kloka ord blir "EMPATI, FÖRSTÅELSE för andra och självinsikt kan vara dina nycklar till att behålla och utveckla goda relationer"

Tjingeling,

Ullis

Ps. Ser jätte mkt fram emot morgondagens hundträning (läs måndag) som sker under tak!! Ds.  

Torr träning

Rubriken kan man tolka som man vill *ler* men det jag menade var att vi igår tisdag tränade under tak *YES*. Carina har fixat ett jätte bra ställe så man slipper klafsa på geggiga appellplaner i ösregn *huga*. Snart är även snön här och då har vi ett bra ställe att vara på istället för att pulsa och halka runt. 

Stor ***KRAM*** Carina till dig som fixar och donar!

Vi var ett härligt gäng som tränade igår och det var jätte givande. Jag tränade Gunde och Grimm, Carina m Ace, Mikaela m Tindra och Mia m Love. Ingen av oss hade tränat på några veckor så det var efter längtat. Träningen avslutades med smoothie och lyxlängd m mormor hosta på MUMS *asg*.

Både Gunde och Grimm var i sitt esse, mega kul. Gunde hade verkligen laddat batterierna och behövde bli av med energin som annars gör att han blir en "pain" hemma. Jag repterade vissa moment flera gånger för precision utan att motivationen tröt, han ställde upp och gjorde dem bara bättre och bättre, så himla kul!!

Tack tjejer för all hjälp, trivs i Ert sällskap och det märks på träningen som blir av bra kvalité!

Så till älskade dottern, i fredags eftermiddag hämtade jag henne tidigare från dagis och vi åkte vidare till simhallen. Vilken underbar tid vi fick tillsammans, åkte vattenrutschkanan i tunneln fler ggr på initiativ av Jennifer, simmade i de olika poolerna och avslutade med att basta. Köpte med oss färdigmat hem som vi avnjöt framför tv'n, kan säga att Jennifer somnade väldigt nöjd den kvällen. Stefan och jag har pratat om att göra detta till en vana att åka till simhallen några gånger i månaden med tanke på att både Jennifer och Stefan har simhud *asg* mellan tårna så kommer detta att passa dem som handen i handsken.

Ett tips från mig till dig är "betrakta omgivningen utan att värdera" det är jätte skönt för sinnesfriden att emellanåt göra så.

Tjingeling,

Ullis

Idolbilden

Här kommer idolbilden på mig och Mia Törnblom, om jag inte hade haft öron så hade mitt leende nog gott runt huvudet, nästan så jag blev lite generad *asg*



Här signerar Mia boken "Du äger" som jag köpte till min syster dotter i födelsedagpresent som är i tonåren.



HAR SAGT DET FÖRUT MEN SÄGER DET IGEN ***TACK UNDERBARA PIA STRENG FÖR DENNA DAG***!!!

Har varit på återbesök med grabbarna till veterninären och Gundes öron är så fina sa han att det nästan blänker i dem nu *happy*. Efter lite brainstormining kom vi på att irritationen i hans öron troligen orsakats av allt badande långt in på hösten och att vi inte efter gjort rent och hållt torrt efter. Tänk vad man lär sig så länge man lever, mkt man behöver tänka på.

Oturs killen Grimm, han hade 2 sår, en efter fettknölen och en efter vårtan, såren såg jätte fina ut hos , stygnen hade suttit i 10 dagar men vad händer efter att stygnen är tagna JO såret där vårtan suttit spricker upp och det behövs sys om *SUCK*. Grimms vanliga otur STACKARN! Nu ska stygnen sitta i 14 dagar och jag kan ta stygnen hemma, inga problem för min del nästan skönare så kan vi göra det i lugn och ro på prinsen.

Både Stefan och jag har vaccinerat oss mot svininfluensan. Hög prioritet känns nu att vaccinera det viktigaste vi har i livet, Jennifer, inte lätt att få någon tid. Ska ligga på låset på måndag via telefon så vi får en tid, inte det lättaste har jag hört att komma fram. Varken Stefan eller jag fick några biverkningar av sprutan utan bara ont i armen runt där sprutan togs.

Jag har ofta pratat om att stärka sin självkänsla men så har jag på sista tiden mött en människa med en förhöjd självkänsla och kan säga att det inte var någon höjdare. Iofs verkar denna person ha flera saker som inte är som de ska och om jag skulle använda Mia Törnbloms termologi är personen en ohärlig människa som jag tänker undvika och inte ha i min närhet. Livet är helt enkelt för kort för att omge sig med människor som mest bara tar energi.

Tjingeling,

Ullis


Tankar

Tror att det är fler av Er där ute som precis som jag undrar var tiden tar vägen. Önskar ibland att jag verkligen inte hade nått att göra och kunde bara pysa och må bra MEN så är inte fallet, fullt ös.

Ja jag vet att det mkt är själv valt fast ibland får man tycka lite synd om sig själv dock inte förlänge för det mår ingen bra av.

Vissa saker har blivit mkt enklare nu är Jennifer fyllt 3 år, det man däremot kan säga är att andra saker har dykt upp i stället *pust*. Gisses vilken envis vilja hon har, här tycker jag den stora skillnaden är mot att ha hund.
Till en hund kan du säga vänligt men vädligt bestämt att så får man inte göra, till Jennifer kan det skapa värsta reaktionen och blir det helt motsatt att hon blir ännu värre *help*. Trodde i min enfald innan jag fick barn att det är väl bara att vid gränsdragning vara bestämd så blir det som man tänkt, men inte då. Vi provar de flesta vägar från att vara bestämd, muta, avleda, hota m.m. nu är hon en fantastisk och helt underbar liten tjej som förgyller vår tillvaro men fy så svårt det är att vara en bra förälder och känna sig stolt som det.

Barn har en förmåga att göra som vi föräldrar gör, jag blivit mer uppmärksam på mina mindre bra sidor som att jag svär (ganska ofta), är otålig, svårt att sitta still, detta med mera har Jennifer tagit efter. Hon tar mer efter saker från mig än från Stefan eller är det så att jag har fler saker att ta efter än Stefan? *blink* Det positiva sakerna hon tagit efter är att hon är social, glad, skrattar mkt och gärna, gillar att sjunga och dansa, är orädd och vågar prova nya saker. Envisheten platsar på både den negativa och positiva sidan, det positiva är att hon inte lätt ger upp och hon försöker fixa det hon vill, där känner jag igen mig, säg inte till mig att det inte går, då måste jag oftast försöka *ler*

Hur är det då på hundfronten? Grimm och jag blev bortlottad från lägrespåret på Lidingö och Södertälje, himla trist när vi var på gång men men så är det, bara ta nya tag i vår. Nu är han ny opererad, vi tog bort en fettknöl som satt lite illa till, innanför armbågen men han är fastligt pigg (läs jobbig *ler*) och far runt med tratten hemma. När stygnen är tagn nästa vecka ska vi fortsätta på klass 2 momenten med sikte på tävling.

Gunde är på sluttampen med sina örondroppar, det tillsammans med vädret (regn regn och åter regn) och mkt med jobb har gjort att vi inte tränat nått denna vecka. Skönt ibland med lite vilopaus, hade tänkt att starta elitlydnaden på Nacka Cup men skjuter upp det till i januari istället, det blir för stressigt annars.

Andra tankar jag haft denna vecka var när jag hade min pms och kände mig allmänt eländig hur man blir bemött av andra människor då mot när jag mår bra och går med rakrygg och klar blick. Jag blir mkt bättre bemött av min omgivning när jag utstrålar välmående och styrka än när jag kände mig urgängorna och deppig, det var verkligen tydligt. Är jag kanske själv sån? och om jag nu är sån, vill jag vara så, verkligen inte!

Att välja, jag försöker se att det finns nått positivt med det mesta och det gör att jag ofta är på gott humör, det är därmed inte likamed att jag har en enkelt liv. Nu kan man bara jämföra med sig själv, det finna alltid andra som på olika sätt har det både bättre och sämre och har andra förmågor att hantera detta på.

Ska avsluta detta inlägg med något tänkvärt och det är att man ibland är snabb att dömma andra människor och dra förhastade slutsatsar, ödmjukhet inför och till andra är en mycket positiv och uppskattad egenskap att besitta.

Ha nu en riktig trevlig helg och tala gärna om en gång för mycket till de du gillar att du just gör det!

Ullis

RSS 2.0