Bild från Rottis SM

image6

Här kommer en bild på mig & Gunde från Rottis SM. Behöver öka mitt självförtroende och filma så att jag verkligen inser hur fint det ser ut när vi tränar/tävlar *ler* Övning ger färdighet!!

Fototgraf är Jessica med Daleos Reija

2:a med CK och 3:a Bästa Hane

SÅÅ nära men nära skjuter ingen hare har någon vis sagt. I helgen var vi i Tranås för att försöka knipa det sista certet så Grimm kunde titulera sig SUCH men så blev inte fallet.

Vi har jobbat på att Grimm ska tycka utställning är roligt och gisses så han sprang i Tranås, det liksom slog över SUCK. Tur att han är snäll när han bokstavligen släppade runt mig i ringen grävandes fram. Jag fick inte heller honom att stå bra, trots detta så placerade han sig 2:a med CK i en konkurens av 6 st brukshanar. Vädret var urselt med regn och springa i kängor, regnbyxor och jacka var ingen hit, jag flåsade som en bälg *ler*. Nu på promenaderna tränar vi både att stå fint och att springa civiliserat *ler*. Gunde får träna han med eftersom jag inte ställer honom så ofta så att han inte glömmer hur man visar upp sig väl.

Med på resan var även Gundes fästmö Vizca och även hon placerade sig som Grimm, 2:a med CK och 3:a bästa tik så det blev ingen Champion med hem i bilen utan båda får fortsätta jaga vidare på det sista certet. Tack Ingela för en trevlig resa.

Slutet på vår resa blev IKEA Skärholmen och det kommer jag sent att glömma. De stängde visst kl 18.00 på söndagar men det tänkte inte jag på. Jag behövde både byta och köpa nytt till Jennifers rum och med lite fräckhet kan man komma långt. Jag bokstavligen sprang i på IKEA med Ingela i hälarna och jag visste exakt vad jag behövde. Tyvärr han jag inte upp till övre våningarna utan blev stoppad mitt i farten av en tjej i personalen som sen inte släppte mig ursikte ifall jag skulle ta sats igen *asg*. Fick inte med mig allt denna gång men det mest nödvändiga så att Jennifers rum ÄNTLIGEN kan bli helt klart. Hon har även fått en egen tv fotölj som hon tycker jätte mycket om.

Dagens resa började vid 06.30 och slutade vid 19.30, OM jag var trött.......JAPP. Stefan var inte mindre trött han eftersom Jennifer hade feber och förkylning och inte kunde vara hos mormor så var hon kvar hemma med Stefan som jobbat natt. Allt går och det är tur att Stefan och jag har ett stabilt förhållande med många år på nacken. Älskar dig Stefan du är fantastisk på många sätt PUSS & KRAM.

Må gott alla glada och glöm inte att tänka positivt, det gör en gott!!

Ullis

2:a hela elittävlingen avklarad

I helgen av gjordes Rottweiler SM i Kind, Gunde och jag var med och deltog. Vi kände oss som rockies eftersom detta bara var vår 2:a hela elittävling. Målet med tävlingen var att komma runt spåret eftersom vi inte har gjort det på 2 tävlingar innan, vi har haft alla pinnar men inte hunnit på tiden.

Vi har haft problem med spåret sen jag fick tips om att ändra lite strategi på Gunde vilket blev en katastrof. Så här i efterhand så kommer jag ALDRIG IGEN att ändra ett fungerade koncept oavsett om personen ifråga har mer erfarenhet än jag. 

Spårupptagen gick kanon 10/10 även tiden vi gick runt på var JÄTTE BRA 25 minuter, alltså 10 minuter tillgodo och då fick han gotta vid varje pinne och vatten lite då och då. Tyvärr missade vi 3 pinnar och det är väldigt många poäng som försvann där hela 63. Fast vinsten var att Gunde tyckte det var jätte kul och bara öste på, träningen har gett resultat.

Uppletande började jätte bra med 2 fina skick sen blev Gunde trött och motivationen blev låg och han hittade inga fler utan passade på att kissa i rutan oxå och inte bara en gång hmmmmm. Nu skall motivationen dras upp så att han orkar fast vi åkt långt, sovit dåligt borta och gått ett elitspår, planeringen är i full gång :-) .

Lydnaden var dagen efter och då var Gunde i form, vi började med ett bra fritt följ, apporteringen både tung och lättmetall fick vi applåder för. Nollor fick vi på krypet som är Gundes parad gren, jag skulle gjort som Patrik gjorde på Zeya att han blötte både hennes mage och rumpa men tänkte inte på det eftersom jag var andra hund ut och den innan dessutom bröt fast nu vet jag det till nästa gång om planerna är lika våta. 2:a nollan var på hoppet, fattade ingenting Gunde satte sig inte och ville sen hoppa tillbaka förtidigt, domaren sa att jag pratade bort poängen men en 5:a eller 0:a när vi inte hade chans på cert gjorde inget. Jag har inte alla mina resultat för jag åkte hem tidigare innan prisutdelningen som jag tyckte var alldeles för sent på söndagen. De borde ha delta upp IPO't så att avslutningen kunde varit när lydnaden var avslutad.

Jag kom hem i tid och kunde hämta vår älskade dotter hos farmor eftersom Stefan hade jobbat hela helgen 07-19. Längtan efter Jennifer var enorm och fast jag var jätte trött efter ca 46 mil i bilen så fanns det ork att leka och mysa med henne tiden fram till lägg dags vid 20.30. Stefan kom hem straxt innan 20.00 och både Jennifer och jag blev glada över att se honom så det blev pusskalas *ler*

Massor av inspiration fick jag av helgen och planeringen är i full gång hur vi ska få allt att klaffa bättre. Det ända jag verkligen har ont om är TID, jag skulle vilja träna mer hund och få allt annat att fungera så som VARA EN NÄRVARANDE MOR, ÖDMJUK HUSTRU, JOBB + EGET FÖRETAG, HUS & TOMT, TRÄFFA VÄNNER M.M. Tankarna går till singlar som bor i lägenhet, de måste verkligen ha hur mycket tid som helst FAST jag skulle ALDRIG vilja byta!!

Jo...total poängen var inget att skryta med, vi blev godkända och hamnade på 13 plats av 20 startande.

Må så gott,

Ullis



 

RSS 2.0