Nu är det Stefan tur att vara sjuk :-(

Vad har då hänt sen sist jag skrev.....................först har vi blivit med en STÖRRE Tv, en 50 tum, kanske i största laget insåg vi när vi kom hem MEN vilken KANON BILD. Saken är ju bara den att nu vill jag ha mer nya saker till vardagsrummet, inte bra att göra om så såna tankar dyker upp *asg* kan bli dyrt *ler*. Ni som känner Stefan vet nu att han är MEGA NÖJD *big smile* fast det blir inte mer tv tittande för det i det här huset!

Torsdagkväll städade jag ur bilen och det var verkligen nödvändigt, det var inte lite hundår som fanns bak runt hundburen *usch*. Det som är mindre kul är hur fort smutsigt det blir igen, jag önskar att det kunde bli lite minusgrader så man slipper det mesta av smutsen.

I fredags var Stefan tvungen att gå hem från jobbet, hans tur att bli sjuk, stackarn. Han har råkat på både ögoninflammation, ont i halsen, snuvig och ont i ena örat. Skönt att ha han hemma men mindre kul att han är sjuk, hoppas han inte har åkt på öroninflammation och att han blir bättre tills vi är bortbjudna på nyår.

Vad gjorde jag då i fredags kväll............en massa ärenden, grovsoporna, apotek, systembolag, IKEA - behöver en ny tv bänk till den STORA tv'n, dessutom hittar man alltid massor med annat smått & gott *ler*. Vad händer då på IKEA när jag kommer till kassan, fick varuhusets långsammast kassörska, jag skojar inte hon var verkligen det, jag fick tänka  många många posititiva tankar så jag inte skulle betée mig som "häxan surtant" . Jag frågade lite lugnt när det  ÄNTLIGEN var min tur "är det din första dag?".......och hon svara "nej" och inget mer! Mina positiva tankar bestod bland annat av "irritera dig inte på sånt som du inte kan göra något åt", fast ett tag tänkte jag om jag skulle hjälpa till i kassan, gammal kassörska som jag är *hehe* Kvällen avslutades med att handla på ICA så skafferi & kylskåp blev fyllda.

Vad har hänt då idag lördag? Jennifer vaknade vid 8 och då åt vi gemensamt frukost ihop, mysigt! Jag är ofta lite seg i starten på morgonen, inte min bästa tid på dygnet. Med frukost i magen och i trevig sällskap så laddade jag batterierna. Laste bilen full med mera grovsopor efter monteringen av tv bänken sen gick färden upp till skogen med Br "G".

La först ett spår till Grimm med 5 apporter + slut, fick till en spetsvinkel, Gunde fick ett spår som gick i varierad terräng över en åker, blöt skogsmark, berg och skog, även han fick en spetsvinkel. Meddans spåren låg så tog vi en promenad, liggtiden för Grimms spår blev ca 1 t & 10 min. Jag släppte på honom lite snett från sidan och upptaget var lite si & så, han gick över första pinnen MEN där efter gick det SUVERÄNT, han markerade alla pinnarna och spetsvinkeln tog han som han inte hade gjort annat!!! Vid ett tillfälle kollade han av en övergång, troligen av rådjuren som jag skrämmde upp när jag la Gundes spår men Grimm tog snabbt upp spåret igen, Jag är jätte nöjd med hur Grimm har börjat spåra och nu när han är sitt gamla jag och fri från skador & elände, så nu tycker jag det är kul igen att spåra med honom.

Gunde var laddad som tusan när han kom ur bilen eftersom jag hade gått med Grimm först "ORÄTTVIST" tycker han *ler*. Nu har vi verkligen fått tillbaka formen i spåret & jag är SÅ GLAD!! Gunde galopperade ut på spårupptagen, bromsade snyggt in vid spåret, går bakspår ca 5 meter för att sen vända i rätt riktning. Över spåret på åkern hade vår granne Lena gått med sin hund tillsammans med sin brorsdotter och hennes hund, Gunde kollade snabbt av övergången och tutade sen bara på. I spetsvinkeln däremot fick han jobba mer, tror att det gick lite för fort dit men han löste det efter en stund. Sumasumarum av spåren som gjorde mig på ännu bättre humor, är jag jätte glad över tipsen och råden vi har fått av LENA WALL som har hjälpt oss ur denna svacka *T*A*C*K*. Synd att det är lite långt att åka annars hade vi synts ofta *kram*

Vad gjorde jag då efter spåren.........åkte till Konsum för att handla lite och kom då på att bilen behövde tvättas på utsidan. Färden bar iväg mot Shell och det var många bilar i tvätt kön, visst inte bara jag som hade den tanken. det tråkigast var att bilen inte blev helt ren fast jag hade extra avfettning *grrr* fast den blev i varje fall mkt bättre.

Nu har Jennifer, vår älskade dotter vaknat efter sin eftermiddags lur och jag avslutar bloggandet för idag för att leka och mysa med henne *love*. Hundarna sover skönt i sina biabäddar så nöjda med dagen och det ger även oss ett behagligt lugn.

Tjingeling,

Ullis

Julfirande

Idag firande vi jul för 3:e dagen och gladast var nog Jennifer som fick massor med julklappar igen, vet inte hur allt ska få plats i hennes rum :-) Stefan köpte en elektrisk motorcykel som Jennifer gillar, hon är lite för liten för att få ihop gasandet och styrandet men tutan gillar hon skarpt, den låter som den Amerikanska polisens siren *ler*. Det roliga är att se hundarnas reaktioner på alla leksaker, Grimm sprang undan när Jennifer kom åkandes på motorcykeln medans Gunde ville bita i däcken *suck* Grimm däremot snöar helt in på den stora plast sköldpaddan och den elektriska gående pandan, hade typ bevakning i Jennifers rum och där inne har de inget att göra så då fick vi mota ut honom där ifrån!!

Jennifer sov oroligt i natt så  innan vi for iväg idag så sov hela familjen middag, himla skönt MEN hundarna fick inte mkt aktivitet. Då börjar planerandet........Stefan jobbar hela helgen fre-sön 06-18 och jag vill verkligen träna hund. Frågade mor min om hon ville vara barnvakt i helgen och det ville hon så gärna YES YES!! Ringde direkt till Ingela så nu är planeradet igång för fullt. Även min lilla syster sa att hon kunde komma över i helgen och passa Jennifer, då brukar vi tajma när Jennifer ska sova middag så kan Jessika titta på film och softa tills jag kommer hem igen eller om Jennifer vaknat innan så kan de leka en stund tillsammans. Genast känns det bättre och jag kommer få kraft att vara en trevlig stimulerad fru *asg* när Stefan kommer hem från jobbet efter ett 12 timmars pass. Brukar skämma bort honom lite med att ha en dagobert smörgås klar så han kan äta efter han nattat Jennifer och sen sätta sig & ta det lugnt i soffan tills John blund kommer inom kort *ler*

Imorgon torsdag ska v i byta lite julklappar och se vad mellandagsrean har att erbjuda, vet av erfarenhet att hela dagen kommer att gå åt fast vi är effektiva.

Nu ska jag sätta mig i soffan och ta det lugnt innan vi ska krypa till sängs, sömn är jätte viktigt så man orkar med sitt aktiva liv.

So long!!

Ullis
.

Lugnet har lagt sig över huset

Jennifer mår bättre och kör nu nästan slut på oss med sitt testande istället *ler*, måste säga att jag är imponerad av både mitt & Stefan tålamod. Nu har hon lagt sig för kvällen och är nybadad och fin till den stora dagen imorgon. Granen klädde vi tillsammans tidigare idag.....ja jag klädde på den och hon klädde av den, tog lite tid men det är som det ska vara med små barn i huset. Alla glaskulor hänger HÖGT upp i granen och mjuka tomtar och små paket hänger inom räckhåll för älskade dottern *ler*. Konstigt nog har hon låtit bli paketen under granen men försäkerhetsskull ligger bara de hållbara sakerna där.

Huset doftar gott av skinkan som Stefan precis har griljerat klart MUMS!

Hundarna och jag har gått den efterlängtade långa skogspromenaden det var SÅ härligt. Tycker fortfarande att det är lika kul att gömma mig för hundarna när vi är på promenad, Gunde är nästan alltid den som hittar mig först, han är van att ha koll. Grimm har inte fått lära sig detta från början utan han kan gå & lukta i sin egna värld tills han upptäcker att jag inte syns till då blir det en himla fart.

Vinet är upphällt i glaset så jag ska tassa ner och sätta mig bredvid Stefan och mysa och passa på att njuta av stunden.

Var rädda om varann.

Tjingeling,

Ullis

Jennifer sjuk igen :-(

Idag känns det tungt och vi är trötta samtidigt är det skönt att Jennifer är på bättringsvägen. Går kvällen tillbringade vi på Sachsska barnsjukhus med Jennifer efter att hon haft feber och blev blå om läpparna. Först trodde de att hon var dåligt syresatt eftersom hon blev blå om läpparna och kall om både ben, fötter och händer men som TUR var var det inte så, SKÖNT! Läkarna hittade inget speciellt utom att hon var lite röd i öronen, antalet vita blodkroppar fler och att sänkan var lite hög så nu blir det för Jennifer att äta antibiotika. En spekulation kunde vara att när febern steg så fungerar kroppen på små barn att den prioriterar och syresätter de viktigast organen i kroppen men om det var orsaken hos Jennifer som gjorde henne blå visste de inte säkert. Om det skulle hända igen ville läkaren att vi åker in bums och det kommer vi verkligen att göra.

Tyvärr går orkeslösheten ut över Gunde & Grimm men istället för att mer kraft ska gå till det dåliga samvetet så vet vi att det vänder och snart är det som vanligt igen :-)

Det som känns underbart är Stefans och min relation för det är hur lätt som helst att man blir osams vid såna här situationer som sjukdom & trötthet men det fungerar bra och vi försöker stötta och avlösa varann med Jennifer så man orkar.

Nu ska jag passa på att vila & ladda batterierna när Jennifer sover middag.

Tjingeling,

Ullis

Frustration

Frustration är nått jag lider av emellanåt, vill så mkt men hinner inte med. Egentligen har jag ett mycket bra liv och stormtrvis så jag får ta många långa lugnade andetag när frustrationen infinner sig så känns det bättre *ler*. Det gäller att kunna njuta av livet och inte alltid vara på väg i ett nytt steg men det är jag i ett nötskal *ler*

Julen närmare sig och de flesta julklappar är köpta och inslagna. Stefan och jag ska ta en tur på fredag för att köpa det sista åt Jennifer samt hälsa på en god vän till oss som har en guldaffär i stan, han är en riktigt hyvens kille. Julen kommer vi fira i 3 omgånger med släkten så Jennifer kommer vara väldigt nöjd. Däremot kan bara Gunde & Grimm vara med på julafton hemma hos oss men det fungerar bra ändå de övriga dagarna, de har inga problem att vara själva hemma en stund.

Hoppas att det kommer snö till jul dock inte för mkt så att jag kan spåra under jul- och nyårsledigheten *blink*

Nu ska jag göra som de 4 övriga i familjen och krypa till sängs, jag är nog den som är sist i säng flest gånger här hemma.

På återhörande och ta't lugnt i julstressen.

Ullis

Rapport från helgen

Så trist när Stefan har jobbat hela helgen, fre-sön 06-18 inte alls kul! Vad sysselsätter jag mig med då.....jo att ha en 17 mån dotter i huset och 2 rottweilers i sina bästa år så är det fullt ös.

Nu när det har fryst på ute så har jag passat på att STÄDA inte så roande men nödvändigt. Alltså har jag städat en del och passat på att ta en långpromenad i skogen varje dag SÅ SKÖNT *ler*. Gunde & Grimm är alltid lösa på promenaderana även fast skogarna är fulla av vilt, visst är de intresserade men så mkt mer blir det inte och det är min belöning efter en hel del nedlagt tid och det har det verkligen varit värt.

I lördags passade jag på att bokföra åt Rottweilerklubbens PR-shop som mor min har hand om, denna bokföringar har jag gjort varje år de senast 10 åren, självklart vill jag vara med att bidra med ett handtag i det ideella fast det har blivit mkt mindre nu sen Jennifer kom, tiden räcker liksom inte till även fast jag vill.

Så idag söndag när många av mina vänner var på Stora Stockholm så frågade jag min lilla syster om inte hon kunde komma över och passa Jennier medan hon sov middag som hon brukar göra i ca 2-3 tim. Systra mi ställde snällt upp *T*A*C*K* och jag kom ut i skogen och la varsitt spår till grabbarna, det kändes som balsam för själen att komma ut i skogen och spåra *skoj*.

Grimm har jag inte spårat med på länge och nu när han mår bra efter många skador etc så är han "back on track" vilket ös i skogen med fullt fokus, himla roligt. Märks att han brukar ha Stefan bakom i snöret som väger ca 20 kg mer än mig, jag fick bitvis springa fast jag höll hårt emot.

Så till min prins Gunde, nu verkar våra knutar var helt upplösta som vi hade tidigare i år och vi hade jätte kul i spåret, även tempot har han fått tillbaka *hurra*. Nu ska jag förvalta detta på bästa sätt till i vår så blir vi farliga!!

Jennifer vaknade 15 minuter innan jag kom hem så Jessika hade haft det lugnt och tittat på Tv/film med Jennifers kusin Joakim (sin son) som också var med. Vi åt en bit mat ihop och sen bakade Joakim och Jennifer pepparkakor, ja.....Jennifer var inte till så mkt hjälp utan åt mest av degen och slängde formarna upprepade gånger i golvet men Joakim som är så snäll & go med sin kusin plockade upp dem utan problem.

När Stefan kom hem var det dags för Jennifers badstund och är precis som sin pappa var som barn är hon helt vild i badet och dyker och ska klättra *ler*. Sen när badet är avklarat ska naglarna klippas så de är korta & fina till dagis, samma rutin varje söndag. Medans Stefan gav välling bäddade jag rent i hennes säng, efter tandborstningen blev det bums i säng. Vår nattning av Jennifer fungerar verkligen kanon, när  vällingen är uppdrucken och tänderna borstade så är det bara att stoppa henne i säng med gosedjur och många nappar, drar igång speldosan och sen kan vi lugnt lämna rummet, hon är riktigt trygg i sin säng och sover ca 11-12 tim per natt *love*.

Nu ska jag sätt mig i soffan och mysa lite med min älskade make.

Ha det riktigt bra och ta det lugnt fast julen snart är här!

Ullis

Spårdag

I söndags hade jag en spårdag med 3 av Gundes valpar från kennel Consenzas, Lotta m Hector, Susanne m Biggles & Lena m Zyrran även kennelmamma Ingela m Vizca vad med.
 
Vi hade jätte tur med vädret för solen tittade fram och värmde lite lätt , skönt & upp piggande :-)

Kan inte annat än bli mallig över hur duktiga mina "barnbarn" me förare är i spåret . De fick lägga spår åt varandra eftersom de brukar gå sina egna spår i vanliga fall. Spåren snitslades som hjälp på traven om det skulle bli nått snurr och så att vi även visste var apporten låg. Det samtliga sa till mig var att deras hundar inte var så intresserade av apporterna MEN det ändrades efter spåren :-)

Pappa Gunde var först ut på sitt spår och jag är nöjd fast vi inte spårat på länge. Däremot statuerade jag ett expempel på att det är bra att snitsla för Gunde fick en snurr på stället där jag hade jagat iväg 2 älgar och naturligtvis trodde jag att jag hade full koll på vart jag hade vinklat ner höger men icke sa nicke hade jag det när vi tog spåret ca 2 tim senare. Snitslar i all ära men det får inte bli att man börjar styra hunden utan endast som hjälp att man är på rätt "spår". Spåret blev inte så långt & enligt Lenas stegräknare slutade den på ca 500 m med 4 apporter och slut & Gunde jobbade lugnt och metodiskt.

Först ut av bebbarna var Lena m Zyrran, Lena jobbade bra med Zyrran i spåret, första apporten tog Zyrran helt själv och avlämnadet gjordes snabbt mot en gotta & så fortsatte de i spåret, tempot var lugnt och behagligt. Nästa apport gick Zyrran över och jag gav tips om till Lena att hon ska leka med apporten, jaktlekar, att busa med apporten och kasta den en liten bit bakåt i spåret. Vilket gensvar det blev hos Zyrran, jätte kul & hon vände snabbt med apporten i munnen så Lena kunde kasta igen, gensvaret var precis det jag var ute efter!!

Sen var det Lotta m Hector och Hector är en grabb med fart i, de riktigt for i väg i spåret *ler*. Eftersom även de behövder jobba på med apporten så manade jag på Lotta att korta av linan så att hon hade möjlighet att se snitseln som markerade apporten. Ville även att hon skulle bromsa honom lite mjuk så att hon slapp att springa över stock & sten, svetten lackade *ler*. Lotta fick samma tips som Lena att leka med apporten och inte vara social med klappar och kel. Lotta jobbade verkligen kanon med Hector i spåret och vill verkligen lära sig, ställer relevanta frågor och reflekterar över vad som sägs.

Sist ut var Susanne & Biggles, spår ligg tiden var nu upp i 2 timmar och denna gosse hade innan bara gått 20 min spår och aldrig haft spårpinnar i spåret.  Han var lite tveksam i starten men vi var tålmodiga så han fick undersöka spåret. Näsan var det ingen fel på, på långt håll med lite vind får han sniseln i näsan och blir ivrig och hoppar upp och markerar den, vilken näsa!! Spårpinnarna var inte heller något problem utan han markerade och plockade upp dem, likså som de andra fick Susanne jobba på apporten med lek och kast, han svarade precis lika bra som syskonen. Susanne behöver få lite mer flyt med spårlinan men ju mer de spårar ju bättre kommer det att bli, för övrigt så det oxå jätte bra.

Summa sumarum är jag jätte stolt  & glad över deras arbet i spåret *** KEEP UP THE GOOD WORK***

Tyvärr fanns inte tid att spåra med Vizca eller Grimm, Stefan jobbade som vanligt & Jennifer var hos mormor, ett pysslande som vanligt *ler* MEN det är det värt för att kunna träna hund *love*

Om/när tid finns så gör jag jätte gärna om detta.

Kramar till Er alla

Hundträning

I torsdags så träffades ett uppslupet entusiastiskt gäng och tränade hund och de var, jag & Gunde, Stefan & Grimm, Patrik & Zeya, Ingela & Vizca, Ronnie & Jösta och sist men även yngst Lotta & Hector. Riktigt trevligt och vi alla hjälpte varann.

Gunde och jag nötte på med rutan och det blir bättre och bättre. Jobbade även på att höja farten in & ut i vittringsapporteringen och en av gångerna så galopperade han både ut och in annars så var det bara galopp in men det börjar ta form :-) Så kom vi till fjärren, provade att få honom lugn efter 2 tempo moment och det gick inte alls bra ibörjan trots att jag var lugn. Skam den som ger sig heter det ju så jag fick till alla 6 förflyttningarna utan att han lät, dock med en liten förflyttning framåt. 

Ronnie & Jösta tränade linförighet och precision i svängar och halter. Även tandvisning och det märks att han är släkt med Gunde & Grimm, dregglet hägrade *ler*. Deras träning så jätte trevlig ut trots att de var lite ringrostiga *ler*.

Patrik & Zeya nötte på 2:ans moment inför kommande tävling i helgen. Märktes att Zeya inte har tränat så mkt på hårt underlag eller i garage med bilar nära för hon var inte sig riktigt lik MEN som vanligt såg det bra ut ändå. Lycka till i helgen nu Patrik, det kommer säkert att gå bra, vi håller tummarna!!

Stefan hade Grimm ute när vi andra tränade för att öva på att han skulle ligga kvar trots störning, vid vissa tillfällen fick Stefan slita, typ när apportbockar slängdes *ler* Grimm blev väldigt intresserad av Jösta, tror att han såg likheten med han själv, "kolla snyggingen" *asg*.

Ingela var inte riktigt kry så hon undrade om jag kunde träna Vizca och det gör jag så gärna, hon är en härlig tik att jobba med!! Vi tränade skall och har kommit så långt att hon kan skälla flera gånger på rad däremot att sitta ner och skälla fungerar inte än men vi är på god väg. Tränade även framåtsändade och delade upp momentet i galopp fram till gruppen några gånger för att sen träna på att gå sakta på "före" i spårlina så att jag kunde bromsa henne, gick kalas. Avslutade med tungapporten och nu tar hon 4 kg, jobbade på att hon skulle galoppera in med det var lite kämpigt tyckte hon & hon kämpade tappert *ler*

Lotta tränade lite på sidan av med Hector och drog nytta av störnigen som var runt omkring. Även med honom tränades tandvisning och eftersom vi var ett gäng så blev det många som kunde titta även honom i munnen, nyttigt! Lotta tränade även släppa övningar vilket inte var några problem alls. Avslutningsvis så busade jag & Hector med en tennisboll som jag sparkade på marken, fintade honom lite så jag fick frågan om jag var en fotbolls tjej.... man har ju lite dolda talanger .... *asg* Både Gunde, Grimm & Vizca älskar att leka fotbolls fint leken med en tennisboll. Hector tyckte det var så roligt att han kom snabbt tillbaka med den till mig när han hade fångat den och så böt vi mot gotta och så sparkade jag på den igen *ler*

Nu ska näsan tillbaks i siffrorna, må så gott!

Tjingeling,

Ullis

Träning och smuts

I torsdag var jag och Carina på Sthlm Södra och tränade, hur trevligt som helst, måste göras om snart igen!!

Gunde och jag tränade metallapportering för att få till ett snabbt gripande med tempo både in och ut, gick jätte bra. När det gäller vittringen så jobbar Gunde jätte bra men jag skulle vilja att han galopperar både in och ut istället för hans snabba trav för det blir alltid poäng neddrag. Jag peppade Gunde och han blev snabbare i både letet och tempot men jag fick inte upp honom i galopp. Vill vara lite försiktig så att jag inte får nått strul i valet av rätt apport, slippningen kommer att fortsätta. Det ser ut som Gunde travar ut väldigt koncentrerad för att välja apport och om han blir mer säker i momentet så kommer nog oxå farten att öka om jag tränar på rätt. Tränade även rutan och det fungerade kalas bra, det vi såg tydligt denna gång var att Gunde kollade in de fyra konerna för att hitta mitten, kul!! Sist men inte minst för vår del så körde vi fjärren som börjar ta form och denna gång mot slutet gjorde Gunde alla 6 förflyttningarna utan att låta HURRA!!! Det är väldigt viktigt att jag är lugn i detta moment, man vill ju gärna vara snabb i både röst och handtecken för att hjälpa hunden i förflyttningarna men för Gunde blir detta alldeles för mkt. Han börjar jobba socialt mot mig så hela jag måste tänka på både hur jag står, röst och handtecken allt måste vara lugnt och för mig är det svårt, kräver mkt MEN jag lyckades.

Så till Carina och Ace, han är en riktig liten pärla & jätte duktig, Ace lyssnar verkligen bra på Carina. Jag inte låta bli att dra på smilebanden när jag hostade & Ace tittade så smart på mig med....öhh uttryck precis som han aldrig hade hört någon hosta förut, lite bebis hjärna. Moment inlärningen tror jag kommer gå kanon bra, de har redan kommit långt med tanke på Ace unga ålder. Vi pratade även om att ha sin hund i rätt sinnesstämning inför momenten mkt med tanke på Gunde i fjärren. Ace ligger lite högt i drift och har lätt att gnälla så Carina & jag pratade om att belöna honom helt med godis för att inte dra upp honom på leksak och eftersom han slukar vad som helst så bör det fungera bra.

Kvällen slutade med att Grimm var lekfarbror till Ace, ja lekfarbror och lekfarbror, Ace sprang runt och försökte få igång honom men Grimm var mest lugn och nappade bara ett par gånger. Ace provade oxå att lägga tassen på Grimms rygg och då fick han snabbt se de 42 vita blänkade *ler* sen var det inge mer med det. Blir alldeles varm i hjärtat hur Grimm var mot Ace så cool & sund *love*.

Det värsta var hur smutsiga hundarna blev, gisses va biabäddarna i bilen var helt söliga. Dessa har nu fått sig en omgång av grönsåpa i duschen. Mina kläder var inte bättre både jacka & byxa var nytvättade men det var bara att tvätta dem igen. Tvättmaskinen får gå varm så här års, inte blev det mindre när jag hämtade Jennifer på dagis och fick se hennes overall och vantar, tvätta tvätta *ler*

Stora kramar till dig Carina som är en riktig vän!

Det var allt för denna gång, ska passa på att fortsätta adventspynta du när vår älskade dotter sover middag. Tråkigt är att Stefan jobbar hela helgen och det är inga dåliga pass 06-18, saknar hans närvaro *love*

Bye bye,

Ullis

RSS 2.0