Lite nya idéer

Igår tränade vi hund igen. Helt otroligt hur fort tiden går när vi tränar, lite svårt att vara helt effektiv utan att stressa.

Spåret jag la till Grimm blev lite väl långt, hittar inte så bra i skogen runt Haninge så det blev som det blev :-) MEN vad gjorde det Grimm tutade och körde på värre var det med Stefan som har dragit på sig en förkylning och var högröd i ansiktet vid spårslutet. Efter en kort vila var det dags för Stefan att följa med Patrik & Zeya på spåret vilket oxå gick bra. Jag satt vid slutet som störning eftersom Zeya på tävling har gått över slutet och vindat in mottagaren fast igår gick det bra, keep up the good work Patrik!

Spårupptaget för Gunde gick bra och tror att det kan gå ännu bättre med Patriks tips, ska testa. Spåret som Patrik la gick i varierande terräng med många terrängbyten vilket jag ville ha. Gunde tyckte det var ett roligt men svårt spår och kämpade sig tappert igenom.

Stefan körde igenom hela lydnaden med Ingelas hjälp och nu gäller det att peta i detaljer inför planerade tävlingar. Krypet är det som behöver slipas mest sen han hade sin tänjining i ligamentet i armbågen så har inte det tränats så mycket MEN nu ska här filas :-).

Patrik & Zeya tränade inkallande med ställande och ibland så märker man hur nyttigt det är med dirigering för Zeya tjuvade fast det fick vi bukt på, ställande var jätte snyggt! Min ställbara tungapport har Patrik lånat och apportering börjar det bli stil på.

Jag & Gunde tränade lite framåtsändande vilket gick bra, däremot hade han problem med tung apporteringen eftersom Zeya hade kissat på appellplanen precis i närheten och det LUKTADE JÄTTE GOTT. Lyckades få till en okay tungapportering men långt ifrån hans bästa. Tränade lite stegförflyttningar och de gick bra fast Gunde har blivit lite rädd om tassarna i vänster förflyttningarna sen jag mitt klanta*sle råkade trampa på honom med mina grova kängor. Patrik hade en bra idé även där att vi kanske ska byta skor till lydnaden för det är skillnad om man råkar trampa på hunden med mjuka jympa skor mot grova kängor.

Självklart var vår älskade dotter med på träningen, tack Ingela för att du hjälpte till och passa henne när vi var ute på spåren. Jennifer somnade gott i bilen och sov ända till kl. 9 imorse, frisk luft gör gott.

De flesta helger framåt är inplanerade med MASSOR av hundaktiviteter och det ska bli kalas kul fast visst ser jag lite fram emot vintern och lugnet, blandad förtjusning!!

Tjingeling,

Ullis

Smått & gott

Ikväll är det dags för min kurs igen och hoppas att det är uppehåll inte för min egen skull utan för kursarna. Jag har full mundering när det gäller att hålla regnet på utsidan av mina kläder *ler*. Gunde är med på kursen och tycker det är jätte kul att agera provhund och vara snälla farbrorn "hehe". 

Igår hade vi elektrikern hemma som drog om lite jack och parabol uttag, hade tänkt att spåra men det hanns inte med. Man ska vara rädd om goda kontakter och vårda dem = guld värt!

Har anmält Grimm till Nyköping nu på söndag men jag kommer inte att åka eftersom han har 2 SKK cert och behöver nu ett SBK cert för att få titeln SUCH. Värdelös regel tycker jag eftersom det är samma domare som åker runt på både SBK & SKK utställningar. Visst är det kul att ställa men eftersom tiden är begränsad och jag har MASSOR med andra saker att göra så åker vi inte dit. Däremot så kommer jag att ställa honom på SKK's utställning i Stäket helgen efter för att hålla hans motivation upp så att han fortsätter tycka utställning är kul.

På fredags ska vi på kräftskiva med mammagruppen, ska bli jätte kul. Vi kommer att vara 14 vuxna och 7 st 1-åringar, ni kan inte tro hur kul & bra det går att träffas allihop. Nu är vi inte tyvärr de som är mest aktivia i gruppen eftersom vi satsar stor tid på hundarna men det är jätte kul när vi träffas.

Tjingeling,

Ullis

VILKEN HELG!!!

Ibland känner jag mig som en duracell kanin!! Jag har lärt mig att gå ner i varv mellan alla aktiviteterna och det gör att jag laddar batterierna och orkar *ler*

Ställde klockan på 5 i lördags för att börja färden mot Askersund. Det gällde att smyga hemma för att inte väcka man och barn. Gunde blev JÄTTE ledsen när han inte fick följa med trots att jag erbjud honom min plats i sängen bredvid husse.

I en annan bil åkte Cilla m Meja, Eva m Asta och Jojo och vi hade kontakt under färden.

Utställningen började med att Gundes valp Consensas That's Me "Hector" blev BIR valp, välvisad av sin matte Lotta. *G*R*A*T*T*I*S*

Vi hade tur med vädret som var molnigt men precis när Grimm skulle äntra ringen så sprack det upp och solen kom fram. Det gjorde inget, Grimm sprang på med högt buret huvud och hade en helt annan utstrålning än han haft innan, jätte kul!! Dagens resultat blev CERT och 2:a BÄSTA HANE, jag är jätte nöjd. Ett stort TACK till Cilla för hjälpen och till supportrarna Eva & Jojo. Jojo gjorde även ett bra jobb och sprang in Cert med Asta och de kom 2:a i Bästa Tik.

Så till söndagen, då var det dags för lägrespår med Vizca i Botkyrka. Stefan hade jobbat på natten så jag tog med Jennifer och hon gick under beteckningen "vår maskot" av mig och Ingela *ler*. Även Gunde fick följa med, hade inte hjärta att lämna honom hemma en dag till. Jag har jobbet en hel del med Vizca i spåret och hon har haft lite olater som att markeringskissa på spårupptaget etc MIN BELÖNING kom igår, en klockren 10:a blev det YES YES. Vi missade en pinne i spåret men är jätte nöjd ändå. Budföringen nollade vi tyvärr, Vizca sprang ut nästan halvvägs och vände sen och galopperade in till mig. Efter det gick Ingelas vän Lasse ner och badade Vizca och hon kom tillbaka laddad med svansen i topp.

Så till lydnaden, (precis innan bajsade Jennifer så lägligt på sig men jag behöll huvudet kallt och visste att bytet kunde vänta till vi var klara, ett lydnadspass tar bara 6-8 minuter) Vi visste i det här läget att vi hade poäng på specialen för att bli uppflyttade men det stressade inte mig utan siktet var inställt på att göra mitt bästa. Lydnaden gick bra, Vizca kan bättre men jag är nöjd, slutsumman för dagen slutade på 491,75 poäng och en 4:e placering. GRATTIS Ingela till din fantastiska hund och ett bra jobb gjord på lydnaden. Nu är siktet inställt på utställningscerten och tror bestämt att damen kan kalla sig SUCH till hösten :-)

När tävlingen är över passar jag på att ta ut Gunde, varför inte köra på när ångan är uppe. Ingela drillade oss genom hela elitlydnadsprogrammet utom tung apportering för den har Patrik lånat och extra apporten var kvar hemma. Det blev lite extra störning av Jennifer som tultade runt på appellplanen och som pladdrade på sitt egna språk, gull unge. Gunde utförde momenten mycket bra och höll ihop trots att han hade sutit i bilen och laddat, mattes prins.

Jag var kanske inte den trevligaste och piggaste frun igår, inte heller hjälpte ett glas vin :-) så jag passade då på att bokföra lite åt mina kunder istället så tar jag igen det med min älskade make ikväll!

Detta blev ett långt inlägg efter en mycket aktiv helg.

Sen till lite ledsamheter och sorg, min mammas hund Greta dog igår eftermiddag, Hon skulle ha blivit 14 år i november vilket är en hög aktningsvärd ålder på en rottis. Jag beklagar det allra djupaste sorgen efter Er älskade Greta och vet att inga ord i världen kan lindra smärtan i hjärtat. Tiden läker såren och kvar bli alla fina minnen. Sov gott lilla Greta!!

Tjingeling,

Ullis


Lite allt möjligt

Inte för att jag har nog att göra *big smile* så startar jag en allmänlydnad grundkurs på Värmdö Bk ikväll. Ska bli kul och jag hoppas kunna inspirera mina kursare.

Annars är jag trött, kan inte sova så bra pga förkylningen utöver detta så leker livet. Jennifer sover hela nätterna och vaknar inte förräns efter 7 på morgonen vilket är toppen, underbara unge!!

Stefan är pappaledig augusti ut sen är han tillbaka i ekorrhjulet, iofs har han jobbat en del extra under tiden han har varit ledig så han har haft att göra :-).
 
Tjingeling,

Ullis

Träningskväll

Igår kom vi hem på rätt sida om midnatt :-)

Vi som tränade var som vanligt Patrik m Zeya, Ingela m Vizca, Stefan m Grimm och jag m Gunde. Jessica med Reija var och gästspelade vilket var mkt trevligt.

Det hanns med många delar igår, platsliggning och budföring med skott, lydnad och spår. Jag är jätte nöjd med träningen för både Gunde & Vizca, känns som om jag är inne i ett flyt, bara passa på att njuta.

Vill tacka Er i gruppen för ytterligare ett trevligt & givande träningstillfälle. Nu ska pistolen rengöras så att den är fit for fight när den ska användas nästa gång.

Massor med kramar till Er alla.

Ullis m familj.

Utställning i Södertälje

Då har vi varit och vänster varvat, resultatet för Grimm blev 1:a pris med CK MEN han kom på 2:a placering därför blev det inget cert :-(. Grimm uppförde sig som en pärla fast hunden framför sprang och muckade.

Nu ska här tränas så att Grimm tycker utställning är lite roligare för utställning handlar ju även mkt om utstrålning.

Ska bara bli av med min sommarförkylning som jag dragit på mig så ska vi ut & löpträna på "före" med svansen i topp.

Tjingeling,

Ullis 

Vilken lååång träningskväll det blev igår!

Inte klokt vad tiden springer iväg när man har kul. Stefan och jag var inte hemma förräns efter midnatt :-O !

Det tar tid att få ut 5 spår och köra lydnad med lika många. Igår var det Patrik & Zeya, Ingela & Visca, Stefan & Grimm, jag & Gunde och Carina med nya stjärnskottet Ace. Vi var på nya marker runt Stockholm Södra så spårläggningen tog lite längre tid eftersom vi inte känner till markerna men gör det mer nu :-) .

Jennifer vår varmt älskade dotter är helt fantastisk att ha med sig, hon tultade runt och roade sig på appellplanen, Hon somnade gott i bilen när Stefan och jag var ute på spåren väl omhändertagen av de övriga i gruppen *T*A*C*K*. Som många vet hade vi inte lätt att få barn men det var värt allt och denna underbara lilla dam är det värdefullaste & fantstiska vi har, tätt efter följer förståss "G".

Patrik & Zeya har goda förutsättningar att bli uppflyttad inom kort, det visade de igår, vi håller alla tummar & tår att det går vägen på kommade tävling!!

Vizca har verkligen blivit kanon duktig i spåret, jag är JÄTTE nöjd och känner mig stolt över vad vi har presterat. Ingela har gjort ett toppen jobb med lydnaden och det ända som jag har lärt in är framförgåendet. Även vi har tävling i sikte och hoppas naturligtvis på en uppflyttning.

Stefan & Grimm blev bortlottade i Botkyrka *suck* Nästa tävling där vi vet att han kommer med är på Värmdö den 2 september och tror starkt på uppflyttning, de är de väl värda.

Så till mig & Gunde vi slipar på med elitmomenten och det går framåt, det är de små detaljerna som vi jobbar mkt på och har stor hjälp av Ingela. Patrik har varit kanon när det hjälpen med spetsviklarna, igår eftersom tiden sprang iväg så tog vi Gundes spår sist och i skymning. Snacka om att det gick undan i mörkret, Gunde tyckte det var super roligt och Patrik hade dessutom inte lagt ett lätt spår (vilket han aldrig gör *smile* ). På ett ställe fick jag lyft aner Gunde från ett berg, tur att jag är stark *smile*.

Nytillskottet i gruppen för dagen var Carina med Ace, Ace är en 5 månader gammal schäfer. Carina spårade med honom & det gick kanon bra. De hann även med lite allmänlydnad där farbror Gunde var störning och det gick superbt bra. Gunde och Ace fick innan störningen hälsa på varann och först tyckte Ace att Gunde var lite stor & läskig men Gunde visade sig från sin bästa sida för att visa Ace vilken trevlig farbror han är, lite väl trevlig enligt sin matte *hmm* . Ace följer Carina jätte fint och det har en kanon bra kontakt, ska bli spännande att följa ekipaget med siktet mot stjärnorna.

Må så gott alla glada!

Tjingeling,

Ullis

RSS 2.0