Frustration & behov av planerande

Stefan har jobbat hela helgen med sina 12-timmars pass och då är inte resan fram och tillbaka inräknat. Det skapar en viss frustration hos mig när jag är själv med hundarna och Jennifer och inte underlättar det att Grimm är skadad. Känner mig väldigt låst och kan knappt gå på toa själv, dagarna går i ett varvat med hundpromenader och ta hand om Jennifer. Hann duscha en snabbis i söndags medans Jennifer tittade på Pippi, det var välorganiserat med både film och frukt, en fungerande muta *ler*.

Vissa helger flyter allt på kanon men inte i helgen som var då kände mig som "häxan surtant*" igen bra mamma, matte eller fru MEN det är ju en del av livet att ha dåliga dagar.

Jag tog lite bilder på en av promenderna på både Gunde och Grimm eftersom jag går dubbla gånger,


Jennifer och Grimm agerar fotomodeller

Gunde kommer i full fart på inkallning

En busig Gunde som vill hitta på nått kul

Min underbara hjälpreda vid uppletet med Gunde

Jennifer gömde föremålet helt själv till Gunde, hon vet precis hur det ska vara *love*

Här vallas en korridor, se hur målmedveten hon är *ler*

Gunde får sniff på föremålet som Jennifer gömt

Ett mycket bra tempo in utan tugg inget att klaga på där

Nästa föremål är en puck som han lagt på högkant i munnen, ser väldigt roligt ut *asg*

Efter 2 genomsökta korridorer avslutas det med rolig lek av lillmatte

Jennifer håller tennisbollen i händerna och Gunde väntar spänt på kastet

Underbar lekinvit från Gunde när Jennifer tar bollen.

Vi kom överens, Stefan och jag att han tar Jennifer och hundarna helt på mornarna när han är ledig vilken han gjorde utan problem redan på måndagen. Mitt humör var på topp på morgonen så jag hann både bädda rent i sängen sätta på en tvättmaskin, dammsuga, vika tvätt, diska och plocka undan leksaker samt att vara på jobbet kl 09.00. Jag var full av energi och humöret på topp vilket har hållt i sig, jag har behov av egen tid och då är jag en resurs för mina kära.

Ett lite roligt ordspråk som man kan tänka på i vissa situationer"Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker."
 
Tjingeling,

Ullis

Träning på Nacka Bk & Grimm

Igår träffades Carina m Ace och jag m Gunde på Nacka Bk för att träna och med störning eftersom Nacka i vanliga fall är en välbesökt klubb. Men tji fick vi igår, det var endast vi och 2 st som tränade agility, störningen på platsliggningen blev en aussie som sprang skällandes var på var runt banan, väldigt nyttigt.

Lydnaden i övrigt gick jätte bra för oss båda, Carina fick lite små tips av mig på saker hon gör som Ace läser av direkt och påverkar han, inga stora saker men ack så viktiga för att få en bra flyt.


Gunde gick som på räls genom momenten, tränade framåtsändande på koner fanns tyvärr ingen grupp att fråga. Carina kommenderade oss och Gunde gick bara på mina ord *hurra* sen kom vi till vår akilles häl, inkallande m läggande och ställande på 75 m, hör och häpna även detta moment flöt på bra, nått pip blev det annars kanon, full fart, bra ställande trots underlaget och läggande platt ner fast han gled en bit liggandes, vi körde flera gånger olika varianter men inget bakslag kom, gissa om jag var nöjd. Övade på att få en bättre position på Gunde, han ligger lite långt fram, Carina studerade oss och gav sin feedback med beröm *tack*.

Eftersom han var så taggade körde vi även "skall" lite tjuv blev det och han studsar något men det är ett moment vi brukar få bra på och som han gillar skarpt.

Så till älskade GRIMM, idag har det gått 1 vecka sen återbesöket och han har inte blivit sämre utan går något bättre ute fast det är marginellt. Inomhus så när han inte behöver så stödjer han inte på benet utan står på övriga 3. Stefan och jag har bestämt att han får äta klart antibiotika kuren på 3 tabletter 2 gånger dagligen i 20 dagar och får se vad återbesöket om 2 veckor säger, oron är stor och vi vill verkligen göra så mycket vi kan för älskade prinsen.

Vet inte om vi inbillar oss men Grimm är inte sig lik i blicken, antingen är det för han har ont trots alla mediciner eller så har han tappat gnistan en del. Klart det måste tära på honom, han blev skadad 10 november och det är en lång tid som varit jobbig för oss alla i familjen.



Mina tankar denna vecka går till Susanne med familj nu när Nova vandrat vidare över regnbågsbron *KRAM*

Dagens ordspråk "Ingen kan leva en annans liv"

Tjingeling,

Ullis

Att ta hand om sig själv mitt i allt

ÄNTLIGEN har jag kommit gång med att ta hand om mig själv. Av någon oförklarlig anledning så åldras kroppen av sig själv och krämporna försvinner inte utan har en tendens att bli fler, himla konstigt tycker jag. Friskis & Svettis kortet köpte jag i början av januari men då tog influensan ett grepp om mig. När den var över så har den mesta tiden gått till Grimm och få resten att flyta på hemma och med jobben. MEN igår tog jag tag i saken kl 20.00 och gympade 1 timme och jag såg precis lika glad ut hela tiden som bilderna nedan, flåsade knappt *asg*

Klicka för att se filmen

Skämt och sider, det märks att man har hund och van att promenera mycket, benen kändes starka, likaså med flåset. Däremot mage, rygg, nacke, axlar och armar har rejält blivit försvagade och det är INTE bra men förhoppningsvis blir det bättre om jag får rutin på egen träning. När det gäller vikten så väger jag något mindre nu än innan jag blev gravid så det känns bra, vill gärna gå ner nått kilo till för att bli helt nöjd.

Om ni undrar hur det känns i kroppen idag så är det inga problem, tog det relativt lugnt på passet, träningsverken gör sig lite påmind i rygg/axlar. Jag är av den kalibern att jag brukar ge järnet när jag gör nått men så otränad jag är nu så vore det bara korkat för då att jag inte kunnat röra mig överhuvudtaget idag *asg* och det går verkligen inte för sig. Jag har nog blivit lite klokare med åren verkar det som *ler*.

Lite fokus på mig för omväxlingsskull, det är en mycket viktig del att vara rädd om sig för då har jag ork och kraft till övriga nära och kära.

Ännu ett klokt ordspråk:

"Ta inte livet allt för allvarligt, det är inte permanent"

Må så gott alla glada och även ni andra.

Ullis

Ps. Jag fick en gratis prova på biljett som jag gett till en mkt god vän och hoppas nu att hon kommer göra mig sällskap på passen, vi bor nära och kan samåka, sånt underlättar. Ds.

Oturs killen Grimm

Det var med en stor klump i halsen som Stefan styrde kosan mot Strömsholm i fredags. Första besöket var på rehab där de konstaterade att han hade alldeles för ont för att gå i treadmillen. vilket vi redan hade förstått. De mätte hans ben och han har byggt på sig mer muskler bak då vi hade utökat promenaderna innan han halkade, nått litet positivt i allt. Normalt sett så skulle Grimm har varit så pass bra nu att han skulle börjat gå i koppelpromenader i skogen men vi är långt därifrån och tårarna bränner bakom ögonlocken vid tanken.

Sen väntade röntgen och där fick vi bekräftat varför han hade så ont, i själva benbrottet så fick Grimm ett brott när han halkade till, det som ska läkas ihop har gått sönder i ena kanten. Det såg även ut som om han hade en inflammation i brottet och han får nu antibiotika och är ordinerad vila med 10 minuters promenader. Veterinären/Ortopeden sa att vi bör se en förbättring inom 1 vecka och gissa vad vi håller våra tummar att det blir så annars blir det ett hemskt beslut att ta.


En trött Grimm på vårt vardagsrumsgolv innan han halkade


Och här en bild till


Jennifer äter en minisemla och ser riktigt busig ut vårt lilla busfrö.


Gunde & Grimm på en gemensampromenad innan den sista olyckan. Det är Grimms sele som lyser så gult och fint.

Här nedan kommer de bilder som jag tog i Norrköping, tyvärr blev det inte fler, ska bättra mig.





Nu blir det lite jobb innan Melodivfestivalen börjar, vi är barnlediga och njuter av lugnet samtidigt som längtan efter Jennfier är stor en himla konstig mix med känslor men så är det att vara förälder *ler*

Avslutar med ett ordspårk " Vad du än är, var en god sådan"

Tjingeling,

Ullis

Grimm är halt *cry*

I veckan så halkade Grimm till ute fast det var en lugn promenad i sele men i det här vädret och väglag är det inte undra på, finns inte några helt isfria sträckor att gå på. Detta resulterade i att han blev halt igen, han som var på rätt väg och gick nu utan att halta däremot haltade han i travet de få gånger han kom upp i det.

Efter samtal med Strömsholm har vi ökat upp rimadylen igen till morgon och kväll samt kortat ner promenaderna till 10 minuters igen, back to basic. Vi ska på återbesök till dem på fredag, håll alla tummar att det inte är nått allvarligt, vår värsta fasa är att de behöver operera igen för att allt ska bli bra. Dels för Grimms lidande, inget lätt ingrepp och eftervård och samtidigt pengamässigt. Bara operationen kostade 26.000:- och vi har hos Sveland den högsta ersättningen de har, 40.000:- med huvudförfallodag 1 nov. Med alla återbesök som vi haft så är det inte mycket kvar av ersättningen så blir det en operation till blir det att tömma sparkontot och be släkten om hjälp.

Det känns tungt och vi har en stor oro. Jag hoppas verkligen att Stefan kommer hem med ett positivt besked på fredag så det genererar energi till mitt tilltänkta hundtränande i helgen eftersom vi är barnlediga.

Tjingeling,

Ullis


Åter på benen

Jag tillhör inte den skaran som ofta gillar att ligga ner men i några dagar har jag inte haft något val när influensan tog ett kraftigt tag om mig och febern steg mot 40 grader. Måste säga att feber toppen jag hade var fruktansvärd, hade en sådan frossa och värk i hela kroppen och det riktigt bultade i hela huvudet, tårarna trillade på mina kinder. Inte blev det bättre när Stefan lagade lunch till Jennifer och mat lukten nådde mig, vilket illamående jag fick, huga ligen.  Det var en riktig fröjd när 1 Ipren och 2 Alvedon gjorde susen och det värsta av febern och smärtan försvann och då började svetten, inte speciellt trevlig men inte mycket att göra nått åt.


Nog om det nu mår jag som sagt mycket mycket bättre och börjar återhämta mina krafter.


Influensen här hemma började med Jennifer, straxt efter Stefan och sist jag. Vi är väldigt glada att Stefan och jag inte fick det samtidigt. Jennifer stackaren har haft feber i över 1 vecka men är nu äntligen feberfri men äter penicillin för problem med ena örat. vårat lilla hjärta. Jennifer har även fått glasögon för sin översynthet och för hon skelar något, kan säga att det inte är lätt för oss att få henne att bära dem, hon har en väldigt stark vilja.


Hallen vår har äntligen blivit klar, tog ett kort med mobilen, färgen på väggen syns inte så mycket utan det blev mest vår fina tavla *ler*


Passade även på att tvätta bilen när det var någe så där väder och tog en bild med mobilen för att föreviga att den emellanåt är ren.


Ni ska även få en liten mörk bild från vårat vardagsrum med mina nya gardiner, det blir som huse syn *ler*


Vill även passa på att berätta om min söndag jag hade i Norrköping tillsammans med Lena Wall och hennes träningsgäng. En helt fantastisk dag, Stefan och Jennifer mådde så pass bra att jag kunde åka och själv hade inte min influensa givit sig till känna än (ibland har man tur!) Färden från Värmdö började straxt efter kl 7 och var hemma vid 19 på kvällen. Hela träningsgänget samlades, det var Lena, Krister, Anki, Karin, Lollo och Helena och jag, alla har rottis utom Helena. Jag tog kort på dem vid samligen när vi pratade ihop oss om spåren men de ligger kvar i kameran och kommer in senare efter hjälp från min älskade make. Tyvärr blev det de ända korten, dagen var så effektiv och jag är inte den bästa fotografen, tyvärr. Jag la varsitt spår åt Caxi (Lena) och Ella (Karin) och Lena la ett spår åt Gunde, det var så himla skönt att komma till en sån välorganiserad grupp och jag som ny bara följa med i flytet och är så tacksam!!

Först ut av oss 3 var Lena & Caxi på sitt spår och det gick jätte bra och hon var även duktig att marker mitt headset som jag hade tappat ofrivilligt i spåret så nu slipper jag köpa ett nytt, duktig hund!

Sen var det Gundes tur och det har inte blivit så mycket spårande sen Grimm blev sjuk i november, tiden räcker inte till MEN Gunde spårade fantastiskt *GLAD* både spårupptag och spår med diverse svårigheter, Lena hade lagt ett spår med bra klurigheter, spetsvinklar och gått genom vad det nu heter som luktar så starkt. Några markeringar av apporter kunde varit bättre men har var lite ivrig så det blev lite slarv men jag är mer än nöjd och fick beröm av både Karin och Lena, tack tjejer!!

Sen var det Karins tur som har Gundes brors dotter Ellas (Gustens dotter) vilken spårmaskin jobbade på väldigt bra. Var ett nöje att gå efter och se deras färdigheter.

De andra i gruppen hade hunnit börja med uppletet innan vi kom tillbaka och Gundes tur blev efter fikat. jag provade att träna i hel ruta, första skicket gick jätte bra rakt och fint och pang på ett föremål. Sen blev det mkt spring i hela rutan och det tog lång tid innan 5 föremål hittades, Gunde gav inte upp och kämpade. Fick tipset att gå tillbaka till korridorer med få föremål och jobba på raka skick igen. Tusen tack Krister och Karin!! Provade det idag med 2 korridorer och 2 föremål i vardera och det gick helt toppen bra så ännu en gång **TACK**.

Alla hundar i gruppen är i olika nivårer och åldrar och är jätte duktiga men den som jag såg som jag blev imponerad av var Ellas fart ***GISSES*** vilken explosivitet i sprången OCH näsan var på fast det var fullt ös.

Sist på dagen blev jag hjälpt av alla med Gundes passivitet vilket han inte tycker är det roligaste, att charma, skälla och gnälla är mkt skojjigare. Jag fick mängder med många bra tips och är så tacksam över Er hjälp och engagermang och vänliga ord om Gunde.

Den allra största varmaste kramen vill jag ge dig Lena Wall för att du gav mig möjligheten att komma ner och träna med Er och det blir inte sista gång kan jag säga *ler* och för alla goda råd, de är guld värda.

Nu är det Natti Natt och avslutar med ett ordspråk:
 

Var inte rädd för motgångar- Kom ihåg att det är i motvind som en drake stiger.


Årsmöte Rottweilerklubbens Östra Lo

I lördags var det dags för ovan nämnda årsmöte och jag hade blivit tillfrågad att vara mötesordförande och som jag även tackade ja till.

Det var en engagerad liten skara medlemmar som hade samlats och stämningen var högt i tak och trevligt. Som en i valberedningen hade vi fått tag på en bra sammansättning av styrelse för 2009, tack till Er alla som åtog Er uppdragen!! Jag tror att många inte vågade komma för tidigare årsmöten har varit i andan att man "borde, måste, ska" och så tycker jag inte att det ska vara. Man ska kunna gå på ett årsmöte utan att känns sig tvingad att ta på sig uppdrag, om vi istället försöker entusiasmera och uppmuntra varandra för det är trots allt på sin fritid som det ideella arbetet görs så måste det bitvis vara kul!


Inte att förglömma är hur lärorikt det är att engagera sig ideellt, tror även att man behöver ha en god självkänsla och inte bara kunna ge andra dunkar i ryggen utan även sig själv när man har gjort vissa bra saker.


Gunde blev Årets Rottweiler i Östra Lo, något som jag är väldigt glad och stolt över. Min älskade underbara hund, måtte inte jag sätta käppar i hjulen för vad han kan komma att prestera fram ledes.


Avslutar detta inlägg med att jag hade en fantastisk söndag i Norrköping med mycket trevliga hundvänner, återkommer med rapport.


Sist men inte minst, ett citat "Vänlighet föder vänlighet"

Simma lugnt *ler*


Ullis


RSS 2.0