Hundfoder

Det finns en hel uppsjö med foder som ni vet och inte alltid lätt att hitta rätt i denna djungel.

Jag har med hjälp av Anna Gewalt sen en tid tillbaka gett Gunde och Grimm Purina Proplan Lamm och Ris eller som det korrekt heter "PRO PLAN ADULT DIGESTION LAMM & RIS" och är JÄTTE NÖJD.

Läs mer om fodret: http://www.purina-proplan.se/dog/adultAllSizesDigestion.asp



Grimm har tidigare varit känslig i magen när han fått matrester och/eller ben vilket gjort avföringen krämigare eller lös vilket nu helt är borta HURRA! Även pälsen har blivit glansigare, tidigare kunde den emellanåt vara lite matt och mjällig, vilket nu är ett minne blott.

Gunde som alltid "peppar, peppar" haft en bra mage äter också detta foder och fungerar fortfarande bra i magen och är fin i pälsen.

Vill passa på att dela med mig av denna goda erfarenhet och om någon annan kan ha nytta av det med.

Vi kommer att länka till Purina Proplans hemsida nu under januari 2010. 

Må så gott och var rädda om varandra.

Ullis

Ps. Ordspråk apropå mat "Aptiten kommer medan man äter, törsten försvinner när man dricker" Ds.


God Fortsättning

Julen har flutit på helt fantastiskt, god mat i trevligt sällskap!

Vad har vi då mer hunnit med sen sist?! Jo tränat i ridhus, denna gång var det Mikaela, Anita och jag. Det gick jätte bra med både Gunde och Grimm, som tur var klädde jag på mig ordentligt för det var lite kallt när man stod still och kollade på de andra. Värre var det för Anita som frös men till nästa gång så skulle hon klä på sig mer.

Ikväll måndag blir det träning inomhus och jag längtar, båda grabbarna är fulla av energi. Motion har de däremot fått i massor, när Stefan jobbar så går jag själv ut i skogen med Jennifer i pulka och båda grabbarna. Det går faktiskt bra men man behöver nog inte var helt klok för att göra det *asg*. Sist så knöt jag pulkan runt min midja och drog Jennifer medans grabbarna sprang bredvid. Man får ha lite tummen i ögat på dem för pulkan är lite frestande att jaga och Jennifer klagar då högljutt innan jag sätter stopp.

Är så otroligt tacksam att vi alla har hälsan i behåll i familjen. Vi hade dock maginfluensa straxt innan jul men det är ju inget allvarligt fast det är väldigt obehagligt.

Har siktat in mig på några tävlingar, ska bli spännande att se om jag anmäler båda eller hur jag gör *ler*

Tjingeling,

Ullis

Längtan

Måndag kväll bjuder på hundträning i goda vänners lag under tak, längtar längtar *ler*

Bilden nedan är nått att tänka på *asg*



Tjingeling,

Ullis


Spår & upplet

Planering planering, mitt liv består mkt av planering men det är nog även därför jag får mängder med saker gjorda *ler*



Stefan jobbar hela helgen och farmor och farfar ville att Jennifer skulle var hos dem så då har vi dagarna för oss själva grabbarna "G" och jag. Mässan i helgen är inget alternativ för oss trots att Gunde har en avelsgrupp, till det räcker inte tiden, tyvärr. Önskar alla Gundebarn stort LYCKA TILL!!. Alla sjukdomar som brukar komma efter dessa tillställningar vill vi undvika nu när träningen flyter bra. Istället så träffades Carina och jag på Lida för att träna spår och upplet.

Tyckte inte riktigt när klockan ringde imorse vid 7 en lördagmorgon att beslutet var så klokt då men nu efteråt är jag SÅ HIMLA NÖJD. Carina la Gundes spår, jag la Ace och Grimms.

Gunde var först ut, gjorde ett klockrent påsläpp snyggt sen fick han lite snurr som han löste, jag känner mig jätte nöjd och tack till dig Carina för ett bra spår! Vi har inte spårat sen i oktober men ändå hade vi ett riktigt bra flyt!


Liten Gunde, se så snygg han är *love*

Fröjden för dagen var att se Carina och Ace, vilket ekipage! Så snyggt upptag och ett härligt tempo i spåret med ett samarbete Ace och Carina emellan, såna stor framsteg och jag är så glad för Er skull *KRAM*

Medans Grimms spår låg körde vi upplet, Gunde fick 6 föremål, det sista tog tid att hitta men han ger inte upp, han bara letade på, envis som sjutton, duktig hund *ler*. Ace hade lite mkt spring i benen i början men sen gick det som på räls, jätte bra jobbat!

Sist blev Grimms spår och jag är och blir rörd över denna älskade 4-bening hur duktig och noggrann han har blivit i spåret, tuffade på som ett väl avvägt lokomotiv.


Grimm vilar i bidabädden med en liten gose rottis.

Efter hundträningen åkte jag till IKEA och köpte nya täcken till mig och Stefan nu med nya sängar (Kungsängens ställbara *underbart*) och kuddar så kändes nya täcken också nödvändigt, köpte även lite julklappar.

Tror ni jag åkte hem sen, nej nej, det var dags för Gunde att vaccinera sig och färden bar till Ylva, tack snälla Ylva för hjälpen, du är guld värd.

Handlande Sushi på vägen hem som jag nyss har ätit, smakade gott.

Apropå snön som faller

Tjingeling,

Ullis

Hundträning i ottan

Så ringde väckarklockan imorse kl 06.00 och visst kände jag mig lite trött men såg framemot träningen i ridhuset.

Hade förberett det mesta kvällen innan så det gick fort för oss att vara i skogen för rastning. Det är så himla skönt att gå med grabbarna i skogen lösa för de är vilt rena. Ja man kan ju inte säga till 100 % men nästan *ler*. De hade på sig blinkhalsband och reflexselar och jag hade pannlampa. Den ända skräcken jag har är att möta på en arg älg så jag går och sjunger blandat med nynnande och det kan nog skrämma det mesta *asg*.

Sandra och Mikaela köpte med sig frukost på vägen MUMS med en smörgås gjord på nybakat bröd, smakade mycket gott.

Vi började med sittande i grupp och där efter platsliggning, tränade detta med Gunde. Det blev en till platsliggning senare och då var det Grimms tur.

Först ut på lydnaden var Gunde, första gången jag satte ihop helheten i elitlydnaden tävlingslikt. Tyckte det gick bra men han vill gärna snosa och äta av underlaget och det måste jag jobba bort, själva momenten i sig sitter. Visst var det lite slarv på vissa håll och andra moment gjorde han kanon, bara kämpa på. Tack Sandra för dirigeringen *kram*

Efter Gunde var det Sandra och Stjärnas tur, Stjärna var pigg som bara den och rutan satt som ett smäck, jätte bra! Dumrutan är nått de slipar på och vi pratade efteråt lite nya tankar om presicion i momentet, tror jag hade nått matnyttigt att dela med mig av *blink*.

På tur var nu Mikaela och Tindra, Tindra tyckte ridhus var nått nytt spännande. Så häftigt att se hennes fart på inkallandet, det är verkligen full sula. Tindra har ett liknande beteende som Gunde gällande underlaget så där delade vi tips. Med slipning kan de gå riktigt långt, himla duktiga.

Sist ut var Grimm VILKEN PRINS, gick riktigt riktigt bra, han var aningen för taggad och hamnde lite fel i position vid fri följet men vilka framsteg i övriga moment. T o m fjärren som varit en liten nöt gjorde han bra, fick dock klämma i med ett DK men det är ända himla bra!! Han kan verkligen förvåna en, ena stunden en envis åsna och andra gången går allt som smort, det är väl det som gör att man utvecklas som hundförare *ler*. Tack Mikaela för hjälpen *kram*.

Kan säga att jag kände mig nöjd när jag började jobba, tränat hund i trevligt sällskap, en bra start på dagen.

Ordspråk "Ingen människa är värd mer än du, men ingen människa är värd mindre än du heller". Har man detta i balans hos sig = god självkänsla!

Tjingeling,
Ullis

Vänbild



Här är en bild från Annas och min utekväll. Efter ca 15 bilder som vi själva försökte ta på oss så kom servitrisen och frågade om vi ville ha hjälp. Det är inte lätt att ta bilder på sig själv och inte heller hjälpte vin intaget till *asg*

Som ni ser i bakgrunden var vi nästan sist kvar i restaurangdelen och samma sak senare på dansgolvet men gu så kul vi hade, båda släppte verkligen loss.

Kram,
Ullis


Glad i vardagen

Tänk så mkt det finns att vara glad över, inte klokt! Och alla trevliga goa vänner jag har *puss på Er*

Jag är så glad på varje promenad jag tar med hundarna och tänker då på samma period förra året när Grimm var skadad fy vilken jobbig tid vi hade. Han är helt återställd och är pigg och fräsch *love*.

Gunde är pigg som en mört, trist är vädret som hämmar mig i hundträningen nu när jag känner att vi har flyt men så är det denna period på året. Grimm och jag har oxå tränat ihop oss, hans svans säger de i träningsgruppen viftar glatt hela passen, det värmer mitt hjärta.

Har jätte trevliga och stöttande personer i träningsgruppen som är guldvärd, Carina, Mikaela, Mia och Sandra. Tränar även med andra som ni vet vilket är jätte givande.

Anna G och jag var ute i fredags och åt god mat som avnjöts med en fördrink och vin till maten. Vi dansade till de stängde, kan säga att jag var lite sliten dagen efter och hade ont i min arma kropp efter Travlota utspelen på dansgolvet *asg* Tack vännen för en super duper trevlig kväll, det var länge sen jag hade så kul!

Stefan och Jennifer håller sig friska, mina älskade! Stefan är så klok, härom dagen kom han hem och sa "när en dörr stängs så öppnas en annan" och så är det, gäller bara att se den som öppnas. Jennifer har lugnat sig med sin värsta 3-års trots och fått ett helt underbart skratt som jag bara älskar.

Jennifer och Gunde har funnit varandra, varje morgon går hon fram till grinden vid hundrummet så gosar de, en viktig ritual. Grimm däremot håller sig på avstånd från Jennifer, det går sakta framåt ju äldre hon blir och mindre yvig. Hon har vid flertal gånger tidigare sprungit fram och ruskat grinden vid hundrummet så den skramlat, Gunde höjer inte på ögonbrynet men Grimm springer långt in i rummet. Naturligtvis har vi sagt åt henne att inte göra så men barn och hundar har vissa saker gemensamt - uppmärksamhet. Nu har det blivit mkt bättre och hon månar om hundarna och hjälper mig att ge dem mat. Hon ger Grimm maten som är lite försiktigare än Gunde, jag är hela tiden med som ett vakande öga vilket är viktigt när det gäller barn och hund enligt min åsikt.

På torsdag blir det träning i ottan (kl 07.00) i ett ridhus, är man en hundnörd så är man, vi som ska träna är jag, Sandra och Mikaela *längtar*

Julen firas hemma hos oss med min släkt, ska bli trevligt att ses!

Avslutar med några kloka rader "Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga".

Tjingeling,

Ullis

Kött

Kan man bli annat än upprörd över hur djuren vi får kött att äta ifrån har det, ingen har väl missat denna hemska information?!

Tänkte idag när köpte rökt skinka idag att jag skulle kolla hur det stod till med alla E-ämne och blev helt förfärad. Nästan all rökt skivad skinka innehöll flertal E-ämnen även den ekologiska NÄÄ FY SJUTTON.

Till slut hittade jag en:

"Samiskt Rökt Skinka" med texten "Rökt över en bädd av björkved helt utan elektricitet. Producerad i Jokkmokk av kött från Svenska Gårdar"

Den innehåller inga E-ämnen och är nyckelhåls märkt TYVÄRR var den inte gjord av ekologiskt kött. Jag fick helt enkelt välja, äta rökt skinka utan E-ämnen, tänker då främst på Jennifer eller ekologisk skinka med E-ämnen denna gång valde jag ovan nämda skinka.

Om nån av Er som läser det här hittar rökt ekologiskt skivad skinka utan E-ämnen så får ni jätte gärna höra av Er.

Till julskinka detta år blir det DEFINITIVT EKOLOGISK!!!

Tjingeling,

Ullis


RSS 2.0