Blandade fotografier


Grimm vilar, taget med mobilen och är lite suddig som ni ser


Nu har fotomodellen somnat *love*







Avslutar med festbilder, detta på mig och jubilaren nu i januari, kul som sjutton hade vi!


Allra sista bilden är från ett spex på festen, Stefan är han i lila skjorta *asg*


Tjingeling,

Ullis

Tidig träning imorse igen

Måste ge mig själv en eloge och även min träningskompisar denna dag, Mikaela och Sandra som går upp egentligen alldeles förtidigt bara för att träna hund.

Vi har tillgång till ett ridhus och då blir det att träna där innan det är dags för havremopederna att inta ridhuset *asg* och det går jätte bra.

Klockan ringde 05.45 och då slängde jag de lurviga (nä skojjade bara, släta och fina :-) ) över sängkanten för att göra mig iordning.

Gunde & Grimm är fantastiska i skogen, på med reflexsele och blinkhalsband och jag har pannlampa och sen går vi på en rastrunda, inga problem med viltet *happy*. Visst är de nyfikna och jag får hela tiden vara med för de är ju dock djur.

Grimm gick helt fantastiskt idag, min prins. Mitt tålamod har vuxit i mängder sen jag började träna honom, här behövs en fingertoppskänsla och ett LUGN vilket jag inte har naturligt men jag är som tur är bildbar.

Värmde upp Gunde med lydnad och sen blev det passivitet träning på egen hand och därefter med Stjärna och Tindra i sittande och plats.

Mikaela har slitit för att få Tindra som normalt är jätte duktig på lydnaden att koncentrera sig i ridhuset med alla dess läckerheter men gisses så tufft det varit. Vi brainstormade efter förra gången och kom fram till att den vanliga belöning i form av köttbullar som på andra platser kan vara i mesta laget räcker inte till i ridhus. Idag kom Mikaela med 3 olika belöningar, kattmat, salami och bacontärningar och träningen gick kalas bra. Jag är så himla glad för Er skull!!! Skam den som ger sig.

Måste säga att jag uppskattar jätte mycket allt prat om lösningar på problem som vi haft sista tiden Carina och Mikaela, KANON KUL! Himla givade att ha Er som träningskompisar.

Till nått annat än hund, Stefan och jag har varit på 40-års fest, vilket party, klackarna i taket. Stefan bar 3-delad kostym och jag långklänning, Stefan skjorta matchade min klänning färgmässigt, ska ladda in bilder på oss så ni får se tyvärr blev det inte så många på oss utan flest på jubilaren av förklarliga skäl.

Vår lilla sockersöta uppenbarelse till dotter förvandlas på kvällarna till en trotsande 3-åring som hon är i STORA mått, kan säga att det inte är lätt *pust*. Igår var hon rejält arg och protesterade på alla möjliga sätt för att hon inte vill gå och lägga sig och sova. Hon somnade till slut på sitt golv tillsammans med kuddar och täcke helt utmattad av att hon inte fick oss ur balans. När jag lyfte upp henne från golvet så passade jag på att pussa henne lite extra och tala om hur mycket jag älskar henne.

Ordspråk "Vänner är den familj vi själv väljer" 

Tjingeling,

Ullis


Att bara jämföra sig med sig själv

Tänkte återkoppla till mitt inlägg nedan och lite allmänt i livet.

Även en liten insats är värd att uppmärksammas och man förringar det ganska lätt för andra ibland gör så mycket mer.

Men vi kan och ska inte jämföra oss med andra för det finnas alltid någon som är bättre på nått än än själv och likaså åt det andra hållet, att du är bättre på andra saker.

Inspiration, jag blir ofta inspirerad av andra människor, det ger mig energi.

Jag har lärt mig att tycka om mig själv och vet bäst själv mina begränsningar oavsett vad andra tycker och tänker för de lever inte mitt liv.

Lär dig uppskatta det lilla i livet. Lycka kan jag känna bara av en sån sak att jag diskat och plockat undan i köket för det blir så fint fast det är en daglig rutin.

"Säg NEJ när du verkligen inte vill/kan/orkar", jag mår så mycket bättre när jag säger ifrån och inte låter mig pressas till något jag inte mår bra av. Omgivningen kan reagera, oftast de till en början som är van sen tidigare att man sagt JA.

Däremot så skulle jag inte göra det på bekostnad av någon annan så de/den istället mår dåligt, det gör skillnad om man är en egoist eller inte. Egoister gör som sagt saker på andras bekostnad och det är inga goda egenskaper.

Ordspråk "De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel utan de som levt varje minut"

Tjingeling,

Ullis

Ideellt arbete

Måste säga att det finns otroligt många duktiga och ambitiösa människor som jobbar ideellt, en stor ROS och KLAPP på axeln till Er alla.

Tanken har slagit mig många gånger när folk har varit upprörda över att de blivit bortlottade på tävlingar, vad gör du själv åt saken? När de "klagat" direkt till mig så brukar jag ställa just den frågan, "hjälper du själv till vid tävlingar"?

Oftast blir svaret att de gör de INTE, MEN HALLÅ klaga då inte om du dessutom inte gör något annat ideellt inom hunderiet som bidrag till verksamheten. Att hålla en tävling som tävlingsledare är mkt jobb och krävande, det vet jag själv som tävlingsledare fast det tyvärr var längesen nu jag höll en tävling.

En vän till mig Lotta Nygren har en jätte bra text på sin msn "Nobody made a greater misstake than he who did nothing because he could only do a little".

Så vad gör jag själv ideellt just nu:

- sitter med i styrelsen för Värmdö Bk och har varit vikarierande kassör sen Nov-09
- sammankallande i Rottweilerklubbens Östra Lo's valberedning
- sköter bokföringen åt Rottis klubbens PR-shop vilket jag gjort i över 10 år
- ska hålla en allmänlydnadskurs på Vöbk i februari (arvode på 900 kr för 18 tim)

Som många av Er vet så är jag en människa som har MYCKET på gång hela tiden med saker att göra. Det ideella arbetet är nått jag prioriterar in och inte för jag har tid över. Självklart kommer min familj och arbete först!!

Lite funderingar från mig.

Ordspråket till detta inlägg är "Principer blir alltid ett ämne för våldsamma diskussioner när praktiken ligger nere"

Må så gott,

Ullis




Första Youtube klippen

Här kommer 2 filmsnuttar från dagens promenad, det är Jennifer och Gunde som lekar

http://www.youtube.com/watch?v=haFr71Ppahc 

http://www.youtube.com/watch?v=NFbfCdvAv78

Grimm går mest för sig själv och strosar och håller koll *ler*



Tjingeling,

Ullis

Kallt brrr

Vinter för mig är helt ok om det INTE är mer än 10 minus grader men som ni vet ligger temperaturen ofta under det *suck*

Som tur är gällande hundträning har vi tränat i ridhus och inomhus, det blir i varje fall 1 till 2 ggr i veckan dock mindre vid jul och nyår.

Jennifer har varit långledig från dagis sen veckan innan jul och är helt frisk men det lär det väl bli ändring på när hon börjar på dagis igen nu på måndag. Hon och jag var på Tekniska museet en dag här när det var 15 minus grader och lekte och hade kul.

Bilden är suddig men det är för hon inte är still som hon är väldigt sällan *asg*


Pulka åkning har det blivit mkt



En snöig och busig Gunde som ÄLSKAR snö


Bröderna "G"


Gunde, se den frusna dräggeltråden i mungipan *asg*


Prinsen Grimm


Vi var bjudna på god mat hos Carina och Ejje *mums* Stefan och Ejje passade på att spela/leka, även denna bild blev lite suddig.


Tänkte försöka på slipning av fjärrdirigering inomhus idag när temperaturen är - 15 *hutter* Stefan jobbar helg *cry* men Jennifer älskar att hjälpa till och ska assistera vid träningen.

Ordspråket för dagen blir "Den omtanke som visas idag, kan bära frukt imorgon"

Tjingeling,
Ullis


RSS 2.0