Tränar på

Gunde och jag tränar på för fullt inför kommande tävlingar, kan säga att jag planerar mkt just nu, slitsamt men otroligt kul!

Har även bytt foder på båda grabbarna från Purina Proplan Lax & Ris till deras Lamm och Ris som ska ge mer energi. Nån större skillnad har jag inte märkt än utan det får gå lite längre tid innan jag gör en analys av läget.

Är även intresserad av hundfodret Bravo, är det nån som har testat deras torrfoder energi?

Grimm har varit matt i pälsen och lite fet trots flera bad sen han skadade sig i november. Fick tips av Anna på ett annat schampo och nu riktigt glänser pälsen han och känns len, underbart, nu vill man inte sluta gosa med honom *love*.

Hade gärna blogga mer men har prioriterat annat, hösten är på antågande och huset med tomt behöver förbereda sig. Jag tror att det kommer bli mycket snö i vinter, se bara på alla rönnbär!

Jennifer är för det mesta helt underbar men ibland så testar hon så det riktigt ryker ur öronen på oss, 3-års trots finns det nått som heter *ler*. Det kan dränera mig energi och gör mig helt matt till kvällen när jag normalt brukar få en hel del gjort. Dagen efter blir det emellanåt en Red Bull som ger energi och sen är det bara att tuta och köra på.

Stefan och jag har varit isäng redan vid 21-tiden många kvällar för att få tillräckligt med sömn fast den blir störd lite då och då av Jennifer som vaknar med mardrömmar, händer mycket i hennes huvud. Bland annat har hon tittat på Pippi Långstrump när de är i Söderhavet och Tommy simmar i vattnet när en haj kommer och Annika skriker halvt hysteriskt, det brukar hon ofta prata om. För 2 veckor sedan köpte vi en mjukis haj till Jennifer för att avdramatiser det hela men då har hon vaknat och sagt att hans kompis hajen inte är snäll, det var ivarje fall värt ett försök.

Bilder blir det inga denna gång fast jag har flera, senare ska jag ha ett inlägg med bara bildfrossa *ler*

Fick en sån härlig komplimang för någon vecka sen, jag brukar ofta citera Mia Törnblom som är en inspiratör för mig och komplimangen var att Mia Törnblom har ett och annat att lära av mig WOW! Va glad jag blev, det värmde otroligt, tack vännen, vet att du läser här ***KRAM***.

Dagens citat blir "Ett starkt inre klara yttre skavanker", Lär dig bekräfta dig själv"

Vill ge ett stort GRATTIS till Gunde dottern Jessi med matte Pia som blev uppflyttade till elitspår i helgen, ni är så himla duktiga, de vann även hela tävlingen vilket nu har blivit en vana *ler*, de har vunnit flera tävlingar innan!!

Tjingeling,

Ullis

Bilder rasmästerskap bevakning

Tack snälla rara Pia Iharanta för bilderna:





Fler bilder kommer, håll till godo med dessa 2 så länge.

Nu ska jag krypa ner i soffan och ladda batterierna med min älskade make.

Tjingeling,

Ullis

Överlycklig, tårarna rann

Tänk att Gunde och jag gick och vann rasmästerskapet i bevakning på strålande 1005 poäng med nolla på ljudet, känns helt makalöst!

Det krävs en hel del planering för att få ihop tävlingen, Stefan jobbade lördag natt så Jennifer sov hos farmor och farfar som var i sitt hus i Stockholm denna helg (de bor normalt i Orsa).

Klockan ringde 03.00 och jag hade haft svårt att sova och somnade nog vid 23, jag var långt ifrån pigg när klockradion började spela *gäsp*. Hade förberett det mesta dagen innan som tur var, hämtade upp Lotta i Hagsätra kl 04.00 och vi började vår resa till Enköping.

Var på plats i god tid och rastade hundarna, Grimm började med diarré efter att ha stulit smörgåsar kvällen innan, han har blivit överkänslig sen en lång period med rimadyl, stackarn.

Vi drog startnummer 10 vilket resulterade i:
 
Upplet
Spår
Lydnad
Patrullstig

Uppletet gjorde Gunde strålande med 4 föremål och betyg 9

Spåret gick oxå jätte bra förutom att jag inte visade att han tog spåret med min hand "markering", har en åsikt att reglerna ska revideras så att detta står lika tydligt som markeringarna på patrullstigen ska utföras för det gör det inte idag men men betyget för mig blev 8,5. Sen hade vi lite väl gosigt på halten, Gunde är väldigt spår säker vilket gjorde att när jag klappade honom så slappande han av och mös till selet var på då var det full fart iväg betyget för halten blev 7, själv upptaget av Gunde och med alla pinnar i spåret blev det 10 /10 *hurra*.

Lydnaden hade drive-in, kan säga att folk inte stod på kö för att starta så jag beslöt att vi skulle börja. Fick betyg på alla momenten, Gunde var lite dämpad något som ni säkert förstår är det mitt fel sen tidigare tävlingar när jag gått av planen irriterad "pms-kärring" MEN det är det ändring på nu!! Med en 10:a på stegen sprang vi glatt av planen till bilen där det blev bolllek och köttbullar *ler*

Patrulleringen var försenad, vi startade 16.30 och var allt annat än pigga, Gunde körde på ren motivation och drog mig runt stigen och då gick även jag igång. Betygen från patrullen höll de hemligt till prisutdelningen, Gunde fick 10 på vinden och jag 8,5 på min taktik inte illa och känner mig stolt över det. Tyvärr nollade vi ljudet fast Gunde fick 2 markeringar på ljud men inte där det skulle vara, han fick dessutom bärplockare på stigen.

Jag och Lotta pratade efter patrullen att jag borde hamna bra till placeringsmässigt FAST det var inte det viktigast utan min goa magkänsla för Gundes och mitt samarbete genom hela tävlingen, det emotionella var på topp och kändes härligt *love*

På prisutdelningen ropade de upp det ena namnet efter det andra och efter placering 6 förstod jag att jag skulle vara med i topp 5 och när 4 placeringen ropade fram kändes det helt overkligt att jag skulle hamna på pallen. Sist stod jag och en kvinna i gröna kläder (är SÅ dålig på namn), gisses vad pirrigt det var, kvinnan hade dessutom ett fint borderat märke på sina grönkläder något om instruktör och min tanke att vinna fanns inte. När mitt namn ropades upp på första plats började tårarna trilla och känslan var obeskriv bar *VI VANN*

Har många att tacka för hjälpen till prestationen utan träningskompisar kommer man ingenstans och bevakning kräver figuranter och planering.

Tusen tack för hjälpen utan Er hade det inte varit möjligt ***KRAM***:

Lotta m Hector
Jessica m Reija
Marie m Peg & Tee
Nina m Glimma
Katarina m Garp
Lena m Odo
Jojo m Leya
Mikaela m Tindra

Utan Stefans stöd och peppning hade det inte heller varit möjligt ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA. Att ha hjälp med Jennifer när Stefan jobbar helg och långa dagar är också nått som är nödvändigt, de som är guldvärd är Jennifers farmor och farfar, mormor och Ingemar samt moster Jessika KRAM till Er alla.

Har sagt det flera gånger förut och kommer nämna det flera gånger till ***TACK*** Anna för min prins!

Tack Lotta för sällskapet hela dagen och för att du tog hand om Grimm.

Är otroligt glad men trött och ska nu vila några dagar innan det är dags att slipa på momenten i brukset.

Sist några ord från Mia Törnblom "Tillåt dig att ha visioner och passion", Skratta mycket med andra".

Tjingeling,

Ullis

Semester från bloggandet

Som ni säkert har märkt så har jag tagit semester från bloggandet, semestern har varit intensiv och många såkallade surdegar har blivit gjorda, rensat och fixat hemma, lite skojj har vi även hunnit med.

På måndag börjar Jennifer dagis igen och vardagen är tillbaka.

Hundträning har det blivit och en massa fina bilder har Katarina m Garp tagit, dessa ser du på http://www.garpsaventyr.se/page29.php

Under aktuellt finns senast nytt och det är med Gunde i utställningsringen, nedan en bild med BIS rosett och buckla.

Fotograf: Ingela

Grimm mår bra i benet och springer glatt med på promenaderna, varvat med bad och bygger muskler.

Blir bara 1 bild i detta inlägg, åter till ordningen när semestern är över och då kommer fler.

Igår var en katotisk dag här hemma när vattenpumpen helt la av och vi har egen brunn vilket gjorde att vi inte hade något vatten alls *grrrr* snacka om att man blir handikappad, kan säga att min humör har varit bättre.

Idag är VVS killarna här och ska installera en ny pump med tillbehör till en peng av ca 20.000:-, höll på att SVIMMA!! Tur att räntorna är låga och att man har nått att lägga pengarna på ELLER HUR, jobbigt att spara dem på hög *sarkastisk*, om det ändå vore så!. Till saken hör av vi får kommunalt vatten inom 2 år och då ska flera 100 tusentals kronor ut fast den egna brunnen kan man ha kvar och vattna gräsmattan och övriga tomten med och tvätta bilen etc, nått positivt i den dyra investeringen.

På återhörande,

Ullis


RSS 2.0