Kommunikation människa människa

Jag vill ge ett tips allmänt på vägen mot ett bättre välmående!

Konflikter i livet är svårt att helt undvika. När du har hamnat i en konflikt och/eller tycker och tänker nått om en person eller händelse TA DÅ KONTAKT MED BERÖRD PERSON och försök att lösa det sinsemellan och/eller fråga om nått du hört verkligen stämmer.

Er konflikt har INGA andra med att göra synnerligen inte de som vill spä på konflikten istället för att hjälpa dig att lösa det, släppa och gå vidare, för det kommer du må mycket bättre av, att lägga detta bakom dig!

Internet är ett livsfarligt forum där lätt häxmobber kan starta och en fjäder kan lätt bli till en höna, VEM MÅR BRA AV DET? Varken den som har skapat tråden eller ni som eldar på och framför allt inte den som blir utsatt.

Sen kanske man inte alltid blir en bekväm person som lyfter känsliga frågor men det är väl bra mycket bättre än att det snackas bakom ryggen och du inte har någon aning vad som händer.

Detta var lite tankar från mig som mår toppen denna soliga dag!

Tjingeling,

Ullis






Klurighet nr 2

Denna klurighet fick jag från Mikaela, tog dock liite längre än den förra men det gick!!

Räknefråga.

Övningen:

I en buss sitter det 7 flickor.
Varje flicka har sju ryggsäckar.
I varje ryggsäck finns det 7 stora katter.
Varje stor katt har 7 små katter.
Varje katt har 4 ben.
FRÅGA: hur många ben finns i bussen?
Antalet ben är ditt lösenord till excelfilen.

Sänd mig gärna ett mejl så bifogar jag filen så får du skriva in ditt namn bland oss övriga.

Lycka till!

Ullis


Klurighet

Fick denna klurighet att lösa via mejlen av Pia, satt och räknade lite, hör och häpna jag lyckades med bravur!!!

Om du löser detta skicka mig ett mejl så kan jag vidarebefordra mejlet jag fick. Använd talet du får som lösenord, så öppnar du bifogad fil och skriver dit ditt namn bland övriga och även mig :-) :-).

"Det sägs att endast de med IQ över 120 kan lösa följande problem....

Om vi utgår från att:

2 + 3 = 10      

7 + 2 = 63       

6 + 5 = 66      

8 + 4 = 96      


Hur mycket är?

9 + 7 = ????"


Lycka till!

Ullis


Blivit med Facebook

Nu har även jag fallit för trycket och skaffat mig FB så det har därför inte blivit mkt skrivet här på ett tag. Vi har inte gått i ide utan tvärtom full fart som möjligt.

Tiden är dock en bristvara, hinner inte riktigt med det jag vill dvs att träna mer hund och även mig själv skulle inte vara fel.

Alla mår vi bra *härligt*

Kursen som Mikaela och jag håller går jätte bra, duktiga och ambitiösa deltagare. Kul att följa deras framsteg och hjälpa till på vägen.

Detta var en liten kort rapport från mig.

TREVLIG HELG,

Ullis

Flitig m hundträningen

Värre är det med mig själv, prio är familjen och hundarna. Konditionen min är hyffsad men magmusklerna skulle behöva få sig en regelbunden träning men det kommer det med.

Jo så till hund träningen imorse, kan säga att det är kul att det finns fler tokar till hundägare som vill träna i gryningen tillsammans med mig. Idag tränade jag, Anita och Linneá med turordningen Aquila, Grimm, Laszo och Gunde.

Grimm tränades i störning och koncentration som gick jätte bra, vilka framsteg *nöjd* Alla ingångar slipades, jag märkte väl på tävlingen att vi tydligen inte varit så noga med dem.

Gunde övade på i olika moment i elitlydnaden. Måste säga att "fel fel" fungerar himla bra på han när det blir tok i träningen. Med glad svans gör han om momentet och då med precision och på så sätt kan jag nöta tills jag blir nöjd.

Vad är jag då riktigt stolt över? Jo mitt tålamod, jag har fått öva upp tålamodet rejält sen jag började träna Grimm vilket oxå gynnat Gundes och min relation. Hjälpen på traven börjades av Jan Gyllensten och Demefinezz lägret 2009, där fick jag flera verktyg som jag nu använder.

Ikväll startar jag och Mikaela en kurs på Värmdö Bk, ska bli kul och hoppas vädrets makter är med oss de kommande veckorna vid kurstillfällena.

Tjingeling,

Ullis


Sen träning

Hej och hå var det går, här planeras dagarna för att få ut det man vill av den.

Igår tisdag kom Stefan som vanligt hem efter 19 från jobbet och tog över nattningen med Jennifer, vad gjorde då jag? JO åkte först upp i mörkret i skogen och rastade grabbarna för färd till vårt centrum och träning med annorlunda störning för oss. Vi tränade som vanligt med min vapendragare Mikaela och hennes Tindra så himla smidigt när vi bor nära och trivs i varandras sällskap.

Grimm var först ut och trodde de flesta som rörde sig där runt butikerna var där för hans skull *ler*. Har jag Grimm under kommando går det galant men när jag släpper för att sen fokusera krävs det tålamod och konsekvens av mig, vilket jag lyckades bra med igår.

Tindra har gjort stora framsteg i sin kocentration, bra jobbat Mikaela.

Gunde gick jätte bra, dock lite väl taggad, svårt att hitta en rätt balans i motivation och koncentration, bara öva på.

Kom hem vid 23-tiden och då sov även Stefan på söta örat så jag smög så gott jag kunde och väckte som tur var inte honom med våra nattbestyr.

Imorgon bitti (tors) är det hundträning igen i ridhuset i ottan.

Tjingeling,

Ullis


Vilken hund helg

Är verkligen glad och nöjd efter helgen, Gunde Årets Rottweiler Östra Lo 2009 och därmed erhöll han vandringspriset förgått efter att ha fått det i 3 år.

Tävlingen igår söndag med Grimm var helt otrolig i klass 2, vår första tävling ihop, han är en liten underbar odåga och fick ihop bra poäng 171 och hamnade på 2:a plats av 14 startande.

Tack Mikaela för att du följde med som stöd och för dina goda råd och tips och positiva inställning, det uppskattades!!

Jag kämpar vidare mot nya mål, träning i ottan i ridhus m.m men det ger resultat.

Tusen tack till mina träningskompisar som stöttar och hjälper Mikaela, Carina, Mia, Sandra och Anita utan Er hjälp hade tävlingen inte gott så här bra!



Tjingeling,

Ullis


RSS 2.0