Orka blogga

Inte alltid tiden och orken finns att blogga, emellanåt känner jag mig jätte taggad och nu är det glest mellan inläggen. Så jag tar mig i kragen och skriver några rader *ler*

Längtar till kennellägret i helgen, ska bli jätte kul att träna hund i trevligt sällskap och möjligheten att träna precision i momenten. Ska bli spännande att träna för Jan Gyllensten och se vilka råd han kommer med.

Gunde i full fart på inkallning, tänk om det alltid var så men det kommer, fotograf Cilla



Jag ger tips och trix till Pia m Bond, se mitt engagemang kan inte annat än le, himla kul är det.


Bond verkar ha förstått att hans matte är en resurs och väntar på hennes initiativ, härlig kontakt!


Hittade en gammal kort från 2007 när jag tränade Vizca för att senare tävla henne i lägre spår, kolla in min dubbelhaka *ler*, skönt att den är ett minne blott, det blir lite enklare med färre kilon.

Vad att säga om livet för övrigt, jo det rullar på som vanligt i full fart. Är så glad över min älskade man och underbara dotter *love* och vi håller oss friska, nja det är inte helt sant min hals värket lite igår ikväll igen men idag känns det bra igen.

Ett passande citat "Det är inte alltid jag vet vad jag gör, men jag vet vad jag inte gör"

Må så gott!

Tjingeling,

Ullis
 

Har inte gått i ide, tvärtom

Tänk vad tiden rullar på, det är fullt upp dagarna i ända och därför har jag prioriterat bort bloggen denna vecka. Det är många bokslut nu med deklaration som behöver göras, vilket är kul.

Nu är vi alla nästan helt friska och krya, när det gäller Grimm så var magen inte utslagen av rimadylen utan det var en elak maginfluensa som härjat, han är nu helt återställd och fin i magen *skönt* och han äter inge mer medicin, bara glucosamin för benet. Han går bara bättre och bättre på benet, kan dock inte trava utan att ha oren gång men går nu helt utan problem.

Något som vi tog förgivet innan Grimm blev skadad var att gå i skogen med båda grabbarna, vilket har varit ett himla meck att bara få ihop promenaderna under hans skadeperiod. Sen några veckor tillbaka har vi kunnat gå gemensamt med dem eftersom Grimm ska använda sitt ben så går vi i skogen på småstigar kopplad i sakta mak och det är SÅ UNDERBART!

Min hals bråkar lite fortfarande, tror det är för tempot jag har, borde ta det lugnare, vaknade i natt och halsen värkte så det var bara att gå upp och ta alvedon och ipren.

Tänkte jag skulle skriva ut vilka kanon betyg jag fick på momenten förra lördagen på krypet och momenten efter, nu har jag inte dem tillhanda utan det får bli i nästa inlägg.

Så till ett passande ordspråk "Det är sunt att vara sjuk av och till"

Tjingeling,

Ullis

Påskhelgen

Nu äntligen känns det som om förkylningen börjar ge med sig men snoret och hostan hänger sig envist kvar MEN det är mkt mkt bättre. Stefans halsfluss har också lagt sig men han fortsätter att äta penicilin och har börjat jobba.

Vi vaknade tillsammans imorse 05.30, Stefan för att jobba och jag för att jag var ut vilad *wow*, tänkte först är det möjligt att vakna och känna att krafterna har kommit tillbaka UNDERBART och visst var det sant.

Passade på att få lite gjort på morgonen och nu ska jag strax gå ner och väcka vår underbara dotter och äta frukost tillsammans innan hon ska till dagis och jag till jobbet.

Min lilla syster hjälpte mig igår och passade Jennifer en stund så jag kunde åka iväg och träna grabbarna på Värmdö BK, Tusen tack till dig Jessika *KRAM* och till Andreas som Jennifer verkligen gillar och tack för att du lärde Jennifer att äntligen köra sin motorcykel som hon haft sen förra julen, Stefan och jag förstod inte hur du lyckades, bra jobbat!

Vi som träffades var Cilla m Meja, Veronica m Bolt och Pia m Bond och Pia's sambo Åke. Är jätte glad över all hjälp och tackar Er alla ödmjukast.

På återseende och då ska jag infoga lite bilder.

Tjingeling,

Ullis

Hälsan först

Vill börja detta inlägg med att tacka Er alla underbara vänner för mejlen, sms och inlägg här på sidan, sånt värmer och ger oss styrka. ***TUSEN TACK*** och mängder med kramar.

Jag har blivit inringd till påsksmällen från reservlistan, var på 6:e plats. Tackade glatt JA igår men inser idag att jag måste ta mitt förnuft till fånga och inte pressa mig själv på fredag för att klara tävlingen.

Förkylningen kan gå ner i lungorna eller hjärtmuskeln och då är jag illa ute MEN det tog emot ska ni veta att ringa idag och tacka nej till platsen jag blivit erbjuden.

Har haft turen och kommit med på 2 tävlingar längre fram och då hinner jag slipa lite mer på detaljer och siktar på dem istället.

Buketten stod en vecka, snacka om att åldras med värdighet innan den fick avsluta sin prakt i komposten.


Så till Grimm, han är pigg och har aptit, avföringen är bra men har tunnat ut rejält och musklerna på bakbenen är inte som förr, det är bara att ta en sak i taget så blir allt säkert bra till sist.

En suddig bild från min telefon på älskade dottern som nu ska bre sina mackor själv. Hon är koncentrerad i leverpastejasken, man får inte vara så kinkig att det blir stor hål i pastejen.

När hon var hos mormor sitt så lärde hon henne att det heter faktiskt smörgås men det tog ett tag att övertyga Jennifer.

Min underbara hjälpreda, en stund tycker hon att det är jätte roligt att dammsuga och brukar observera att det finns hundhår på golvet, konstigt va?!


Här tar vi oss en fika på verandan en härlig vårdag, min muffins har jag redan glufsat i mig *mums*


Tog en bild från mitt jobb i veckan nu när isen har smält i viken, underbar utsikt.


Så till ett passande ordspråk "Vänner visar sin kärlek - när du har det svårt, inte när allt går bra"

Tänk på att imorgon är en ny dag,! Jag brukar tänka så när jag haft en dålig dag att det finns nått positivit med den med och det är när den är över och jag ska gå och lägga mig, att nu är denna skit dag till ända. Nått positivt finns i det mesta, gäller bara att leta fram det, fast det är inte lätt men det går.

Ullis

Hemma igen

Hämtade Grimm idag från Bagis och han mår mkt bättre och det är inte klokt hur glad man kan bli över att se att han bajsar bajskorvar *ler* som han gjorde efter middags maten som bestod av några matskedar special foder.

Däremot har Stefan och jag däckat, jag i grym halsont, hosta och snuva, Stefan i ilsken halsont och feber. Nu är det riktig prövning på gång men se det ska vi fixa, gäller bara att bita ihop och ha överseende med varandra.

Det blir tidigt i säng ikväll för att kurera oss, jag har tagit alvedon och ipren, bisolvon samt rinexin, en riktigt piller trillare men vad gör man inte för att få några timmars sömn.

Var rädd om dig.

Ullis

Läget lugnt

Vi har fått rapport om Grimm från Bagis och läget är stabilt, han har fått dropp och medicin som ska skydda magen och han är pigg. De ska börja ge honom lite mat och se hur han svarar på det, han har inte heller bajsat nån gång än.

Han kommer att stanna till imorgon så de har han under uppsikt vilket vi tycker känns skönt eftersom vi kände oss helt maktlösa när det var som värst.

Troligen är det rimadylen i kombination av den långa antibiotika kuren som fått hans mage att göra uppror, vi har inte märkt nått innan utan det kom som en käftsmäll efter vi var tvungna att svälta honom inför återbesöket på Strömsholm och sen när han fick mat igen.

Nått mindre kul är pengarna att betala eftersom vi mer eller mindre nått taket i försäkringen och detta kommer kosta ca 10.000:- men vad gör man inte för en älskad familjemedlem.

På återseende,

Ullis

Grimm inlagd på Bagis

Det ör med en stor klump i halsen jag skriver detta inlägg, Grimm är inlagd på Bagarmossen Djursjukhus idag för han bajsar blod och spyr, får inte ens behålla vatten.

Han får nu dropp och de ska försöka stoppa blodet.

Jag tycker verkligen att det får vara nog nu och att vi kan få en tid att återhämta krafterna och må bra. Grimm fick en bra prognos på benet den 1 april efter undersökningen på Strömsholm, dagen efter blir han dåligt i magen och idag ligger han inlagd, det för jäkligt!

För Jennifers skull är det viktigt att vi inte gräver ner oss, hon är för liten för att förstå och undrar varför Grimm inte fick följa med oss hem, tårarna bränner bakom ögonlocken.

Tänkte ta mig en långpromenad med Gunde för att skingra tankarna men min envisa hosta sätter stopp för det, vill inte att den ska gå ner i lugnorna med den turen vi har nu så vågar jag inte chansa.

Ledsna hälsningar,

Ullis

Natten

Inte fick jag sova hela natten, det var alldeles för optimiskt tänkt. Gick och la mig skapligt vid 23-tiden och Grimm väckte mig vid 2-tiden och ville ut. Somnade gott om för att bli väckt vid 3-tiden av Jennifer som kom intassande, hade troligen drömt mardrömmar. Sen vi fick barn har jag lärt mig att somna om hyffsat fort, vilket är en himla tur så det blev några timmars sömn ivarje fall..

Stefans klocka ringer vid 05.30 och Grimm väckte mig igen straxt innan 7 för att han ville gå ut igen.

Jag passade på att ta en liten power nap nu på dan när Jennifer sov middag, egentligen hade jag behövt att jobba men får sitta en stund ikväll istället.

Grimm mår bättre men är inte bra, han har inte en sån stor aptit men är pigg, fiser väldigt illa fick jag erfara, usch vilken lukt.

Jennifers förkylning vill inte ge me sig och dessutom har mitt hjärtegryn delat med sig till mig, det känns som en rasp i halsen och näsan tjock..... SJUNG & VA GLA....

Ett passande ordspråk "God sömn är den enda lycka som man njuter riktigt av först när den är förbi"

På återseende,

Ullis


Skit

Ja just SKIT har jag fått ta hand om under eftermiddagen och kvällen för Grimms mage var ur balans, troligen är det pga sövningen efter återbesöket på Strömsholm som förövrigt bara var positivt, nu går allt åt rätt håll!!

Grimm den stackarn bajsade i bilen och tillråga på allt elände var det diarée, större delar av han var nersmetad. Tog ut och rastade honom och han ville inte sluta bajsa fast det bara kom droppar. När vi kom hem så behövde jag åka och hämta Jennifer på dagis och förstod att ett besök på apoteket behövdes för att köpa medel som stoppar upp just diarée.
Plockade ut fleecefällarna och la dem i tvättmaskinen, biamadrasserna tog jag ut och för att senare göra rent dem. Lukten fanns kvar i bilen inte mkt att göra åt det nu, bara gilla läget. Försökte få i Grimm vätska med doseringsspruta och det spydde han upp i sin bidbädd, då blev jag riktigt orolig

När jag åkte stängde jag in Grimm i hundrummet och när vi kom hem hade han bajsat ner sig igen, fy stackarn så låg han såg ut. Allt sånt här händer när jag är själv och Stefan jobbar men det var bara att bita ihop, först fick jag i Grimm dosen som hjälper till att stoppa diaréen samt 5 cl dofilus sen åt Jennifer och jag medans Grimm var på tomten och försökte tömma tarmen ännu en gång. Efter maten var det dags att börja rengörningen, Grimm hade då lagt sig och började kännas lugn och jag drog en suck av lättnad, Jennifer satt som tur var stilla och tittade på Bolibompa.

Först ut var biabädden, sen fick Grimm sig en dusch, Gundes biabädd fick oxå en rengöring. Lukten försvann inte från de nytvättade fleece fällarna så jag fick tvätta dem igen. Biamadrasserna som vi har i bilen gjordes rena, när Stefan kom hem tvättades hundburen och gummimattan som täcker golvet i bilen. Tvättmaskinen går nu med de sista filtarna från bilen och hoppas att det räcker med en tvätt.

Så till den viktiga i allt detta, Grimm, nu har det gått flera timmar och han mår bättre, har fått i han lite mat blandat med dofilus och det har fått vara kvar och han sover gott. Ska ge honom en dos till som stoppar upp innan läggdags så hoppas vi att vi får sova i natt. När Stefan kom hem från jobbet gick han ut en sväng med Grimm och han hade då återfått sina krafter och ville leka med fotbollen.

Nu ska jag sätta mig i soffan och ta ett glas rött vin och umgås med min älskade man.

Känner mig sliten men imorgon är en ny dag.

"Det som inte dödar, härdar"

Ullis

Flyt i träningen

Igår tränade jag, Malin och Lotta på Södra. Lotta m Hector var först ut och tränade på entréer och de fick till dem riktigt snyggt, tränade sen igenom lydnadsklass 1 och budföring på Malin, så himla duktiga.

Sen var det jag och Gunde, Gunde var i sitt esse och jag bara älskar denna hund är jätte nöjd med träningen och tusen tack Malin och Lotta för all hjälp såsom kommendering och feedback i form av tips och råd, det är guldvärt.

Malin och Treo övade även de på entréer och en alert och avslappnad attityd och det gick riktigt bra så jag fick gåshud, vilka framsteg!

Sist men inte minst tränade jag m Grimm och positionsträning, han har velat gå för långt fram men slipande gav frukt fast bäst går han med Stefan förståss. Vill inte belasta han än med snabba starter eller tvära stopp så vi tränade fjärrdirigering sitt / ligg, han vill gärna sätta sig upp framåt och dra med sig rumpan så där blev det att öva på tekniken. Avslutningsvis tränade vi passivitet och Lotta tyckte han låg lugnt och fokuserade på mig, kändes jätte bra.

Ha en helt underbar fredag och njut av solen och det fina vädret.

Tänk så många bra ordspråk det finns "I drömmar och i kärlek finns det inget som är omöjligt"

Soliga hälsningar,

Ullis

Våren är här!!

Denna underbara bukett pryder vårt köksbord


Har äntligen börjat bli på bättre humör nu när min pms har gått över, har haft den sen i söndags eftermiddag, usch & fy inge kul men det är en del av livet.

Dagens ordspråk blir "Går solen ner på ett ställe, går den upp på ett annat"

På återseende

Ullis

RSS 2.0