Mera Grimm och lite till

Stefan har varit iväg med Grimm på ännu ett återbesök till ortopeden i Strömsholm och denna gång så fick vi en bättre status. De vill dock att vi ska hålla koll på så att han inte börjar halta för de såg en liten skugga i "brottet" annars så går han och stödjer på benet bara bättre och bättre. SÅÅÅ SKÖNT!! Vi ska börja med rehab även på Bagarmossen för det är inte klokt vad dyrt det blir med bensin för alla resor till Strömsholm och inte för att tala om vilken tid det tar. Nu är det värt det eftersom Grimm inte mår bra men rehab på Bagis kommer att gå lika bra.

Vi har även börjat ta promenader med grabbarna ihop för det fungerar inte tidsmässigt att hela tiden gå dubbla. Grimm blev skadad i november och t o m Jennifer börjar protestera över alla promenader "vill inte följa med, stanna hemma" ELLER HUR att låta vår lilla älskade dotter på 2,5 år stanna själv hemma, skulle INTE tro det *ler* men hennes självförtroende är det inget fel på *haha*. Rastningarna tillsammans fungerar bra nu när Grimm mår bättre och kan gå längre enligt ordination från ortopeden. MEN gisses va jobbiga de var ihop första gången, skulle hela tiden lukta på samma fläckar, kissa över varandras kiss etc och Grimm hade inte tid att göra ifrån sig utan behövde hålla koll på om brorsan gjorde nått som han kunde missa. 

Hittade ett kort på mig och grabbarna från vintern 2005, tänk att jag inte har åldrats en dag sen dess *asg*


Och så här såg det ut när de inte längre ville vara med på bild



Denna tjej har verkligen blivit stor sen den här bilden togs *love*


Så här stor är hon idag 2 år senare, vår älskling!


Nu är det dags att avsluta denna dag för att se fram emot morgondagen och gör det med ännu ett tänkvärt citat:

"Det finns få uppriktiga vänner - men så är heller inte efterfrågan så stor"

Puss & Kram

Återkoll

Var i förra veckan på återkoll med Grimm och allt är inte som det ska *cry*. Han sätter sig inte ner normalt utan viker lite ut benet samma sak när han går så är rörelseschemat inte helt i fas. Benet/knät hans har även en högre temperatur än vad den ska ha *suck*. Rehabet bestod av motion i treadmillen och vi fick tips och råd som bland annat är att vi behöver kyla benet efter promenaderna. Vi har en vetepåse hemma som man kan värma eller kyla och den ligger nu i frysen så den är kall när den läggs på Grimms ben efter vi varit ute. Till en början var det under viss protest men nu börjar han bli van att den läggs på benet, kylningen behöver ske på utsidan av benet så inte den dit skruvade metallplattan kyls vilket annars kan ge obehag. Jag passade även på att duscha Grimm och efteråt blev han fönad, han fann sig i det men hade nog gärna velat kampa med slangen istället den busen *ler*, han tyckte inte föning var nått för en riktig hane *ler*

När jag ändå är inne på den negativa linjen så har jag själv blivit förkyld *ARGHH*, det kom som ett brev på posten och känns så typsikt bara för jag har bestämt mig för att börja träna, kortet är beställt och betalt och träningen igår måndag blev inställd. Vågar inte träna förkyld så jag får komplikationer, tog en promenad med Gunde imorse istället och tränade lite, annars blir jag rastlös.

Jennifer har haft feber och varit hemma med Stefan i 2 dagar, vi blir så oroliga när feberna stiger mot 40 grader och hon är helt loj, ligga still är inte något hon brukar göra annat än när hon sover. Hon har somnat i soffan 2 kvällar i rad, vilket vi tycker är mysigt men inte normalt det hon gör eftersom hon är så full av bus.

Renoveringen hemma har avstannat men jag tror att det nog blir målat i helgen, det är ingen ko på hal is så att säga men visst längtar jag att få det klart. Har kommit på lite mer som jag vill göra om i hallen som insidan på ytterdörren och glaspartiet runt om till Stefan glädje *haha*, jag har MASSOR AV IDÉER, bra sådana om jag får säga det själv *asg*. Stefan har skruvat ihop Jennifers nya rutschkana som hon fick i julklapp av farmor & farfar, den är nu även provåkt av henne.

I lördags kväll var vi 4 st ekipage som tränade i ridhuset, Annika m Hardy, Lotta B m 2 hundar, Lotta O m Hector och jag m Gunde. Vi kom lite sent in i ridhuset för det var en ryttare som red sent, har inte folk något annat för sig en lördagkväll *skrivet med STOR IRONI*. Under tiden blev vi alla bjuda på fika, tusen tack snälla rara. Träningen gick bra för oss alla, Gunde fick lite hjärnsläpp på apporteringsdirigeringen med all störning men det löste sig till slut och var nyttigt.

Ordspråk denna gång "Ingen kan allt, men alla kan något"

På återhörande mina bloggläsare,

Ullis

Fotografier

Äntligen har vi gemensam tillgång till våra foton så här kommer ett gäng:


Stefan var mer romantisk än vanligt härom dagen och skrev detta till mig på vår nya snöiga altan. Jag satt vid datorn när han ropade på mig och när jag tittade ut genom fönstret så såg jag meddelandet, gulligt va!!

Så här kan det se ut när jag försöker vila i soffan, é man poulär så é man *asg*


Här är Jennifer med tomten på julafton, i bakgrunden skymtar mormor & Ingemar

 
Här bygger Stefan en ramp till Grimm, tipset fick vi från Louise,  har varit guld värt *tack*


Här är själva rampen som nu är kläd med det såkallade konstgräset.


Här är en suddig bild på Grimm in action, se så han springer, en explosiv stor kille är han.


Likadan är han vid apportering, full rulle och griper apporten i farten för att tvär vända, riktigt snyggt.


Här står en avundsjuk Gunde och tittar på, snart är det hans tur.

Det var alla bilder för denna gång.

Hemma har vi varit flitiga, jag har frostat av frysen, perfekt med kylan ute, finns nått positivt med den med *ler* och inte behöva oro sig att maten tinar under tiden man fixar och donar. Renoveringen i hallen gå sakta framåt, Stefan har tejpat och snart är det dags att börja måla. Jennifer har fått en ny hurts från IKEA med massor av lådor i så hon lättare hittar sina leksaker, den går även att klättra på vilket hon gillar skarpt.

Nu är det dags att göra kväller och ladda inför morgondagen då jag åker till Strömsholm för rehab och återkoll med Grimm, håll tummarna.

Tjingeling,

Ullis

Träning i ridhus

Igår kväll söndag var vi 2 st tappra, jag och Lotta O som tränade lydnad i 1 timme i ett kallt ridhus, det var -14 grader ute när vi slutade. Kan säga att det är första gången jag tränat lydnad med täcke på Gunde men det var verkligen nödvändigt.

Gunde brydde sig inte så mkt om ridhus miljön, inte ens hästbajset som låg jämte ena vitringspinnen. För att hålla uppe värmen så tränade Lotta och jag parallelt. Jag började med språngmarsch så pulsen höjdes, avslutade med fjärren men då blev det kallt eftersom jag mest står still brrrr. Gunde tyckte träning var jätte kul så det blev en del slarv och lite för mkt eget tänk men vi slipade på.

Hegge pegge tyckte ridhuset var lite konstigt, det kom en liten mus springandes som han gärna hade velat jaga efter men det satte Lotta stopp för. Lottas envishet gav resultat och Hector fick tillbaka sin vanlig koncentration och kunde även släppa mig och Gunde som sprang runt i fritt följ. Det såg riktigt trevligt ut när de tränade och en nyttig erfarenhet för unga herrn.

Jag min optimist tog med kameran för att ta lite kort, hahahaha men det blev inte ett ända kort taget för då hade jag frusit fingrarna av mig.

Det kommer bli fler träningar där och är jätte tacksam till min goda vän M för att vi får vara i Ert ridhus. *KRAM*

Igår bokförde jag nästan helt klart bokföringen för Rottis PR-shop, Stefan och jag var barnledig och kan ju säga att då finns det helt plötsligt MASSOR med tid. Stefan var en klippa och uppdaterade var hemsida "Om oss", han har även börjat renovera hallen och hann spackla, så himla duktig. Han ska även göra så att jag lättare kommer åt våra bilder som vi laddar in från kameran eftersom vi har 2 st datorer. Vill gärna ha fler bilder här i bloggen för det är som de säger "En bild säger mer än 1.000 ord"

Dagens ordspår blir:

"Den som vill ha en felfri vän, förblir ensam" //Okänd

Bye bye,

Ullis

Nytt år

Då avslutade vi 2008 med att Jennifer fick öroninflammation på nyårsafton, iofs har hon inte så ont vilket är skönt för men hon har varit stingslig och det märkts att nått varit fel. Nu blir det pencilin som hon slukar vilket är toppen och kommer precis sluta med den när det är dags för dagis igen, ibland är det tajming.

Efter en lugn nyårsafton som vi firade själva för Anna och Tomas lilla tjej Juna blev oxå sjuk så de kunde tyvärr inte komma över, så somnade vi innan 12-slaget. Jag sov så hårt att jag inte hörde en ända smällare och inte heller att hundarna skällde till vilket är jätte ovanligt men det är klart, hårt tempo gör sitt med min arma kropp och knopp *ler*

Så till nått roligare NYTT ÅR, NYA MÖJLIGHETER! Vaknade upp på nyårsdagen med en envis huvudvärk men det satte inte stopp på mig. Vi åt frukost med tändaljus iofs inget speciellt med det för det göra vi nästan varje morgon, plockade lite hemma för att sen åka iväg och träna lydnad med Gunde. Körde igenom delar av elitlydnaden och nu börjar jag få någe kläm på dem och känner mig lite bekväm. Är jätte nöjd med hur Gunde jobbar, alla koner har jag redan ställt ut innan jag plockar ur han ur bilen, vi går alltid en uppvärmade rastrunda först sen kör vi på. Tränade även framåtsändande, skall, stegen och tungen, måste hålla elitbrukset igång till våren. Stadgeträning i sittande och platsliggning slipades det på, kan säga att Gunde har svårt att sitta helt still med frambenen vid störning men trägen vinner heter det och vi fick till det mycket bra till slut.

På vägen hem handlade jag lite smått och gott till hemmet samt kvällsmat. Väl hemma kände jag mig trött (jag har skrivit rätt *asg*) La mig på soffan och vilade, ja vilade och vilade, Jennifer skulle promt ha min uppmärksamhet och Gunde skulle helst ligga på mig i soffan, ska infoga en senare en bild som Stefan tog. När batterierna var laddade så kom fixar känslan fram, plockade och sorterade, det blev så fint så. Stefan badade Jennifer undertiden och hon är inte klok så som hon hoppar och vattnet skvätter och hon skrattar så gott TILLS det är dags för tvätt av håret. Stefan har en ängels tålamod vilket gör att det går riktigt bra ändå.

När Jennifer var nattad så svabbade jag golven, hur kan de bli så smutsiga, vattnet var helt grått, usch! Nu gjorde vi kväll och åt varsin toast med kräftröra på och efter det blev det ost och kex med mousserande vin MUMS. I säng kom vi tidigt eftersom det idag måndag är en jobb dag för mig och jag behöver mina ca 8 timmars sömn.

Vad gör jag då imorse? Jo vaknar helt av mig själv och inte av "MAMMA", smög upp ur sängen och klädde på mig och tog med Gunde på en raskpromenad i det fina vädret, tänk att det är ljust ute redan vid 8 nu HÄRLIGT och det blir bara ljusare och ljusare UNDERBART. När jag kom hem var frukosten framdukad och ägget lagom kokt, Stefan är en pärla *LOVE*. Jennifer var inte lika nöjd för att hon inte fick hjälpa till med dukningen men Stefan hade en reservplan och sparat några saker som hon stolt fick ställa fram på bordet.

Dagens citat har jag valt med tanke på relationer och en påminnelse till en själv skadar aldrig:

"All eld slocknar, om man inte håller den vid liv" Okänd

Tjingeling,

Ullis


RSS 2.0