Haft en bra vecka!

Veckan som gått har varit en riktigt bra vecka även fast det kan vara turbulent på sina håll så gäller det att hålla det på avstånd och jag har lyckats bra och haft en objektiv syn på det, härligt!!

Det har blivit mycket hundträning i veckan, jag har varit väldigt diciplinerad och gått upp till vår fotbollsplan och tränat själv på kvällarna. Lusten har inte hägrat varje gång kan jag säga för när Jennifer har gått och lagt sig vid 7-8 tiden och Stefan äntligen kommit hem från jobbet så slits jag mellan att sitta i soffan och mysa med Stefan och gå och träna hund MEN jag har faktiskt hunnit med BÅDA *ler*, inte så lång stund var med det har fungerat bra.

Helgen har gått fort och det är alltid trist när Stefan jobbar fre - sön 06-18 även fast jag inte har några problem att sysselsätta mig *ler* så saknar jag hans närvaro. Lördagen började vi med en sovmorgon, Jennifer vaknade inte förräns vid 9-tiden jätte skönt, efter frukost gick vi på en promenad därefter tränades uppletande med båda grabbarna, först ut var Grimm som letade rätt på 4 föremål när jag valde att sluta och ha jätte kul. Sen var det Gundes tur och då hade det börjat regna och Jennifer började tröttna på att sitta snällt i vagnen även fast mamma hade mutat med festis och kex *ler* så sparkade hon av sig stövlarna och ställde sig upp m.m.. Men med en utpräglad simultankapacitet som jag har fått sen Jennifer kom till världen så lyckades jag med att få Gunde att köra ett lyckat uppletande på 6 föremål och Jennifers protesterande i vagnen i hällregn, det ni!! Kan tilläggas att jag hela tiden hade humöret på topp, finns ju inget annat att göra för att allt skulle funka. Åkte sen hem för att äta lunch och efter maten blev jag jätte trött, pysslade lite hemma för att hålla ordningen och sen sov hela familjen middag ÅHH SÅ SKÖNT, har inte sovit middag på länge och det var behövligt och härligt. Vaknade vid 16-tiden och åkte iväg och handlade, ville överraska Stefan med en smarrig varm smörgås som jag fått receptet av Lotta m Hector. Jag lyckades inte helt få till mackorna lika goda som Lottas ska kolla över ingredienserna och välja andra märken till nästa gång men de vart ändo helt ok. Gick och la oss ganska tidigt, jag hade lite svårt att somna men gjorde det förvånasvärt snabbt fast jag sovit middag.

Söndagen vaknade Jennifer lite tidigare, vid -8 tiden, precis som lördagen gick vi efter frukosten en promenad och tränade efter det uppletande, idag gick Grimm inte så bra, pinkande när han hittade 2:a föremålet så då blev det bums till bilen och gisses vilket oväsen han förde när jag tog ut Gunde istället, så kan det gå! Gunde letade på jätte bra och även idag 6 föremål med bra fokus, Jennifer tuffade runt på stigen och tittade intressant när Gunde letade och klappade händerna glatt när han kom in med föremålen *ler*. Efter uppletande blev det bad vid Kulans brygga, Gundes första bad i år pga hans trasiga klo. Jennifer gick i kanten på vattnet och strosade medans jag kastade boll åt grabbarna som bara mös i vattnet och simmade glatt efter bollarna. Det blev inte så lång stund vid havet förräns Jennifer började knorra och jag tittade på klockan och upptäckte att det var dags för lunch och hennes eftermiddags lur så vi begav oss hemåt. Jag kände mig alldeles för utvilad för att sova middag så jag fixade lite på tomten, ogräset har en benägenhet att VÄXA överallt. Jobbade även hemma så att jag ligger i fas, gillar inte att vara ute i sista stund med jobben. När Jennifer vaknat så åkte vi till ICA för att göra en stor handling, skönt på en söndag när det inte är så mkt folk. När Stefan kommit hem från jobbet och Jennifer lagt sig gick jag upp till fotbollsplanen och körde igenom Gunde och det gick jätte bra. Hann hem straxt efter avspark i fotbollen och tittade på matchen med älskade maken och drack en kall öl till, riktigt gott *mums*.

Nu är det måndag och ännu en vecka framför mig med massor av upptåg, tänkte åka iväg och spåra ikväll och träna lydnad. Första spåret på LÄNGE för mig och Gunde och det ska bli spännade att se hur han går.

Må så gott och var rädda om varandra,

Ullis

Kommit igång med träningen igen, SÅ SKÖNT!

2 dagar i rad har jag och Gunde gått upp till fotbollsplanen i området och tränat. Vi har slipat på Inkallandet,  framåtsändandet, vänster halter, kryp på stället i vänster vinkel och lätt metallapportering. Skall har vi inte tränat på men han är redan ganska bra på det och inte så lämpligt att köra i området även fast vi bor på landet så folk får anledning att klaga *ler*. Tänkte att jag skulle träna på momenten själv tills de flyter på riktigt bra och dubbelkommandona är borta sen ska jag ta med dem i gruppträningen.

Det gäller att vara uppfinningsrik när man tränar själv och i ett moment som man behöver vara det i är framåtsändadet. Jag har 2 st långa plastpinnar ca 1,70 långa som används som elstolpar i hästhagar, de har jag tryckt ner i backen och de har även fått varsin t-shirt över sig *mohaa*, där emellan tränar jag så Gunde får en någe så där grupp med avstånd och sånt *ler*. Träningen har varit härlig och Gunde mega taggad och jag har känt att vi har flyt och en trevlig stund tillsammans. Ska försöka hålla i detta och vara diciplinerad och gå upp en stund var och varannan kväll när Jennifer lagt sig, då hinner jag även med att jobba en liten stund på kvällen efteråt som jag behöver göra lite då och då.

Så till min förkylning *urghhh* den håller i sig men visst har det blivit bättre men inte bra. Hoppas hoppas verkligen att regnet som kom i kväll innan vi hann hem inte har gjort det värre när vi blev rejält blöta. Min varma och gosiga man *love* tog väl hand om mig när jag kom hem så jag blev ordentligt varm och är det inte så att kärlek kan göra underverk *fniss*?

Nu är det dags att göra kväll så man har ork för ännu en dag imorgon med allt vad livet då har att erbjuda.

Tjingeling,

Ullis

Ps. Tusen tack till dig Stefan för att du både la ett spår och sen spårade med Gunde när jag själv inte orkade, jag vet att han är i goda händer med dig och dessutom gick det bra fast han var lite ringrostig, så kul Ds.

Förkylning

Lite synd får jag nog allt tycka om mig själv just nu *snyft*. Nu när Gunde mår bättre och jag känner mig inspirerad så har en förkylning satt käppar i hjulet för mig *grrr*. Hesheten finns kvar och har nu kompletterats med en envis hosta och nästäppa. Hade ett fullt sjå med flåset på skogspromenaden imorse med grabbarna som tur var höll de sig nära mig hela tiden så jag slapp ropa på dem, hade även tagit med några frysta köttbullar i fickan som muta ifall de skulle få lock i öronen om jag behövde få in dem om de var på håll. Är lite rädd att om jag inte tar det lugnt så ska det ta sig ner i lungorna och det vill jag INTE och lugnt är ju inget som jag har lätt för så förstå frustrationen som jag kämpar med, fast det går ganska bra ändå tycker ivarje fall jag själv *ler*.

Midsommar ska vi fira i goda vänners lag som alltid brukar vara trevligt. Stefan ska ladda filmkameran så vi kan filma Jennifers 2:a Midsommar med bland annat dans runt stången *love*

Tjingeling,

Ullis

Länge sen

Gunde klo läker väldigt långsamt känns jätte trist för allt skogsarbet har legat nere och jag som verkligen älskar att spåra och träna uppletande. Vi har ivarje fall kommit igång med lydnadsträningen och "inkallandet" börjar ta form med tips från Svartbergs, känns jätte inspirerande. 6 veckor vilande märks på Gunde, orken som fanns där innan har blivit sämre men jag tror att vi får upp den ganska snart igen för han är väldigt motiverad. Måste även få till bättre tempo i apporteringarna, vill ha full fart både in och ut, nu fungerar det bra när vi tränar själva och får så göra till det känns 100 och sen ta med det när jag tränar i grupp.

Förra veckan var jag hos kiropraktorn och sen direkt efter det på massage en timme med bland annat bindvävsmassage, det var verkligen jätte behövligt men gisses vilken behandligsreaktion jag fick efter, blev HELT slut och det satt i till dagen efter.

Så har jag gått och blivit förkyld och det har satt sig på stämbanden och gjort mig jätte hes. Mornarna är verkligen ingen höjdare, känner mig närmare döden innan både luft- och matstrupe fungerar någe så där men det är bara att bita ihop och gå och jobba ändå.

Jag har anmält mig till ett elitspår men inte hört nått om vi kommit med, det är lite tid kvar, spännande! Har även anmält till lydnadstävlingar fast jag har inte betalt än för jag är inte helt säker om jag ska delta eller ej än, har lite tid kvar att tänka.

Annars är det full fart i familjen och Stefan jobbar på och har snart nått taket på 200 timmars övertid. Vi håller på att planera på tomten och göra markarbetet för altanen som Stefan ska roa sig med på semestern. De mesta av schaktningen av tomten har jag gjort för hand med det ena skottkärre lasset efter det andra och har då även rensat bort all sten som vi har och jämnat till marken för att göra mer gräsmatta av jordmassorna, kanske inte så konstigt att jag behövde gå till kiropraktorn *ler* för det var inte bara EN skottkärra. De allra största stenarna har Stefan tagit, vi skulle nu behöva köra iväg med ett lass med sten igen och då blir det det 3:e bara i år.

Tiden går så fort och snart fyller Jennifer 2 år älskade gulle plutten, det kommer lite nära och kära och firar henne och Stefan och jag planerar för stora dagen.

Tjingeling,

Ullis


RSS 2.0