Att hålla huvudet kallt

Tur att man har några tävlingar i ryggen och planerar inför och under. Grimm drog start nummer 1 och det kändes bra att han var rastad och klar eftersom det inte brukar vara så mkt tid till påsläpp. Denna gång blev det lite annorlunda vid påsläppet, vi var klara att släppa på när TL säger att oj det är visst tid kvar, du måste vänta. Där stod Grimm startklar så det var bara att ta bort linan och så sa jag högt "då tar vi en promenad istället".

Är nöjd med spåret vi hade 1 pinne bort men han tuffade på fint, gick runt spåret på 14 minuter och då vattnade jag 2 ggr.

Efter spåret var det budföring som gick jätte bra 10 / 10 tätt följt var det platsliggning, när en av deltagarna säger som ska ligga jämte Grimm "min hund har aldrig legat plats m skott" VA!!! sa jag, ska du verkligen lägga då? Nu gick allt bra 10 / 10 för båda hundarna men gisses vilken kommentar.

Lydnaden flöt också på bra, vi nollade dock krypet. Avslutningen var hoppet med 9,5 / 9,5 och därefter sprang vi av planen till bilen där Grimm fick en burk med grillade entrecote bitar som blev över dagen innan när vi grillade. Jag trodde han skulle sluka hela burken, oj så gott han tyckte det var.

Har lärt mig mkt genom att träna och tävla Grimm han är helt fantastisk men otroligt tålamodsprövande och jag har fått just mer tålamod :-D

 

Här har vi en bild på prispallen, blir så glad för vår ras "rottweilern" att vi var 2 på pallen & båda uppflyttade ***GRATTIS*** Malin!

Tjingeling,

Ullis

Tuss född 1993-04-22

Idag går våra tankar till älskade Tuss "Reldaz Adelene", vår allra första egna hund som föddes just idag den 22 april 1993.

Tiden verkligen springer iväg, tänk att 17 år har gått och det är även lika länge som Stefan och jag har varit ett par. 1993 var med andra år ett bra år på många sätt!!

Tuss var en otroligt snäll och genomgo hund, fanns inget ont i henne. Trots hennes självständighet och min okunnighet så blev vi Godkända i högreklass spår, LP1, LP2. 2:a pris i klass 3, Tjänstehund och på ålderns höst blev hon även Viltspårs Champion. Vi gjorde även det gamla BOK-provet, ett vind och ljud prov som hon klarade,  mentaltester och även en L-test. Så otroligt lärorikt, hon blev starten på mitt STORA och brinnande hundintresse, ja förutom rottisarna mamma haft men det är skillnad på ens egna.

TUSS hoppas du får göra precis som du vill på andra sidan regnbågsbron dvs sova i sängar, äta märgben och bajs i olika former *asg* och massor med kel.

PUSS på nosen.

Matte Ullis

Gunde godkänd lägre bevakning

I fredags styrde Mikaela och jag med både Gunde & Grimm kosan mot Halmstad och siktet inställt på lägre bevakning. Måste säga att Halmstad var en riktigt mysig stad och människorna vi mötte var väldigt trevliga.

Så här i efterhand har jag insett att vi behövt träna mer spår och patrulleringen innan tävlingen för att klara uppflytt men vi gjorde en chansning och var SÅ NÄRA. Vädret och snön har som ni vet hindrat stora delar av träningen i skogen. Patrulleringen av spåret var även ute på en äng och det har vi inte tränat på utan endast i skog där av betyget, han var inte alls lika säker som han brukar.

Hur såg då betygen ut:

Linförighet 8,5 / 8 
Framförgående 9 / 8,5
Läggande 0 / 0
Inkallande 10 / 10
Kryp 9 / 8,5
Apportering 9,5 / 10
Hopp 10 / 10
Platsliggning 10 / 9

Patrullering m spår 5
Spårning 9
Patrullering 6,5

Gällande patrulleringen så missade jag i taktiken, det svåra är när Gunde inte beteer sig helt som han brukar. Normalt brukar han dra mig ut mot figgen men han gjorde inte så starka markeringen och där skulle jag stöttat honom mer men men jag lär mig hela tiden. Han jobbade jätte fint på stigen och brydde sig inte om skottet eller de som gick bakom.

Total summan blev 464,25 poäng, för uppflytt krävs 420 poäng men vi saknade ynka 5 poäng på specialen.

Hur känns då detta, naturligtvis tråkigt men jag känner mig ändå otroligt glad. Vi hade himla skojj Gunde och jag och avslutade tävlingen med lydnaden där han bara gav av sig själv, härlig känsla.

Mikaela tog lite bilder på oss från lydnaden dock med min lilla kamera:













Och så här glada blev vi efter lydnaden och sprang till bilen där Gunde fick kattmat, mums sa han ;-)



Vi kämpar på och tar sikte mot nya mål med både Gunde och Grimm.

Tack alla snälla rara vänner som stöttar oss på vägen och till dig Mikaela för sällskap och ännu en trevlig resa.

Kram kram,

Ullis


RSS 2.0