Härlig helg men ingen tävling blev det

I helgen var jag 5:e reserv i Flen på lördagen och 5:e reserv i Botkykra, 14:e reserv i Väsby på söndagen men blev inte inringd.

I lördags var vi istället hela familjen på Värmdö Bk's appellplan, mysigt, Jennifer gillade läget och bara flöt med. Jag tränade både Gunde och Grimm och Mikaela tränade med Tindra.

Vädret var hur bra som helst, solen strålade, träningen gick jätte bra! Stefan har övat in otroligt bra svängar med Grimm och jag har inte förstått hur han gör och själv säger han att han bara gör *ler*. Mikaela var observant när Stefan gick fotgående med Gunde för att visa oss och sa det är hur Stefan svänger med fötterna som gör susen. Testade sen själv och visst var det så mina svängar blev mycket bättre och Gunde svänger in rumpan lättare när jag gjorde likadant. Tack Mikaela för hjälpen med dirigering och för att du engagerade dig i Jennifer, hon blev förtjust i dig. Stefan tog lite kort och som vanligt kommer korten senare *asg* ni börjar väl bli vana nu.

Nu håller jag tummarna att vi kommer med på Elitspåret 18 oktober i Tyresö men chansen är inte stor, fast hoppas gör jag ändå!

I helgen blir det hundträning fre kväll / lördag och söndag dag, Stefan jobbar och min mamma ska passa Jennifer så jag kan göra detta, TUSEN TACK! Gulle dig Mia som tipsade mig om detta, ska bli spännande hur det känns efter helgen m båda bröderna, nu kör jag hårt.

På torsdag ska jag ut med min härliga kompis Karin på Börsen och äta god mat och titta på show, ser jätte mkt bra emot att träffas, var längesen! Karin är en tjej som står m båda fötterna på jorden och någon man kan luta sig mot, en riktigt god vän! Är glad att du tog initiativet! ***KRAM***

Under söndagen la jag 2 spår, ett till Grimm och ett till Gunde, båda gick bra och man blir så glad. Grimms gick varierande i skogen och ut över ett kalhygge för att senare gå in i snårskog, han löste det riktigt bra. Gundes spår vart inte så långt men gick flera gångar över en stig och jämte en hästhage med hästar i, gjorde en spetsvinkel och sen korsade jag stigen igen, där fick han klura lite men löste det YES! Det är så himla kul att träna så jag fick skynda mig hem och byta om för att åka iväg och fira min systerson Jocke som fyllde 13 år ***GRATTIS*** på dig!

Jennifer var på ett bra humör under söndagen, Stefan fixade nattning med alla bestyr utan att hon protesterade en ända gång vilket hon normalt brukar göra, Pappa dög precis lika bra *HURRA*. Under tiden kunde jag jobba undan, det blir lätt så att det annars bildar hög och det är inget jag gillar.

Fick en förfrågan om jag kunde hjälpa en vän och hennes hund med "stegen" och det är självklart jag hjälper dig, tid och dag är bokat, kanske kan vi ta en lyx burgare efter på gyllene måsen *asg*. Gunde har inte varit en naturlig klättrare på stegen, helt värdelös helt enkelt, jag blev t o m tillsagd att du kommer aldrig kunna få honom att klättra och sånt sporrar bara mig mer. I dagsläget har han nästan alltid en självklar 10 på stegen och glädjen är STOR! SKAM DEN  SOM GER SIG!!

Min förhoppning är under vintern att starta i elitlydnaden nu när platsen fungerar, känns faktiskt kul att börja träna de momenten igen.

Ordspråket denna gång blir "Vi kan uträtta allt vi vill om vi ägnar oss åt det tillräckligt länge"

På återhörande!

Ullis

Trevlig lördag i skogen

I lördags träffade jag, Mia och Jessica i skogarna vid Pålamalm. Jag köpte med mig ny gjorda hallon smothie och färska solbullar *mums* och ingen av oss hade några problem att med god aptit inta matsäcken *ler*

Vi delade upp oss så Mia la Gundes spår, jag la Reijas och Jessica la Loves. Grimms spår la jag själv och likaså gjorde Jessica med Yomis. För Kenzos del blev det inget personsspår eftersom de denna vecka ska tävla viltspår igen och vi håller tummarna att de kniper det sista 1:a priset och därmed titel SVCh.

Det är lite knepigt att få ut många spår när ingen av oss här så hemma i markerna men vi löste det, dock fick Grimm och just han av alla, fick en hel grupp med svampplockare i sitt spår. Liggtiden och deras förvirringarna blev tyvärr det samma, han lyckades med hjälp av mig ta sig igenom spåret, i början och i slutet gick det riktigt bra så himla duktig!. Skillnaden med Gunde och Grimm är att Gunde har en kommunikation med mig bak i linan, Grimm däremot han kör järnet och det är bara att haka på, tappa / släppa linan är ingen höjdare men jag tror att jag kan få han att bli lite mer hörsam på mig i spåret.

Mia hade lagt ett jätte roligt, varierande och långt spår ***TACK***, till min förfasan så såg jag 2 huggormar i spåret, jag är inte rädd att de ska bita mig utan orolig ifall de biter Gunde då jäklar kommer ett övertramp av mig för reglerna om "fridlyst". Nu gick det bra men PRECIS innan slutet så ringlar det en fet rackare in mellan 2 stenar och då tjuter jag till lite halvt hysteriskt och Gunde stannar och tittar bak på mig när jag med mjuk stämma säger "var är spåret" varpå han dyker på slutet YES!!

Efter spåren tränade vi upplet med alla hundar utom Grimm. Planen för honom var budföring, Grimm sorterade verkligen rätt, han förstod att vi tränat upplet och på grusvägen jämte ville jag göra träna honom med Jessica som mottagare. Han sniffade flera gånger intressant in i skogen men fullförde budföringen riktigt snyggt, tack Jessica för hjälpen!

Är nöjd med Gundes upplet, vi gjorde en svår ruta med föremål i grop, under granar m.m, han tog alla 6 föremålen jätte fint, trodde han inte skulle orka efter det krävande spåret men det var som sagt inga problem. Det som känns surt nu är att Gunde är i superb form och då är nästan säsongen slut, är reserv på 3 tävlingar i helgen därefter finns bara 1 tävling kvar i Sthlms trakten sen blir det att åka LÅNGT om man vill träna om man mot all förmodan skulle komma med på dem men SKÅNE nää har varken råd eller tid *suck*.

Tiden bara sprang iväg, vi träffades 10.30 och jag åkte hem vid 15.30, vi var otroligt effektiva men det tar tid, alla gick ut på sina spår själv så där sparade vi tid. Jag var den av oss som behövde rusa iväg hem, Stefan jobbade så Jennifer var hos min syster Jessika, ville få tid med älskade dottern och det fick vi.

Tack tjejer för en trevlig dag i skogen, det gör jag gärna om! ***kram***

Ordspråket för denna gång blir "Avund och vrede förkortar livet, och bekymmer gör en gammal i förtid."

Det allra största varmaste ***GRATTISET*** sänder jag goa Anngreth Gustafsson med Lämmamossens Mogg som vann Försvarsmakt SM i bevakning 2009!!!

Tjingeling,

Ullis

Fått ett annat perspektiv

Tänk att det ska vara så himla svårt men samtidigt väldigt kul att tävla hund. I elitklass går det inte att ha halvdana betyg för att få cert som är mitt mål, i de lägre klasserna kan du klara uppflytt men i elit är det annat har jag fått erfara. Gunde är min första elithund och jag har lärt mig jätte mkt på den här "resan" och fortsätter att lära.

Tävlade i lördags elit på Sthlm Södra en jätte trevlig tävling med många goa människor. Dagen började i skogen och Gunde gjorde ett helt suvertänt spårupptag och spår med fullpott på båda 10/10.

Vill tacka Er för hjälpen som nu den sista tiden efter sommaren hjälpt mig med spåren:

Nina m Glimma
Mikael m Tindra
Anna G
Stefan, älskade maken 

och Lena Wall som gör suveräna analyser av mig och Gunde via telefon ***TACK*** utan feedbacken från dig hade jag inte fått dessa betyg.

Sen var det dags för upplet, rutan var jätte svår ingen hund av 12 hittade alla föremålen, vi var 13 till start, 1 bröt i spåret. Endast 1 hund hittade 3 föremål och Gunde hittade 2, vi hade näst bästa uppletet på 5/5. Kontentan är att öva på ännu svårare rutor fast Gunde är duktig, han måste vara KANON duktig och inte bara bra *ler*. (Förstår hur du menar Lena!)

Efter lunch startade lydnaden, han var lite seg på fria följet men det gick ändå hyffsat. Så kommer vi då till inkalladet *pust*. Han ligger jätte fint kvar och har full fokus på mig han ser inte omgivningen, öronen ligger spänt framåt MEN han kommer inte när jag ropar! Ingen nyhet, nej jag vet, han gjorde ju inte det heller på träningstävlingen. Betyg blev alltså 0/0 och koeff är 4, måste bättras!

I övrigt gick lydnaden bra och pricken över i:et var platsen som nu är så lugn, trygg och stabil, glädjen är STOR och det känns så SKÖNT!! Det betyder även att jag kan slipa på elitlydnadsmomenten i vinter och starta elitlydnaden YES!

På vägen hem så ringde jag då igen Lena Wall som gav men en helt ny vinkling på varför han ligger kvar. För min del har det blivit så att jag löser ett problem och får ett annat på halsen, kan inte annat än le för så är det.

Jag har övat väldigt mkt stadga både på platsen och ligg lugnt kvar på inkallandet så han inte ska ligga och nosa eller äta gräs vilket han tidigare har gjort i mängder. Fick en liten tanke vurpa på förväntan ligga kvar gällande inkallandet OM jag istället för att berömma och belöna att han ligger lugnt och fokuserat kvar så skulle förväntan varit att han ska ligga där med en förväntan fokuserat att snart så ropar matte och jag ska springa fort till henne, förstår ni skiillnaden?!

Visst låter det väldigt enkelt, det är ju självklart att det ska vara så men när man håller på att slipa alla delar i elitbrukset så är det inte lätt, synnerligen när du inte tävlat där förut först då ser du verkligheten. Nu börjar jag göra det men har fortfarande massor att lära och tack vare alla problem så lär jag mig otroligt mycket hela tiden, inget ont som inte har nått gott med sig *ler*.

Nått som jag oxå märkt i slipning i momenten att de gärna blir lite enformigt. Som människa blir man gärna fast i vanor och mönster och det ger INTE så stora framgångar när man tränar för att sen tävla, då märks det tydligt.

Det är förhoppningsvis som Mia sa vädligt klokt och peppande, "du kanske behövde det, att få lösa det ena problemet, för nu ligger han jätte fint kvar och fokuserat och jag tror att du nu när du vet hur du ska göra så kommer du inte ha några problem att lösa detta", TACK för de orden!

Hur kändes då tävlingen, Gunde och jag hade det trevligt och den goa känslan fanns i magen, han är fortfarande lite låg sen tidigare men det kändes även bra. Jag var uppåt och positiv fast lite nervös, vill ju gärna prestera men inte en ända negativ tanke dök upp och det är så jag ska fortsätta och ha KUL!

Stefan har spårat med Grimm och Grimm är verkligen tillbaka, jag gick bakom och fick gåshud på armarna så fint de jobbar ihop HOPPAS HOPPAS Stefan får glöden tillbaka för han är duktig med hund, det sitter liksom bara där!

Jennifer har sovit över hos farmor i natten mellan lör/sön och Stefan har jobbat och vad gör jag då?? Jo vaknar kl 6, ligger och drar mig till 7 för att försiktigt gå upp och inte väcka Stefan. När man väl har sovmorgon så går det inte att sova *asg*

Avslutar detta långa inlägg med bilder, vissa är sen i somras, visst är jag blixtens syster, hahaha mohaha


Älskade maken på stranden i Bornholm/Danmark


Jennifer i full koncentration på sin cykel hon fick i födelsedagpresent, så duktig!



Undra vad hon fått sin envishet i från vår lilla älskling?!


Ett besök på Gröna Lund


Ja vad ska man säga *asg*, Stefan tog kortet när vi firade Stefans bonuspappas 60-års dag. Kan tillägga att detta var första glaset och firandet lugnt fast bilden kunde antyda nått annat *asg*

Ordspråk "För en sund själ är godhet naturligt"

Tjingeling,
Ullis


Träning m Mia

Igår tisdag tränade jag med Mia på Södra, hon tränade både Kenzo och Love och jag både Gunde och Grimm.

Mia dirigerade igenom mig och Gunde i elitmomenten och det gick bra men den som glänste igår var Grimm. Hans position i fria följet börjar verkligen bli bra igen och hans svängar som Stefan har lärt in är helt fantastiska av denna stora hund, så smidig. Vi tränade även platsliggning, apportering och kryp, fick tankar på om jag ska träna och tävla Grimm under vintern, starta 2:an och slipa på lägre momenten till i vår, Gunde kan gott få konkurens och får känna på att allt inte bara fokuseras på och runt honom, värre konkurent än Grimm kan han inte ha *ler*. Mia som inte sett Grimm på lydnadsplanen blev imponerad, Gunde behöver jag gasa och med Grimm behöver jag vara väldigt lugn och bestämd. Denna skillnad gör mig bara till en bättre hundförare som utvecklas men det är ta me sjutton inte lätt men vem har sagt att livet ska vara lätt?


Gunde, Fotograf Katarina


Grimm, Fotograf Katarina

***GRATTIS*** Mia och Kenzo till 1:a priset i öppenklass viltspår, snart har ni SVCH i hamn!

Tjingeling,
Ullis

Är det inte det ena så är det det andra

Träningstävlade igår på Värmdö och Gunde låg lungt och balanserat på platsen inte en antydan till oro SKÖNT! Tack till Er alla som hjälp mig på traven och stöttat, det är guldvärt!

Vad händer då, jo han ligger kvar som en fåne på inkallandet och undrar om "GUNDE" betyder att det är just han som ska springa till mig *asg*, han stannade tveksamt på ställande och stod och glodde när jag igen ropade "GUNDE", slet sen upp bollen för att lösa upp honom ur transet och det fungerade. Momentet har gått riktigt bra men troligen med facit i hand så sitter det fortfarande inte helt.

Liknande hände på framåtsändande bra fart ut = galopp till gruppen och han höll avstånd men på inkallandet händer det igen *SUCK* han kommer inte in utan ser vädligt fundersam ut, han var på väg in men tvekade och väljer att fortsätta framåt istället VARFÖR har aldrig tränat att jag kallat in verbalt och sen att han ska fortsätta framåt, vad rör sig i hans huvud, tror han tänker själv om hundar nu kan det *ler*.

Men det är väl bara nöta på så sitter väl dessa moment med på tävling oxå snart, tankarna snurrar i huvudet och mitt fokus är ändå att platsen känns så stabil *glad*.

Vi hade varje fall en trevlig stund på plan och vill att han ska ha dessa minnesbilder kvar och inte de gamla när jag varit irriterad men det är det som jag får äta upp nu och som stör momenten.

Till dess rader behövs ett rejält ordspråk *asg* "Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp"

En riktigt rolig och underbar present har jag fått av en vän som tack för hjälpen och för hon gillar min humor (hur det nu kan vara möjligt *asg*') nämligen att vi ska gå på en föreläsning av Mia Törnblom, jag blev så himla glad. Mer info kommer ***TUSEN TACK*** gulle dig!

Tjingeling,

Ullis

Bara kämpa på

Såg fram emot idag söndagens elitspår på Värmdö, har legat i och tränat för fullt, kände mig laddad, lydnaden har börjat fungerar riktigt bra, vad händer då?

Ett perfekt spårupptag 10/10 YES en bra start MEN jag måste ju ha nått att skylla på *blink* men vi fick nog det sämsta spåret markmässigt = sönder trampat även fast det var bra lagt, det som går bakom pistolskyttebanan längs med motorvägen. Gunde kämpade tappert och fick med sig 4 apporter sen snurrade han tillbaka och fortsatte spåra, han gav inte upp men vi kom inte till slutet, mycket snurr blev det.

Så här är det att tävla hund och det är bara på det igen, Gunde kände sig nöjd ändå och lekte med glatt med tennisbollen efter. Ska jobba undan hemma nu när jag är barnledig och sen ska jag ut och lägga ett spår, det blir fullt av träning i veckan och laddar inför elitspåret på Södra då jäklar tar vi revasch och ska förbättra våra resultat.

 SKAM DEN SOM GER SIG, jag ska verkligen kämpa för att få minst 2 cert i spår!

Här kommer lite bilder från min telefon


Grimm med en barnsko efter uppletet



Mina 2 älsklingar *LOVE*


Den här fula rackarn såg jag på en av våra promenader


Pappa och dotter äter blåbär


Jennifer med sin kompis Ida på Gröna Lund

 
Avslutar detta inlägg med en otroligt coolt kort på älskade dottern, observera hennes mobil som ligger på stötfångaren!

Dagens citat blir: "Ambition är vägen till framgång. Ihärdighet är det som tar dig hela vägen fram" 

Tjingeling,

Ullis


Lite fler bilder ras SM bevakning


Som ni ser så står jag har och torkar tårarna, de flödade fint.


Om jag inte hade haft öron så hade leendet gått runt huvudet.


Här är jag med prinsen *love*

Fotograf: Pia Iharanta

RSS 2.0