Status Grimm

Grimm är nu opererad och hemma hos oss igen. Allt har gått bra och nu börjar rehabiliteringen i sakta mak här hemma, 5-10 minuters promenader 4-6 ggr per dag, gärna 8 om det går och på mjuk underlag så det har blivit några varv på gräsmattan.

Det blir en kort statusrapport och kommer skriva mer när jag tar mig den tiden, nu är det dags att krypa till kojs för idag.

Bye bye,

Ullis

Bildkavalkad

Har tömt min mobil på bilder och tänkte delge Er dem, tycker själv det är kul att titta på kort och troligtvis gör andra det med.


Här ligger Grimm med en leksaksrottis i biabädden


Jennifer på en av våra promenader under hösten


Godisletande av Grimm


En promenadbild till från hösten


Jennifer balanserar på en sten


Det ska börjas i tid, J dammsuger


Ett träd på grannes tomt som lutar och lövar in på vår tomt, den ska bort.


En solig dag på jobbet i november 2008 innan snön kom på Bullandö Marina


Lotta på jobbet, kolla in stilen, tillhör dock inte vanligheten, hon är flitig som en myra.


Gunde och Jennifer på en av våra promenader


Härlig vinterbild på Gunde


Pusskalas i snöstormen, Gunde & jag


Jennifer gör snöängel efter att jag har visat henna hur man gör, hon tjöt av skratt när hon såg mig ligga där och vifta med armar och ben i snön.


Gunde ligger och observerar Jennifer och min lek och väntar på att vi ska kasta några snöbollar till honom som han älskar.


Efter promenaden i snön så smakar spagetti och köttfärssås riktigt gott

Tjingeling,
Ullis

Morgonträning & lite mig

Har nu på flera morgonpromenader stannat och tränat på fotbollsplanen i vårt område. Den har jätte fint tjockt gräs och dessutom är det relativt torrt, halkrisken blir mindre. Är lite nojjig nu att även Gunde ska skada sig, han gjorde en vurpa imorse när han fick spring fnatt ett bajseriet, han stöp på näsan och mitt hjärta for i halsgropen. Det verkar inte som han gjorde illa sig utan han ruskade på sig och sen fortsatte vi promenaden till fotbollsplanen.

Igår tränade vi åter kon skick, rutan och apporteringsdirigering. När jag skulle skicka en sista gång på apporteringen så hörde vi hur det prasslade i buskarna och ut kommer en katt och Gunde fick en LÅNG hals. Jag band upp honom och försökte skrämma iväg katten men den var allt för tam och modig och jag ville inte vara allt för taskig så det gick inge bra, Fick helt enkelt sluta träna vilket iofs var bra när jag tittade på klockan så hade den sprungit iväg, vi skyndade hem och jag hade full fart iväg till jobbet.

Grimm börjar nu bli lite uttråkad, måste hitta på någon lugn aktivitet som han kan få utlopp för sin energi med, tar tacksamt mot tips! När han hade rastat sig imorse kom buset och han stod över sin älskade fotboll som en panter och jag försökte lugna honom så gott det gick. Han skuttade på 3-ben och morrade och ville att jag skulle sparka på bollen, tråkig som jag är lockade jag istället in honom lugnt.

Idag flöt träningen på med Gunde och katten hade vi som åskådare, han låg på grannens båt på behörigt avstånd och det tackar vi för. Eftersom det flöt på bra hann vi träna både apporteringsdirigering med bara en tilt från Gunde och en från mig *blink* annars suveränt. Kombinerat kon skick och därifrån till rutan för att avsluta bara med ett rent kon skick eftersom rutan annars blir den roligaste att springa till. Tränade även inkallade med ställande och läggande för elitlydnaden på 35 m och måste säga att det känns lättare än brukselitens inkallning på 75 m. Alla delarna gick KANON BRA, full fart från starten, snabbt ställande och läggande, något snett avslut men det är bara en baggis att slipa till. Provade 3 gånger för att se om det bara var en slump men alla 3 var lika bra, hurra! Bakslag kan komma med kommendering, har det i beräkningen och får jobba därefter.

Jag har äntligen fått besked om leverfläcken som jag tog bort på ryggen och det var inte så bra som jag hade hoppats på. Det har uppstått cellförändringar och jag måste tillbaka för att skära bort mer så att cellförändringarna inte utvecklas till hudcancer. Sist blev det 4 stygn som satt lite illa till på ryggen, ärret håller fortfarande på att spänna, dra och klia, hur många stygn det blir nästa gång vet jag inte men färre blir det ivarje fall inte. Vad kan jag säga annat än att solen skiner idag och att jag trots allt mår bra och har mkt att vara glad över.

Drog lite på smilbanden när jag läste nedan citat och tyckte det stämde in på mig själv.

"Jag behöver inte gå någon kurs i positivt tänkande jag har redan en positiv inställning till allt jävla skit"

Tjingeling,

Ullis

Hundarna

När klockan igår måndag hade passerat 16 och Strömsholm inte hade ringt så ringde jag dem och talade om att vi så snart som möjligt vill ha en operationstid. Vi hade turen på vår sida och fick en avbokad tid så operation sker nästa vecka det känns som en lättnad att äntligen få en tid men ändå jätte jobbigt.

Är nu glaset halv tomt eller halv fullt? Jag väljer att tänka halv fullt och försöka i möjligaste mån sprida positiva vibbar till mina familjemedlemmar och vänner.

Jo vad har vi då gjort förutom att rå om Grimm lite extra när han inte får gå på några promenader eftersom läget är som det är. Det är ju enklare att gå ut med en hund och då har jag passat på att träna Gunde på morgonpromenaden i dagsljus, härligt! Gunde har börjat få snits på apporteringsdirigeringen, jag har inte lagt ut mitten apporten än men höger och vänster fungera bra, ibland får han lite hjärnsläpp och snöar in på ena men som löser sig  med envishet och tålamod från mig, tänk vilka framsteg JAG gör *asg*. Idag var även första gången som jag skickade Gunde till kon och från kon till högre ruta även det gick bra fast det är inte vattentätt än, träna träna på. Tiden gick så fort och eftersom det inte kommer manna från himlen så skyndade vi hem så jag kunde åka och jobba. Dagarna innan tränade vi vittringen och då höll jag bara i apporten en kort stund, det gick KANON, bra fart ut och full fart in utan tugg, yes! Dumrutan gör han med lite tveksamhet och undrar egentligen vad jag är ute efter, vet att han fungerar så innan poletten trillat ner helt så det är bara att köra på.

Den viktigaste personen i ditt liv är du själv, låter kanske konstigt i vissa öron men det är inte samma sak som att vara ego. "En egoistisk person beaktar sina egna behov och villkor; som främst ser till att en själv mår bra, ofta på bekostnad av andras välmående; som (tydligt) gynnar sig själv hellre än andra". Och det är stor skillnad mot att vara rädd om sig och sköta om sitt psyke och fysik så du mår bra och kan ge energi och kraft till nära och kära, så tänker jag! 

Tjingeling,

Ullis

En olycka händer tyvärr så lätt

Grimm är vår oturs kille och nu är det dags igen *cry*. På vår dagliga morgonpromenad mot slutet så behöver vi hoppa över ett dike och det har gått bra i flera år förutom häromdagen :-( då landar Grimm så olyckligt med vänster bakben att han hade svårt att stödja på det hela vägen hem. Tusen tankar rusar i huvudet vad som kan ha hänt för han verkar inte ha så ont bara riktigt svårt att gå. Kolla lite snabbt av tassen med lera och allt och den såg ok ut.

Väl hemma tittade jag igenom klor, trampdynor, tår och böjde på tassen och inget markerade han där. Min förhoppning var att han hade sträckt sig en aning men jag ville inte dra i benet eftersom han kunde inte stödja på den utan han stod med klorna ner mot golvet. Lämnade killarna hemma för att åka iväg och jobba, när jag kommer hem så kollar jag Grimm det första jag gör och det är oförändrat med benet, får ont i magen och förstår att det är nått allvarligt.

Ringer Strömsholm Djursjukhus och fick en tid i går tordag hos en allmänpraktiserande veterinär, ortopederna har 6 veckors väntetid *HELP*. Tjejen jag pratade med sa att detta var det bästa alternativet så kan denna veterinär konsultera ortopederna i huset, vilket hon även gjorde. Han kom fram till att det främre korsbandet är av *NEJ* och att han behöver opereras. Stackars Grimm, de närmaste 3-4 månaderna kommer det bara att bli ren rastning till sen korta koppelpromenader, tur att han är välmusklad i grunden även om han nu kommer att tvina *snyft*. Nu väntar vi på samtalet från Strömsholm och hoppas att operation blir av så snart som möjligt, finns inget att vänta på för vår del, ju snabbare ju bättre. Vad de sa till oss så finns det bara 3 veterinärer som utför denna operation och de är väldigt uppbokade men vi hoppas att det finns en tid till oss relativt snart.

Stefan och jag pratade igår och sa att vi får inte ta och gräva ner oss för detta, ända anledning att göra det vore om Grimm kunde bli bra av det, då skulle vi lätt göra det.

Har läst lite om korsbandsskada, skadan kan vara rent traumatisk och drabba en frisk led när korsbandet överbelastas vid ett tillfälle. Det händer mest stora tunga raser, Grimm är stor och tung fast vi håller han smal, tyngre än Gunde. Många hundar får denna skada pga raka vinklar i knäleden och det stämmer INTE på Grimm som är väldigt välvinklad. Grimm rör sig en aning osmidigt i terrängen, han har inte en god nog kroppskontroll även fast den har blivit mycket bättre. Jag tror att det har att göra med att hans första tid i livet, att han inte fick röra sig tillräckligt mycke fritt i skogen och träna upp sin motorik, det märks skillnad på han och Gunde.

Vi håller modet uppe fast det känns tungt och tänker framåt med tillförsikt.

Tjingeling,

Ullis
 


7 järn i elden

I fredags tog jag en semesterdag när Stefan hade ledigt, jo inte tog vi det lugnt då utan när Jennifer hade lämnats på dagis så åkte vi till OKQ8 gör det självhall. Där spenderad vi ca 3 timmar och rekondande vår bil, kan säga att med 2 hundar och ett barn i bilen + 2 vuxna som regelbundet använder den så var det ingen lek att få bilen ren :-) :-) Det gäller att våra sina saker så de håller längre.

Efter biltvätten monterades nya vinterdäck på bilen även fast hjulen var "billiga" för att vara däck så var de ändå dyra och grävde djupa håll i plånboken *suck* men nu kan snön komma och vi åker ändå säkert.

Sen bar det iväg till Nacka Forum där vi åt sen lunch och hann göra lite ärenden innan det var dags att hämta Jennifer på dagis. Så hade vi fått ännu en dag att gå.

Lördagen gick sin gilla gång med hundpromenad, fler ärenden såsom bytte en trasig hundbädd, köpte farsdagpresent till Stefan och födelsedagspresent till Carina m.m och sist men inte minst handlande av MAT. När vi kom hem och efter lunchen var intagen och Jennifer låg i sängen för sin middags lur så la jag mig i soffan ÅHH SÅ SKÖNT OCH LÄNGESEN, verkligen välbehövligt. Vilan blev ca 2 timmar och jag kände mig så nöjd. Medan Stefan började med middagen, fläskfilé med mustig örtsås och potatis samt en smarrig sallad så vek jag 3 st tvättmaskiner med tvätt.

Det märks att Jennifer börjar bli stora damen när hon kan vara med på kvällen och delaktig i det vi pratar om och titta lite på tv utan att fara runt som en tortskinn. Vi åt våra första lussebullar som vi värmt i micron så det var ljumna och goda, mums! Kvällen kändes lång och härlig, batterierna blev laddade, vi verkligen njöt och sög in lugnet.

Hundarna blir jobbiga och vi inte tränar dem med jämna mellanrum och det har inte blivit så mkt träning sista tiden. Jag och Lotta träffade på Södra söndag förmiddag, vi startade med plats med Hector och Gunde, gick bra trots all störning runt om, mycke folk var det där. Lotta började sen att köra igenom Hector i 1:an program och de har gjort stora framsteg och ser jätte trevligt ut. Gunde och jag har börjat på elitmomenten med språng march m halter vilket är nytt, fortsatte med "dum rutan", startade med sändande till kon och även rutan med dirigering samt apport dirigering. Det märks att momenten är nya och att nyinlärning gör Gunde lite tröttare än vanligt men ack så kul vi har!! Tusen tack Lotta för hjälpen det tar tid med delarna i eliten. Tränade även Grimm på rutan och inkallande med ställande, övriga moment vill jag inte lägga mig i eftersom Stefan och han gör dem så bra.

Full fart hem och bytte om och hämtade familjen för att åka till Carina m familj för att fira henne. Där bjöds vi på god mat och smarrig mintkaka till efterrätt i trevligt sällskap. Jennifer och Ludde lekte jätte fint trots den stora ålderskillnaden, Jennifer blev helt såld på Luddes gitarr så nu har vi en given julklapp klar *ler*.

Äntligen måndag igen ELLER HUR men så är det. Hade tur på promenaden imorse igen, jag har inte retat vädergudarna för regnet kom när jag hade varit på jobbet en stund, ingen blir gladare än jag.

Önskar Er ALLA en riktigt bra vecka och var rädd om just dig, för om du mår bra kan du glädja andra, så tänker jag!

Tjingeling,

Ullis

En vanlig söndag hos oss

Mest för min egen skull tänkte jag skriva ner hur en söndag kan se ut hos oss

Vaknade vid 07.30, Jennifer och jag, Stefan jobbar
Tänder en brasa i öppna spisen
Gör frukost som vi avnjuter med tända ljus
Potträning, vilket går bra
Plockar undan i köket och diskar
Sätter på en tvättmaskin
Hundarna får mat och torkas runt munnen
Klär på Jennifer och mig själv
Går på en timmes promenad hundarna, J och jag
Kommer hem och sågar ner en gren som sticker ut över gräsmattan, stegen behövs till detta
Slänger rester av sommarblommorna, J gungar och hoppar i hoppborgen
Tömmer komposthinken
Går in och torkar hundarna
Klär av Jennifer
Gör lunch åt Jennifer
Blöjbyte och dags för J att sova middag
Äter själv en lättare lunch
Viker en tvätt och hänger en annan
Rensar i kylskåpet
Klipper klorna på Gunde
Jobbar hemma
J vaknar och tittar på Pippi långstrump medan jag jobbar vidare
Dags för middag till oss båda
Diskar
J har stoppat fingrarna i blöjan så badningen blev tidigare än beräknat
Badvattnet fylls medan jag sanerar dottern så gott det går
J badar, naglar klipps och öronen blir rena med tops

Nu har klockan blivit ca 19 och jag gläntar att Stefan kommer hem och tar över markservicen. Stefan kommer hem vid 19.45 och busar lite med Jennifer innan det är dags för tandborstning och nattning. När han nattar J så ger jag hundarna middag. Jag passar på att gå in och säga godnatt till J och sen var det dags att fortsätta jobba. Kommer och sätter mig i soffan med Stefan vid 22-tiden och ni kan ju tänka Er hur pigg jag känner mig med en förkylning i kroppen och hela dagen har gått stick i stäv.

That's life och jag skulle ändå inte byta det mot allt smör i småland fast med en lottovinst så skulle jag inte behöva jobba lika mkt TÄNK SÅ HÄRLIGT och drömmer vidare *asg*

Tjingeling,

Ullis


Lördagens träning

Det är verkligen skönt med egen tid, ja egen och egen, helt själv blir jag sällan, Stefan och jag hade en urmysig fredagkväll barnlediga och idag hela lördagen har det bara varit jag och hundarna eftersom Stefan jobbat och Jennifer har varit hos Farmor och Farfar. Iofs har jag plockat hemma på morgonen och varit förbi grovsoporna, kan inte förstå var alla grejor kommer ifrån  *ler* innan jag åkte till klubben och mötte Lotta B.

Vi var 4 st som körde uppletande, Lotta B m båda sina hundar, Peggy, Kerstin B och jag tränade både Gunde och Grimm. Uppletet för Gundes del var inte sig riktigt lik men som allt annat så får jag även bakslag på detta men det är något som man får ta i beräkningen att sån händer, det gick inte dåligt men inte alls lika bra som jag har blivit bortskämd med att det går, bara kämpa på. Grimm gick bra i rutan på 5 föremål förutom att han pinkade över tidigare hundskiss, det var en liten skvätt i farten så att säga, samma sak med honom kämpa på och håll uppe motivationen.

Lydanden startades med sittande i grupp och jag valde att stå framme och trygga upp Gunde, han satt kanon koncenterad på mig. Efter det var det dags för platsen och Gunde låg jätte tryggt och lugnt  och hade full fokus på mig fast schäfer tiken bredvid låg lite oroligt och pep. Nu är siktet inne på elitlydnaden i lydnad så att säga och då måste Gunde ligga helt still och knappt vrida på huvudet för att få en 10:a och idag lyckades han bra med det. Tipsen som vi fått från Madde D har varit super bra att tillämpa, tusen tack till dig!

Lotta och Peggy hjälpte oss med kommendering på inkallande m läggande och ställande, körde bara raka så han inte går på kommenderingarna och även denna gång sprang han med full fart utan tvekan.

Tränade sändande till grupp med relativt nya människor och VILKET FRAMÅTSÄNDANDE, galopp ut till gruppen, tempoändring, bra avstånd och sen fullfart in på inkallandet och det var lika åt båda hållen, mycket nöjd!!

Gjorde även idag "dum rutan" för första gången och provade för att se vad vi ligger och gjorde en komplett direkt, det gick över förväntan jätte bra, något segt sitt och ligg men annars utförde han momentet enligt konstens alla regler fick jag bekräftat av Lotta och Peggy.

Apporterings dirigering är ett moment som vi inte provat på tidigare och nu när jag både hade Lotta och Peggy som tränings kompisar så passade jag på att få tips och provade på momentet därefter. Ställde Gunde vid konen och ryggen mot Peggy som la ut en apport åt höger och därefter låtsades lägga ut 2 apporter till. Jag gestikulerade och sa "höger" och Gunde springer direkt ut och apporterar med full fart in, jätte kul tyckte han. När vi kört 2 ggr åt höger tyckte Lotta att jag kunde prova på ett skick till vänster och även det skicket gick super duper, han fattade galoppen direkt. Nu är det bara att träna på och separat öva "konan" som behövs till både rutan och apporteringen.

Avslutade träningen med stegen och han behöver få bättre flyt i starten, den är bra men kan bli bättre.

När Lotta och Peggy hade tränat och behövde åka så tog jag ut Grimm på lydanden, nu är Stefan och han är inne i ett bra flyt så vill inte jag lägga mig i så mkt så vi körde några inkallande m ställande som fungerande kanon och även ett hopp på 85 cm. Testade även stegen med det gick inte och eftersom Grimm är så stor och tung så vågade jag inte träna den själv med honom när jag insåg att han famlade.

Tusen tack till Er Lotta och Peggy för all hjälp! Är nöjd med dagen och det var inga problem att få den att gå precis som övriga dagar.

Infogar lite mer bilder som jag tycker är kul att kika på:


2 av mina killar *love*


Matte Johansson och jag, visst ser han lika road ut som jag *asg*


En av de få gånger jag sjungit kareoke, här tillsammans med Anna Rahm, vi var grymt bra!

Bye bye!


RSS 2.0