Godkänd Elitspår

I lördags morse klev jag upp kl 04.00 för att göra mig i ordning och styra kosan mot elitspåret i Söderköping, Stefan som jobbat extra den natten kom hem straxt efter 4, trevligt med sällskap av sin älskade man så tidigt i ottan.

Färden till Söderköping gick bra fast jag var trött och det tog ca 2 timmar. Vi drog startnummer 10 av 12 startande och det blev en lång väntan till det var dags för spåret, lite trist. Gunde tog bakspår och hade det tungt i spåret, tror det kan vara vårens värme, vi hade tapp 3 gånger som han löste men det blev 2 pinnar bort. Sista biten fick vi springa för att hinna på tiden, först tyckte Gunde jag var lite konstig och blev låg när jag manade på honom men sen förstod han och började spåra i högre tempo med motivation och vi hann med 4 minuter tillgodo *pust*. slutet gott, trots att vi missade 75 poäng på spåret! 3 av min medtävlande kom inte runt spåren, 2 av dem hittade inte spåret på upptaget och den 3:e hade inte tiden, endast 2 av oss andra hade 10/10 så det verkade vara en tuff dag i skogen.

Sen var det dags för upplet, i närheten fanns en sjö så jag passade på att bada Gunde innan och det tillsammans med min omläggning av träning sista tiden resulterade i betyg 9,5 *hurra* Förra tävlingen hade vi betyg 9 så jag kommer att fortsätta träna i samma anda.

Efter lunchen vid 12 var det dags för platsliggning och Gunde får för sig att sätta sig upp så fort vi nått gömstället, han satt dock helt still och tyst men vilken grej att helt plötsligt sätta sig upp *öhhh*, betyg 8.

Lydnaden gjorde vi inte förrän vid 14-tiden, och vissa saker blir bättre och går åt rätt håll men jag saknade tempot idag och så finns dubbelkommandona kvar på inkallandet, Gunde kämpade på och ställde upp så det är bara att slipa vidare. Dagens totala poängsumma blev 495 och godkänd, placeringen blev 7 av 12.

Känner mig positiv och tror starkt på att vi kan nå vårt mål som Cert mycket tack vare delandet av tankar och idéer med Ingela och Carina *tack kära vänner*!

På vägen hem hämtade jag Jennifer som hade sovit hos mamma och Igge, det märktes på hela henne att hon haft det bra och hade fått smaka årets första jordgubbar som hon åt i mängder. När vi kom hem hade Stefan fixat en brakmiddag med grillad fläskfilé, klyftpotatis, bearnaise, vitlöksbröd och en smarrig sallad. Jag och Jennifer satt oss till dukat bord och bara njöt *love*. Resten av kvällen var i samma tecken tills jag somnade i soffan som en stock och Stefan ledde mig in i sängen helt groggy. Typiskt är i söndags morse att Jennifer vaknade som en lärka straxt efter kl. 6 *huga*, lite skillnad mot i måndagsmorse när det är dags för dagis när hon vaknade vid 7.30. Söndagen tog vi det "lugnt hemma" och pysslade på tomten och Stefan fick igång sin nya dator och kunde få in sin gamla hårddisk så det är inte mkt information som är borta. När jag tar det "lungt" hemma så innebar det igår att jag lassade ett halvt släp med stenbumlingar som vi ska frakt bort från tomten. Trodde först att det bara behövdes en vända men ser nu att vi kommer behöva åka minst 2 ggr *slit o släp*.

Tjingeling,

Ullis

Kärlek

Att bli mamma är det största som har hänt mig och helt fantastiskt, kärleken och beskyddar instinkten är STOR. MEN det är även väldigt jobbigt emellanåt och Jennifer vet redan nu vilka knappar hon ska trycka på som inte gör mig glad. Det som är märkligt tycker jag är att jag redan nu längtar efter henne för att jag vet att hon ska sova hos mamma ikväll. Längtan känns i hela kroppen och sen kan det räcka med att hon varit hemma i 30 minuter så önskar jag att det är läggdags så det blir lugn & ro, känslorna åker berg o dalbana.

Jag tror nog ändå att man har lite "gratis" genom att vi har haft hund att fostra i fler år men det är mycket svårare med Jennifer eftersom barn "gör som man gör, inte som man säger" alltså viktigt att försöka vara en bra förebild.

Jennifer har alltid varit väldigt lätt, sover hela nätterna i egen säng, äter bra med mat och går på, vill sällan bli buren. En käck liten tjej som ger dagispersonalen goda skratt, en av tjejerna där berättar att Jennifer lyser upp dagarna och sånt värmer i hjärtat, hon brukar ofta berätta om Jennifers påhitt och skrattar gott åt dem. Jennifer har funnit en kärlek på dagis och det är Alvin, de brukar hålla varann i händerna men Jennifer är som sin mor och styr och ställer *ler* så Alvin har det inte lätt emellanåt *fniss*. Däremot är Jennifer sällan i gnabb med de andra tjejerna som jag hört berättas när det hämtas och lämnas att det kivas en hel del mellan vissa tjejer.

Tjingeling,

Ullis

Första spåret i värmen

Har idag lagt spår till både Gunde och Grimm, det gick bra men det märktes att de är tagna av årets första värme och att de dessutom spårade mitt på dagen vid 11-12 tiden.

Trixade lite med Gundes spår och la en spetsvinkel ute på en äng, först så ångade han på och trodde att jag gått rakt över ängen istället för precis innan övergången  till skog hade gjort en spetsvinkel *he he* . Man ska inte ha några förutfattade meningar inte ens som hund! Men han löste det bra och tutade på i spåret fast tempot var något lägre, känns som om han är spårsäker igen, himla skönt.

Så till Grimm, han är lite klurig i spåret och ska försöka se om både Stefan och jag kan hjälpas åt att spåra mycket med honom så han får upp en bra spårkondition och rutin, det behövs. Grimms motto är lite fort och fel, känns som om han chansar ibland, behöver få honom i rätt sinnesstämning.

Lite om mig själv då.............är nu nere i vikt precis under det jag vägde innan jag blev gravid och ska försöka se till om jag kan gå ner 2-3 kg till som är min målvikt. Det märks att jag orkar mkt mer när extra kilona är bort men jag har inte stressat för att gå ner sen Jennifer kom utan det ha fått ta sin tid och succesivt har det gått åt rätt håll. Det finns ett par byxor i garderoben som jag gärna vill komma i igen och även mina skinnbyxor som jag inte har använt på ÅR, det var iofs lite tajta även då *fniss*

Må så gott så ska jag försöka göra lite annan nytta idag.

Tjingeling,

Ullis



Riktigt trevlig & givande träning

I måndagskväll var vi ett glatt gäng som träffades på Värmdö Bk och tränade hund, skrattsalvorna avlöste varandra fast fräningen var seriös, går faktiskt att kombinera *blink*. Vi som träffades var jag & Gunde, Ingela & Vizca, Carina & Ace, Lotta & Hector, Susanne & Biggles och Lena & Zyrran.

Vi började med platsliggning och därefter sittande igrupp. Jag fick efter det perfekt träning av inkallande med ställande & läggande samt framåtsändande med en hel grupp som omväxling *ler*. Sen blev mitt engagemang i mina barnbarn, budföringsmottagare till Ace och behjäplig när Ingela tränade vittring med Vizca. Klockan hann bli sen innan jag begav mig hemåt,  som tur är har jag en underbar man som håller ställningarna hemma så jag kan slappna av och träna hund.

Tack till Er alla för hjälpen!

Nu ska här slippas inför kommande tävlingar.

Tjingeling,

Ullis

***CERTPOÄNG***

Gisses vilken härlig känsla som jag hade igår på elittävlingen i Katrineholm. Dagen började med att klockan ringde 04.00 och eftersom Stefan jobbade hela helgen så var Jennifer hos farmor & farfar ett himla planerande *ler*. Jag tog en dusch så jag vaknade ordentligt, bryggde kaffe och gjorde smörgås att ta med, vid 04.30 vaknade Stefan för att göra sig i ordning till jobbet, inte ofta vi ses så tidigt, färden mot Katrineholm började vid 04.45. Kan säga att det inte var många bilar som jag mötte på vägen, några dök upp i Flen och då hade klockan passerat 6, var framme på klubben på lite mindre än 2 timmar och resan gick bra.

På plats anmälde jag mig och sen fick hundarna mat och rastning, vid lottningen ropades jag upp sist och de hade sparat spiken åt mig, alltså nr 1 men det gjorde inget. Startnumren var uppdelade på 1-10 och 11-15, 1-10 började med platsliggning för sen ut till spåren, 11-15 började även de med platsliggning och sen lydnad. Tro det eller ej men en schäfer i min grupp gick upp på platsen och fram till en annan hund iofs i vänligt syfte men ivarje fall, så det blev omläggning, Gunde fick 9,5 på platsen för att han ändrade ställning.

Spårmarkerna var fina och Gunde gjorde ett suveränt upptag, det var som ur skolboken, jag höll verkligen längst ut i linan när jag passerade rutkanten och trodde att nu ropar de tillbaka oss men icke sa nicke, Gunde var på rätt "spår" *ler*. Efter förra årets dipp i Gundes spårmotivation så syntes nu inget av det och jag är oerhört tacksam till Lena Wall för alla tips *kram*. Vi gick runt spåret med alla pinnar i ett behagligt tempo på 24 minuter men mitt flås måste jag jobba upp låter som en bälg *ler*. Bara efter spåret kände jag den härliga känslan i kroppen och var så nöjd så nöjd!

Lydnaden började bra med fria följet och fick kommentarer som "vilken kontakt" *glad* sen kommer vi till alla dk som måste jobbas bort och de kommer att försvinna när Gunde blir mer säker i momenten och på mig. Vi fick ihop 218 och då förstod jag att vi hade chans på certpoäng, 290 från spåret och nu 218 = 508 p. Jag har fått massor med tips på uppletandet av både Lena Wall och nu sista tiden från Pyret, Britt-Marie Wilhelmsson och har jobbat upp Gundes motivation. Uppletet gick toppen, 4 skick och 4 föremål och betyg 9, fick avdrag på lite tugg och tempot, nu brände tårarna bakom ögonlocken och den känslan som spirade i kroppen var helt fantastisk.

Dagen slutade på 562 poäng och ENDAST 7 poäng från CERTET, vi kom på 4:e plats av 15 startande och domarna av oss lyckönskningar, alltid roligt att höra!

Tack till Er alla, "ni vet vilka ni är", som har stötta mig, hjälpt oss på vägen och funnit vid min sida när jag slitit mitt hår för att få allt att gå ihop *KRAM I MASSOR*.

Tjingeling,

Ullis

Svårt att nå formtoppen

Någon klok sa till mig att om det var så lätt att tävla upp en hund till elit så vore det fler som skulle slåss om SM-platserna.

Gunde och jag har varit inne i en formsvacka och efter i måndags så känns det äntligen som om jag har fått till ett sätt att berömma på som även kan fungera på tävling. Tusen tack till dig Ingela för ditt utbyte av idéer och för att du satte fingret på rätt knapp, att brainstorma med de man tränar med ger mkt, man har inte hela lösningen själv.

Det ska vara kul att träna hund men under formsvackan så har det inte varit det. Igår var siktet inställt på att ha kul och det hade vi Gunde och jag, menar verkligen super kul, fick mig många goda skratt, han kan verkligen charma. Sen att han tyckte jag betedde mig lite konstigt mot sista tiden vilket resulterade i många dubbelkommandon gör inget, nu är vi förhoppningsvis på rätt väg.

Under eftermiddagen idag ska Stefan och jag till dagis och grilla, ska bli kul att träffa de andra föräldrarna och se hur Jennifer är när vi båda kommer vara där *love*. Efter grillningen tänkte jag ut träna spår och uppletande, måste slipa nu inför kommande tävlingar.

Tjingeling,

Ullis

Planering & lite tankar

Med planering kommer man långt här i livet MEN det är väldigt frustrerande när det inte går som man hade tänkt pga yttrefaktorer som helt plötsligt dyker upp som käppar i hjulet *blä*. Då har jag svårt och får kämpa på att tänka positivt för jag kan ändå inte göra nått åt saken utan får ändra på planeringen och göra saker i en annan ordning eller en annan dag "foten i kläm, jajamen".

Ibland längtar jag till att ha lite och göra och ha tråkigt fast så som jag är så har jag många bollar i luften (öhh något känt uttryck *ler*) Kunna ligga på soffan avslappnat och kolla på film, det kommer att hända NÄR jag vinner på lotto *asg* vem har inte den drömmen TÄNK va mycke roligt man skulle kunna göra istället för att jobba. Jag skulle definitivt gå en till danskurs och inte bara en utan lära mig olika stilar.

Det jag realistiskt skulle vilja ha mer av är TID, har en underbar man & dotter, härliga hundar, trivs i vårt hus och på jobbet samt att vara egen företagare, många saker att uppskatta med livet men jag glömmer ibland att njuta utan bara rusar på fullt sysselsatt, behöver tänka mer på livskvalité och att det gör inte så mycket att mina fönster behöver putsas.....gardinerna är ivarje fall tvättade *big smile*

Skönt att skriva av sig.

Tjolahopp tjolahej!

Ullis


Några kort

Fick några kort på mig och Gunde tagna av Jonna med Vinna, tusen tack till dig. Alltid kul att se även fast jag ser lite bister ut men det ska bli skärpning från min sida.

image25

Vittringsprovsbild

image23

Får tyvärr inte in någr fler bilder, bloggen verkar krångla.

Nu är det dags att göra natt ögon svider efter en lång dag där jag undrar vart tiden tog vägen?? Jag hann ivarje fall lägga spår åt Gunde & Grimm som gick bra, alltid nått *big*smile*

Tjingeling,

Ullis

Så kul att träna hund igår!

Tack Ingela för en mkt trevlig kväll igår det var som en vitaminkick. Toppen på träningen var att ta ut Grimm och träna honom så som han ställde upp, härlig känsla, vilken hund! Nu får Stefan & Gunde se upp så jag inte tar över Grimm och tränar och tävlar honom *big smile*,

Ser fram emot ikväll!

Stefans dator har kraschat *cry* och vi har MASSOR med information i den, hoppas verkligen att han kan få igång den. Som tur är är Stefan duktig med datorer och kanske lyckas men det ser mörkt ut, jag håller verkligen tummarna att det funkar!!

Må väl gott folk!

Ullis

Ödets ironi

I förra blogg inlägget skrev jag att vi håller på att göra tomten mer barnvänlig och vad händer då i fredags!! Jo Jennifer välter med 3-hjulingen och slår i tänderna i plattorna och blodet sprutade *cry* Efter samtal med sjukvårdsrådgivningen åkte vi till Nacka Närakut men där tar de inte hand om tandskador och det borde sjukvårdsrådgivningen vetat tycker jag, från Nacka Närakut blev vi hänvisade till St Eriks och tandakuten. Jennifer hade tur i oturen så ena framtanden och den bredvid hade fått sig en törn och åkt lite in och upp, hon klarade sig från fläckläpp för hon hade nappen i munnen. Troligtvis är inte tänderna bakom skadade men det vet vi först när de kommer ut, hon får nu pencilin 3 gånger per dag och naturligtvis fungerar inte det helt smärtfritt för personalen på dagis får inte ge henne dosen som hon behöver mitt på dagen pga allergirisk för de andra barnen *suck* alltid ska det vara nått!! Det fullt ös på Jennifer igen och hon mår bra förutom att hon är öm i tänderna så det blir inge knäckebröd eller morötter på ett tag, hon är verkligen en aktiv glad tjej med ett bestämt humör, känns det igen *asg*

Vill passa på att även här *T*A*C*K*A* Patrik för din hjälp med Jennifer i lördags, otroligt snällt och schysst av dig. Du vet att vår dörr står öppen för dig, låt oss bara veta i förväg så är middagen serverad med ett elitspår till förrätt *ler*!

På hundfronten har jag svårt att hitta toppformen men skam den som ger sig är temat jag kör på. Stefans hundträning har tyvärr legat lågt för han har jobbat en massa extra så tid och ork har inte funnits att träna Grimm, jag har därför tränat lite med honom istället. Imorgon däremot ska vi träna och jag ser verkligen fram emot det och känner mig laddad!

Igår hade jag en abmitiös dag, vaknade vid 7 och satt på kaffe för att jobba lite innan Jennifer vaknade, När frukosten var avklarade gick vi på en promenad som jag mätte upp på jogg.se att den var över 6 km lång. Jennifer och jag tittade på blåsippor, tussilago & fåglar, Gunde & Grimm hjälpte till på sitt vis och trampade, kissade och bajsade på blommorna och ville jaga iväg fåglarna när sa till Jennifer "titta titta fåglarna". Det blev lite tungt att gå delar av promenaden med barnvagn, tröjan var helt sjöblöt  när jag kom hem, bränna bränna fett *ler*. Jennifer ville gunga när vi kom hem vilket vi gjorde och hon tjöt av skratt. Efter lunchen sov Jennifer middag, jag tvättade några av gardingerna i vardagsrummet och gjorde rent våra up lights lampor i vardagsrummet, gisses va dammiga de var, usch! Jobbade några timmar innan det var dags att väcka Jennifer som sov som en stock. Började laga middag inget avancerat men det blev mkt gott, köttfärssås med spagetti. Jennifer badade innan lägg dags och när hon väl var i säng så satt jag & jobbade några timmar till innan jag gjorde kväll i soffan med Stefan 1 timme innan det var dags att krypa till kojs. Så var den dagen till ända *big smile*

Tjingeling,

Ullis

Släkten är värst *blink* men BÄST!

Jag är så otroligt glad över att ha en släkt som ställer upp och tar hand om Jennifer när det kör ihop sig med jobb och/eller hundaktiviteter. Jennifer har genom detta fått en jätte fin kontakt med både farmor & farfar och mormor & Igge och trivs som fisken i vattnet hos dem, det är guldvärt! Även min lilla syster har kommit över vid flera tillfällen när Stefan jobbat och passat Jennifer när hon sovit middag vilket hon gör i 2-3 timmar så jag kan gå ut i skogen och antingen träna eller bara ta en långpromis.

Nu är båda bilarna reparerade och tusentals kronor fattigare *cry*, det blir att jobba extra för att få allt att gå ihop *suck*.

Har fått lägga om lite strategi i mitt hundtränande, Gunde kan själva momenten men håller inte koncentrationen så att han kommer av sig i vissa moment när de startar. Det roliga och utmanande i hundträningen och även det jobbiga är att det uppstår nya problem när man löst de gamla, det går inte att bara "tuffa" på *ler*. Vi har ett gäng med tävlingar planerade framåt och får se om vi kommer med på något elitspår. Vill tacka Carina, Linda och Ingela för träningshjälpen igår samt Cilla för all feedback, *T*A*C*K*.

Hemma håller vi på att planera lite på tomten och har sågat ner massor med sly och fyllt 2 släpkärror med ris som min pappa och lilla syster med sambo hjälpt oss att tömma eftersom vi inte har någon dragkrok på våra bilar, släkten är BÄST! Det gäller att ha simultan kapacitet med hundar och Jennifer på tomten som ska hjälpa till, Jennifer fick åka skotkärra vilket hon tyckte var jätte kul, Gunde ville gärna göra det samma och som ni förstår var det inte så passande *ler*. Jag tror även att inlandsisen när den for fram på sin tid stannande på vår tomt och lämnade av MASSOR med sten. Vi har sen vi flyttade in 1997 schaktat bort 2 lastbilsflak med stenbumlingar och nu har det dykt upp mindre stenar i den storlek som vi kan rulla själv men fy så tungt *pust*. Har tagit reda på ett ställe här ute på Värmdö som tar emot sten utan kostnad så vi ska frakta dit dem med släp vilket kommer bli ett slit men skönt & fint att få bort dem. Vår tomt har blivit och kommer bli mer barnvänlig, har lagt plattor i somras på en del av grusgången och sått mer gräsmatta. Kommer även göra en sandlåda när gungställningen ska stå, tidigare odlade vi ogräs på den plätten *ler* och runt den kommer vi fylla ut och så mer gräs.

Så till Er stackare som jag ber ödmjukast om ursäkt att mitt msn virus terrade Er, Stefan hjälpte mig igår och  genomsökte min dator och virusprogrammet hittade 2 virus filer och ett spionprogram som nu är borttagna *skönt*. Ska inte låta mig luras igen fast jag tyckte källan var säker som filen kom ifrån, vet verkar nu som min dator fungerar som den ska "peppar peppar".

Må väl gott folk!

Ciao Ullis

RSS 2.0