Så kan det gå!

Stefan och jag har i helgen tävlat Nacka Cup och det går troll i att allt inte klaffar på samma tävling.

Lydnaden som Stefan och Grimm presterande var rörande bra och den bästa för dagen av 13 ekipage, de har hittat formen:

Linförighet 8,5

Läggande 9

Inkallande 10

Ställande 8,5

Apportering 10

Hopp 9,5

Helhet 8,5

Domarens kommentar, "trevlig fokuserad hund"

MEN vad händer då, jo Grimm ligger inte på platsen!! Han har alltid legat som en fura inte brytt sig om andra hundar utan varit helt fokuserad på Stefan. Det hände nått efter tävlingen i Haninge för någon helg sen där Grimm gick upp på plasen och friade till en rottis dam sen dess har vi tränat och trodde att det var en gångs företelse med tydligen inte för på Nacka Cup gick han upp igen *GRRRR* Han är ju 4 år och börjar med det nu, blir galen!!!! Så det är bara att börja om från början, alltid är det nått.

Jo hur gick det då för mig och Gunde, en blandad kompott som vanlig men nådde inte ända fram till ett 1:a pris. Det kändes bra, vi é på väg och behöver slipa mer främst på fjärren, rutan och metallen, både fjärren och rutan har koeff 4 så där blir det stort tapp vid slarv.

Det är bara att kämpa på och nu får tävlandet ligga nere till vi slipat mer så tar vi nya tag på tävlingsbanorna då.

Tänk att nu är det mindre än en månad kvar till jul och med Jennifer i familjen så ser vi verkligen fram emot den!
 
Tjingeling,

Ullis


Förmånen att kunna träna dagtid

För att få ett flyt här i livet så gäller det att planera *ler* Stefan och jag har konstaterat att det är varken snällt eller fungerar att Jennifer följer med kvällstid och tränar hund nu under vintern i mörkret och kylan. Iofs har vi träffats redan kl. 17 förut men Jennifer behöver vara i säng vid 19-20 tiden och kunna varva ner ett tag hemma innan. Så vi har beslutat att börja träna på dagen, när Jennifer är på dagis, Stefan jobbar så att han är ledig på dagtid vardagar och jag kan lägga upp min arbetsdag lite som jag vill, är verkligen toppen!

Idag var första gången som vi tränade en vardag i dagsljus såå härligt. Vi som tränade var Stefan m Grimm, jag & Gunde, Ingela m Vizca och Lotta m Hector. Det gick jätte bra för oss alla och kändes stimulerande. (Vi saknade dig Patrik!!!) För min del har jag tragglat på med fjärrdirigeringen där Gunde har lätt för att skälla i de olika förflyttningarna utöver detta fungerar momentet bra, han håller sin position. Stefan & Ingela studerade oss noga för att se varför han gasar upp sig och tycker momentet är så himla kul att han måste skälla på mig. Den troliga lösningen är hur jag står/kroppshållning, position och mitt tonläge, nu ska här tränas *ler*.

Stefan har lyckats med bedriften att Grimm tycker sin belöningen är att få göra ett moment till med sin husse. Grimm har varit för het sista tiden så Stefan har börjat träna mer lugnt och finslipar. Lottas kommentar var när hon såg ekipaget "vad glad Grimm ser ut när han tränar med Stefan", det ser riktigt trevligt ut!

Ingela och Vizca tränar på med framåtsändadet och Vizca är så söt när hon inte riktigt förstår varför hon ska hålla sig ca 10-15 meter framför Ingela, vill helst gå fot hela tiden men det börjar ta form bara fortsätta att träna på. Skallet är också på gång, än så länge fungerar det bäst när hon är uppbunden. Så till tungen, den är lite otäck att bära, idag gasade vi upp henne på kampstocken som belöning när hon hämtade tungen och precis som på sin fästman Gunde fungerade det kanon!!! Ibland är de förlika dessa två *ler*

Lotta & Hector tränade följsamhet med störning när vi andra tränade och även apportering. Lotta & jag pratade även om spår och apporternas betydelse i spåret. Ingela och jag har pratat lite löst om vi skulle få ihop en dag när vi ska ut & spåra med våra "barn".

Visst kommer vi även att träna på kvällen, det har vi löst genom att Jennifer kommer att sova över hos farmor en kväll i månaden och då kan vi träna hund kvällen lång och Jennifer är i trygga händer och blir lite extra bortskämd *love*.

Jennifer verkar ha blivit lika hundfrälst som jag, när hon får syn på en hund så skinner hela hon upp och ropar vovvo vovvo, efter orden mamma och pappa så blev det vovvo, stackars barn *ler*. Hon är verkligen helt fanstastisk vår lilla tös och börjar bli stora damen *LOVE*

Tjingeling,

Ullis


Att hitta formen

Det är mycket som ska fungera för att till slut få ihop helheten till tävling inte minst en själv.

Jag och Gunde håller på att slipa 3:ans moment och för att jag har varit splittrad med för mycket om kring som gjort mig ofokuserad och inkonsekvent har träning/tävling inte gått bra framåt.

Nu känns det som om jag har hittat formen, har skärpt mig efter sjukskrivning pga utbrändhet, graviditet, att vara små barnsförälder, nytt jobb och start av eget företag samt nu sist men inte minst inskolning på dagis med massor av sjukdom.

Eftersom Gunde är en guldklimp med massor av kapacitet som jag vill förvalta på bästa sätt så är det nu total fokus från min sida som gäller. Jag vet att vi kan nå både bruks- och lydnadschampionat och att det kommer att ligga massor med jobb och planering bakom. Planering är något som verkligen behövs för att få till kvalité lite generellt i vårt liv just nu, låter kanske trist att inte kunna vara mer spontan men för mig känns det ändå bra.

 I söndags tävlade vi i Haninge och på plats fanns även Stefan, Ingela, Patrik och Cilla, tack för supporten och alla snäll ord, de är guld värda!!!

Vill först och främst GRATULERA Patrik och Zeya till ännu ett 1:a pirs i klass 2 samt vinst, ni é så duktiga!!

Måste säga att tävling kändes riktigt bra fast vi inte nådde ända fram till ett 1:a pris i klass 3. Lite trist var att domaren var hård men men jag vet, domaren dömmer! Tyvärr fick vi bara en 5:a på fjärren för att Gunde lät (boffade/skällde) i de sista förflyttningarna fast det vi jobbat mest på är att han inte ska flytta sig framåt vilket fungerade jätte bra, han höll sig på stället *glad*.

Platsliggningen gick oxå bra att han låg still och tyst MEN naturligtvis blev han ivrig när jag kom tillbaka så han satt sig upp innan kommandot, alltså betyg 8.

Lätt metallen fick vi bara betyg 6,5 på, Gunde tycker det är lite otäck att ha i munnen, här ska vi dra upp honom, roligt roligt inte alls läskig utan super kul ska den bli *ler*

Rutan fungerade bra förutom att Gunde låg med rumpan på linjen och för det fick vi betyg 7, annars fungerade det jätte bra. Total summan blev 242 p och vi är på "G"!!

Ikväll är det hundträning igen och jag hoppas att stämningen infinner sig, känner att jag är lite hormonell idag, huga ligen men eftersom hundträning är så kul så kommer det nog att går bra ändå, bara att skärpa sig *ler*

På återhörande.

Ullis  


Tiden springer förbi

Då är jag på benen igen efter andra gången med magsjuka. Stackars Jennifer har inte varit annat än sjuk sen hon började på dagis, det är bara 2 barn som har varit hemma mer än hon. Sjuk turordningen hemma har varit, först Jennifer, sen jag och sist Stefan, som tur är har ingen av oss haft kulmen av något samtidigt peppar peppar!

Var och tränade hund igår och det kändes så himla bra. Är SÅÅ glad att ha Ingela och Patrik som träningskompisar. Tyvärr kunde inte Stefan vara med för hans mage var inte i balans så jag tränade några moment med Grimm fast det går inte alls lika bra med mig.

Träningen med Gunde flöt på jätte bra, känns om jag nu har hittat formen på träningen. Det har inte varit lätt att hitta Gundes "knappar", behöver ha en tumme i ögat på honom så att säga annars tar han egna utsvängningar som inte är i enlighet med mig *ler*. Nu gäller det bara för mig att försöka hålla i detta så blir vi farliga under nästa år *big smile*.

Ingela & Vizca tränar på med högremomenten för en planerad start i vår och det går jätte bra, kul! Patrik & Zeya tränade på lydnadsklass 2 moment för att slipa på dem innan tävling, LP2 har de redan. Vi försökte peppa honom att satsa vidare till klass 3 nu under vintern men intresset var inte stort *ler* men övertalningen kommer att forsätta *big smile*.

Spårträningen är nått vi ska försöka hålla igång hela vintern om det inte kommer metervis med snö, vill vara förbered till våren!

Nu ska jag åter med näsan i mina siffror, tänk att det kan vara så kul, ja inte så kul som hund förståss *ler*

Tjingeling,

Ullis

Ps. Glöm inte att ta hand om varandra nu när mörkret är här, tänd ljus och njut av samvaron Ds.

RSS 2.0