Lyckad lördag

I lördags samlades jag m både Gunde & Grimm, Linda m Amber och Lotta m Hector för en hel träningsdag.

Linda och Amber poserar medans spåren väntar


Lotta och Hector har varit på en rast runda


Lotta och Hector ute på ett appellspår för att kolla status och det gick jätte bra!


Här leker de med slutpinnen


Här jobbar Amber i vinkeln och löser det efter en stunds analys


Här tuffas det på bra och koncentrerat


Amber har hittat en apport som de glatt lekar med


Grimm börjar bli så pass bra att vi kan börja träna lite smått med honom, han är ju också i behov av stimulans och det har inte blivit så mycket av det sen i November. Jag la ett spår på en äng åt honom som var några hundra meter långt och med 4 apporter och slut, det gick riktigt bra, han hade lite bråttom och missade en apport men annars är jag nöjd med hur han jobbade och han tyckte det var jätte kul, blev alldeles varm i mitt hjärta. Som ni vet brukar Stefan normalt träna honom men han hade en dag med Jennifer och för att få ihop allt får vi ibland dela på oss.

Lotta hade lagt ett lång knepigt men jätte roligt spår till Gunde även den gick mestadels på äng där enstaka tallar fanns sen övergick den bitvis i snårig skog. Om det hade varit tävling så hade vi inte hunnit på tiden, Gunde kämpade tappert och var väldigt noggrann, jag vet att han tycker ängar och fält är jobbiga och tränade därför på det. Tycker det var jätte givande och lärorikt och han lyckades ta sig runt och verkade jätte nöjd med sig själv vid slutpinnen och med all rätt. ***TACK*** Lotta!

Vi tränade även budföring, Linda körde på mig, och Lotta körde på Linda medans jag var ute på spåren.

Efter detta åkte vi till Värmdö Bk för att äta lunch och sen träna lydnad.

Jag fick hjälp med precision av fritt följ, börjar kännas bra med tips från Lotta sen hon var på föreläsning med Frida. Inkallande m ställande och läggande börjar oxå flyta på, helt otroligt. Fick tips från Norrköping att dela upp framåtsändandet och fin slipa på detaljerna vilket jag gjorde och det fungerade jätte bra. Medan Linda värmde upp Amber fortsatte Lotta att kommendera mig på kryp (snabbt läggande för sig och därefter precision i starten) lättmetall och tungmetall och sist men inte minst stegen, flera gånger fram och tillbaka för att få upp en säkerhet sen sist han halkade. Är jätte nöjd med träningen och hoppas vi kan få fram detta på kommande tävlingar och siktet är inställt på cert.

Vi tränade även plastliggning är Amber låg mellan Gunde och Hector, hon tyckte det nog var lite jobbigt och små pepp till en början, Hector visade intresse men Lotta styrde upp hans koncentration. Gunde låg så jätte fint och brydde sig inte om de andra utan hade bara sina lugna ögon på mig och jag gick och gömde mig och blev så GLAD att  han var helt cool!!!

Även Grimm fick träna, körde fritt följ med positionsträning men undvek halterna, det gick riktigt bra, knepet fungerade på han med. La honom även för en egen platsliggning eller bara en lugn koncentration och det gick mycket bra.

Hundarna var mer än nöjda när vi kom hem vilket kändes skönt för vi hade middags gäster på besök, Jessica, Johan och deras son Max som är jämn gammal med Jennifer.

Här sitter Max och Jennifer och tittar på Pippi med varsin tablettask som de fick efter maten




Kvällen var mycket trevlig och de små skötte sig helt fantastiskt fast klockan hann bli mycket innan de gick i säng, inget gnäll alls utan de lekte på som aldrig förr. Det fanns tid för oss vuxna att kunna avslappnat sitta och prata vilket inte funkat när de var yngre, härligt!

Nu är det dags att avrunda söndagen och gå till sängs, hoppas ni också har haft en trevlig helg.

Denna helgs ordspråk blir "En del människor tänker i form av problem, andra i form av lösningar"


Tjingeling,


Ullis


Släck för klimatet - Earth hour

Imorgon lördagen den 28 mars kl 20.30 - 21.30 uppmanar Världsnaturfonden WWF oss i Sveruge att släcka våra lampor för klimatet.

Aktiviteten visar att vi månar om vårt klimat och att vi  tillsammans faktiskt kan åstadkomma förändringar.

Så släck ner, och tänd lite levande ljus istället.

Om du använder värmeljus vilket Stefan och jag gör i mängder så rekommenderar vi att du värnar om miljön och lämnar aluminiumkopparna på återvinningsstationerna!

Ett passande ordspråk blir "Det är obegripligt att man inte försöker hålla jorden ren - vi ska ju alla ner i den"

På återhörande,

Ullis

Bildsvep från Norrköping

Tyvärr har jag inga bilder på Krister & Liva för då värmde jag upp Gunde inför lydnaden.

Vädergudarna var inte på vår sida när vi skulle träna lydnad men vi tränade glatt ändå.

Lena Wall koncentrerad på nästa ekipage som är Anki m Zniffa


Anki värmer inför skallet.


Moment ljudgivning


Zniffa hoppar


Snygg stegklättring



Efter träningen blev det gos


Nästa ekipage var Karin m Ella (Gusten dotter)


Fin linförighet


Bra jobbat i det snö blandade regnet


Den positionen och kontakten kan man inte klaga på


Sista ekipaget för dagen var Lena m Caxi

Det såg väldigt lugnt och koncentrerat ut, titta in position och kontakten


Vad kan man säga, verkligen toppen.



Vad ska detta sluta?!

Här sitter Caxi och väntar på inkallningen


Detta var alla bilder från denna träning.

Har sagt det förut men värt att nämnas igen TUSEN TACK Lena, Krister, Anki och Karin för ännu en givande träningsdag. *KRAM*

Dagens ordspråk blir "Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon"

Tjingeling,

Ullis

Mer om pälsindustrin

Jag hade verkligen förväntat mig ett svar på mejlet jag skickade där jag frågade vad för slags päls det är som sitter runt kragen på jackorna av märket Canada Goose.

Deras hemsideadress där jag fick mejladressen ifrån är:

http://www.canadagoose.se/ 

Jag kan se att mejlet till [email protected] har kommit fram fast de har inte skickat tillbaka något läskvitto som jag bad om.

Detta är nog en alldeles för laddad fråga för dem så de har nog med ren flit låtit bli att svara för det ska rinna ut i sanden. 

Min uppmaning är att ni gör som jag och skickar dem en fråga om vad det är för slags päls som de "dekorerar" sina jackor med, på så sätt sätter vi press på dem MED ALL RÄTT!

Upp till kamp för en bättre värld, ibland behöver man ta ståndpunkt här i livet!

Ordspråk som passar in i detta inlägg är "Djurens frigörelse är också människans frigörelse"

Tjingeling,

Ullis
 

Träning i Norrköping

Igår söndag var jag i Norrköping och tränade med Lena & Caxi, Anki & Sniffa, Krister & Liva samt Karin & Ella. Tusen tack till Er alla för att ni låter mig komma ner och träna med och för alla tips och råd. Som ni såg hade vi gjort framsteg med tipsen sen sist *ler*.

Tänkte återkomma med träning i detalj samt bilder, denna gång tog jag fler än 3 som jag gjorde sist. Tyvärr hade det börjat snöa på eftermiddagen när vi tränade lydnad men några av bilderna bör ha blivit bra. Ska be Stefan ladda in dem så ni får ta del av vår träning.

Dom lottade till påsksmällen igår och jag försökte få lite förhandinformation eftersom jag var på plats men det fick jag inte och det kan jag förstå men ville fråga ändå *ler*.

Läset idag på deras hemsida att jag blev 6:e reserv på fredagen och helt bortlottad på söndagen och gratulerar de varmaste rottisekipagen som kom med Malin m Treo, Madde m Liten (båda dagarna!) och Anki m Zniffa.

Ordspråk: "Optimisten har ofta lika fel som pessimisten, men han har mycket roligare"

På återhörande,

Ullis

Den hemska pälsindustrin

Ni får säkert som jag flera mejl och bland annant från PETA med filmer på djurplågeri i samband med att man flår dem levande för pälsens skull. Nu vågar jag inte titta på dem för jag skulle bland annat inte kunna sova på veckor pga hemska mardömmar utan vad kan jag då göra? 

Skriva på listorna i mejlen tror jag inte ger nått stort resultat, utan det är jag och du som konsument som måste SLUTA köpa päls i alla dess former.

Då kanske du tycker att det är självklart att inte bära just en päls MEN har du tänkt på att det kanske är hundpäls som du har på jackan runt kanten på din luva?!

Därför skulle jag ALDRIG köpa en jacka som har äkta päls för det är vanligast att vi har hemma i garderoben. Många av dessa jackor är i fina dyra märken = status, tänker inte nämna dem vid namn pga äkta pälsen som sitter runt kanten på luvan, ingen reklam för sånt skit.

Har ikväll mejlat frågor till en återförsäljaren i Sverige för att höra vilken sorts päls det är, ska bli spännande att se om jag får nått svar!?

Jag har en jätte skön och varm vinterjacka inte utav något speciellt märke utan det viktigast för mig var att den INTE hade äkta päls på luvan och att den höll mig varm och den håller de måtten. Dessutom har jag en nu omodern fuskpälsk *ler* i garderoben.

BOJKOTTA dessa kläder för vem vill gå kläd i päls från hund- och katt päls som flåtts levande FY SÅ VIDRIGT!

Några allvarlig ord från mig på en tidig lördag kväll.

Dagens ordspråk "I valet mellan okunskap och dumhet - välj okunskap, den kan botas"

Var rädd om Era 4-benta.

Ullis

KANON träning

Vilken härlig och rolig träning vi hade igår och vi var många ekipage som tränade:

Jag m Gunde
Lotta m Hector
Carina m Ace
Malin m Treo
Mia m Love & Kenzo
Jeanette m Zita
Elisabeth m Seija

Alla vi hann med och träna mellan 19.00 - 22.00. Först tränade vi gemensamt sittande i grupp och platsliggning. Jag var SÅ NÖJD med Gunde han var helt tyst och still JIPPI iofs låg han mellan Ace och Seija som är schäfrar men han var inte alls intresserad även fast Seija är en söt tik, hade bara full fokus på mig, kan det vara så att poletten helt trillat ner?!

Momenten jag valde under tävlingsformer var, snygg entré, fritt följ, inkallande m ställande och läggande, sist men inte minst framåtsändande. Länkade alla momenten utan belöning och det gick jätte bra är så nöjd med Gundes prestation, tusen tack till Er alla för hjälpen det kändes lite som tävling och jag är mega glad. 

Grimm har nu slutat med antibiotikan HURRA, färre tabletter att bry sig om YES!. Han har åter varit på rehab på Bagis och charmat in sig, pussar, buttar och lägger sig ner för att bli kliad på magen, han kör hela registret och gjort sig populär *ler*.

Dagens ordspråk:

"Vänlighet föder vänlighet"

Må så gott och jag vill passa på att önska en trevlig helg.

Ullis

SOL

Hur härligt är det inte på en skala att vakna vid 7 tiden på morgonen efter 8 timmars god sömn och solen lyser ute UNDERBART!

Jag operarade mig förra veckan och smärtan samt obehaget har gjort sig påmind sen dess och de har nu blivit bättre men sviterna som fortfarande är kvar blir inte så påtagliga i detta härliga väder. Var ute på en långpromis med Gunde och studerade naturen och rådjuren, Gunde är lite intresserade av rådjuren men mer blir det inte och det kan vi tacka träningen från han var valp.




T o m min mobilkamera lyckades fånga solstrålarna mot granen, ballt!

Hittade även lite bilder från årsmötes helgen, dessa är från fredagen när vi åt middag

Anna och Tomas, Anna ser verkligen ut att njuta av maten

Lena och Kenneth, Lena är djupr koncentrerad på sin goda mat

Se vad någon vänlig själ gjorde på vår bil på årsmötes utställningens parkering utan att skriva någon lapp. Det var hemskt att komma ifrån parkeringen pga all lera MEN jag tycker ändå det var dålig stil att inte lämna nån lapp!!


På utställningen utbrister Anna, se Ullis så lik den hunden är Grimm nu blev det tyvärr en sån dålig skärpa på bilderna men likheten var slående


Det visade sig att detta var en nära släkting och en son efter Demefinezz Greta och kullen är tagen hos Kennel Wemz. Tyvärr så tog energin i hans ben över och hade svårt att stå still och visa upp sin skönhet i ringen men med lite ringträning så tror jag det kommer gå jätte bra för detta ekipage i framtiden. Jag blev förälskad , inte bara för han är lik Grimm utan för han också är otroligt härlig och trevlig.

Hundar är i all ära men jag gillar även att vara lite fin emellanåt även fast det inte är lätt. Gjorde en manikyr på mig själv i går kväll och är nöjd med resultatet, naglarna är mina egna. Kan nämna att Jennifer sov gott annars hade det inte heller funkat *ler*



Nu är det åter till näsan i siffrorna, tyvärr kommer det inte manna från himlen som jag ibland önskar utan får se till att göra lite nytta på företaget istället. Fast det låter konstigt så gillar jag att hålla på med siffror och papper men men alla har vi våra läggningar *asg*

Tjingeling,

Ullis

Underbara människor

Läste idag i Pia's & Bond's blogg och blev varm i hjärtat om raderna som skrevs när vi träffades torsdagen 5 mars, se deras blogg  http://hem.bredband.net/b432859/ och inlägget 090306.

Kramar till dig Pia!

Pillertrillaren Grimm

Nu börjar alla trix att få i Grimm medicin sina, vi har provat på skinka, köttbullar, köttfärs, blodpudding, leverpastej, ost på tub, ost etc. Han har ätit mycket medicin sen i november så det är inte undra på att han oxå börjar bli trött på dem. Nu räcker det med att jag sträcker fram en skinkskiva för att han ska börja backa och då är det illa. Konkurens med Gunde fungerar inte heller vidare bra, vi tar TACKSAMT emot tips på nya lösningar. Det går inte heller pga storleken på medicinen att "trycka" ner den i halsen, glucosamin tabletten är STOR så det finns risk för kvävning sen är inte Grimm den hunden som det skulle funka på ändå om nu alla tabletter var av rätt format, Gunde däremot är lättare på så vis.

Sen kan jag inte förstå hur de tror att alla hundar slukar dessa stora rimadyl som är i en sockerbits storlek, Grimm går inte att lura trots att de säger att de ska smaka och lukta hundgodis. Jag har nu begärt att få de små rimadyl som är lättare att gömma i godsaker. Förhoppningsvis så kan han snart sluta med både rimadyl och antibiotikan men det behövs någon vecka till och 2 ggr per dag i en vecka är många gånger som tabletterna ska ner och det ska gudarna vet vilket tålamod som behövs på mornarna *ler*

Nått som är skönt är att Grimms mage mår bra, annars är det lätt att den kommer ur balans av alla medicin. Grimm hade magkatarr när han kom till oss men av det finns inga spår nu som tur är annars hade det verkligen varit tuft.

Skönt med en blogg när man kan skriva av sig frustrationen och ös nu på med tips!

Krameli kram,

Ullis

Stilstudie + träning

Jennifer är en bestämd lite dam och hon ville ha på sig hörselskydden vid middagen och för mig gjorde det ingenting, bara hon äter.


Se även hur prydligt hon lagt sina bestick *ler*, ordning och reda ska det vara "ibland"

I helgen har jag varit på Nacka Bk båda dagarna, på lördagen hade de träningstävling som gick hyffsat men det behövs mer slipning. Lotta & Hector fick en genomkörare i lydnadsklass 1 och det såg riktigt trevligt ut. Malin var med som åskadare och tränade Treo när vi var klara, de filades på inkallande med ställande och läggande. Stegen gjorde Treo riktigt bra, inga problem där inte, snyggt!

På söndagen tränade vi platsliggning med skott, tyvärr var det inte många andra som gjorde det, utan på plasen blev det Gunde, en border tik och Hector. Gunde låg jätte fint, lugnt och sansat fast border tiken reste sig, Gundes svårighet är rottistikar *pust*. Jag fick även hjälp med en grupp av Åsa och Madelene som snällt ställde upp, Lotta kommenderade, jag hjälper gärna andra men har svårt att själv be om hjälp och de flesta ställer upp när man frågar men inte alla fast det är inget att lägga vikt på, alla har sina anledningar.

Hittade en gammal bild när vi var hundvakt åt Ella, tycker den är fin:


En lekinvit från Gunde, denna är också sen 2005


Snyggt framförgående av Stefan och Grimm oxå tagen ur arkivet som nedan

Budföringsmottagare urmamman Anna Gewalt och Grimm

Anna övar kryp m Ella.

Nu är det åter till jobbet, jobbar hemifrån idag och behöver vara disiplinerad och rasten fick idag bli bloggen *ler*

Så till ett ordspråk "Det finns ingen större makt än skrattets"

Tjingeling,

Ullis


Dags för ett nytt inlägg

Det är verkligen dags för ett nytt inlägg men tiden bara springer i väg, jag ska ta mig lite tid och då även få in lite nya bilder.

Nu väntar en rostad smörgås med kräftröra på som min älskade make har gjort till mig, sen blir det en stund i soffan innan det är dags att göra natt.

Lite kort, det har varit en riktigt bra kväll och Jennifer har varit på strålande humör och det är så härligt, hon har även badat. Grimm går bättre och bättre på benet, underbart, Gunde mår bra och är fantastisk, Stefan är så omtänksam, min kärlek i livet, jag passar på att njuta av lugnet.

Tjingeling,

Ullis

Snö & träning

Tog lite bilder på Gunde med mobilen när vi var på promenad, han verkligen älskar snö, tyvärr hade det börjat skymma




Gunde blev lite less att vara fotomodell och körde ner huvudet i snön istället, nått gott luktade det


Nu med mer snö i ansiktet



Pappa och Jennifer har gjort en snögubbe


Igår torsdag tränade vi hund på Nacka Bk, de tappra var jag och Gunde, Lotta och Hector, Malin och Treo samt Pia med Gunde sonen Ranchens James Bond.

Först ut var jag och Gunde, inkallande m stå och ligg gick inte som jag planerat men nu har jag funderat och vet till nästa gång hur jag ska lägga upp det. Däremot framåtsändande med 4 personer i gruppen gick toppen, är verkligen nöjd! Tungen och kryp fungerade oxå, i krypet behöver jag öva på starten som är vår akilleshäl annars är själva krypet mkt bra.

Sen var det dags för Malin och Treo, de håller på att lära in elitmomenten i brukset och Malin är så tacksam att träna med för sitt engagemang och vilja, de slipade på och fick några matnyttiga tips med sig. Ser riktigt trevligt ut när de tränar.

Lotta och Hector började med budföring och Lotta blev lite för korrekt och det skapade en osäkerhet hos Hector men det löstes upp och avslutades bra. Framförgående nöttes fram och tillbaka och Hector börjar förstå att man måste gå lugnt och stilla framför matte, Lotta fick dock påminna några gånger *ler*. Kul att se alla framsteg de gör och ska bli spännande när de entrar tävlingsplanen i år, vi håller alla tummar!

Sist ut var det Pia och Bonds tur, himla kul att de kom förbi och tränade med oss, denna gosse har jag inte sett sen valplådan. Här var det full rulle och mängder med fart och energi, att vara på ett nytt ställe med nya människor skapar lite okoncentration men det är ju inte så konstigt och Pia jobbade fint med honom. De övade apportering, hopp och linförighet och jag inflinkade med lite tips på vägen.

Nu har tiden sprungit iväg och jag ska packa bilen för färd till Rottweilerklubbens årsmöte samt utställning, båda grabbarna åker med mig och Gunde ska ställas. Stefan som jobbar blir lite gräsänkling vilket säkert blir skönt *love* för Jennifer vår älskade dotter ska vara hos farmor och farfar och bli bortskämd.

Tjingeling,

Ullis

Grimm ÄNTLIGEN på rätt väg

idag var det inte lika dystert att åka till Strömsholm med Grimm för han har börjat gå bättre och bättre ute men står inte gärna på benet inne. Fast man kan ju aldrig veta vilket besked man ska få, klart man hoppades att det skulle ge oss ett bra men samtidigt är man beredd på ännu ett bakslag, känslorna åker berg och dalbana. Benet röntgades och klämdes och kändes, även det friska benet fick sig en undersökning, brottet läker som det ska nu HURRA!! Och det friska benet visar inga tecken på att blivit överbelastat, det kändes så bra att få den rapporten så jag började nästan gråta av lycka.

Vi ringde Bagis direkt och har bokat in många rehab tider på tredmillen. Känslan av lättnad är stor men både Stefan och jag fick istället huvudvärk men det är väl så när alla spänningar släpper.


Det här fina kortet togs på Stefan och Grimm till Demefinezz hemsida för de erövrade Demefinezz vandringspris 2007. Att ta kort på dessa båda killar var inget problem utan funkade direkt.

Värre var de med mig och Gunde, se bilderna nedan *asg*



För att till slut få till ett bra *asg*


Jennifer vår hjärta kan ibland vara mer vild än tam, vi fångade några av hennes akrobat övningar på bild




Avslutar med ett ordspråk om lycka:

"Är du lycklig så gläd dig åt din lycka med envar. Och ju mer du delar med dig, desto mer har du kvar.


Detta var allt för denna gång, på återseende.

Ullis



Underbar träningsdag

På lördagen samlades vi ett gäng för första gången för att träna hund ihop, det blev en mix av raser, Rottweiler, Schäfer samt Briard.

Man vet aldrig för än efteråt om person kemin stämmer och det är A och O i en träningsgrupp och det gjorde den verkligen mellan oss alla SÅ HIMLA KUL! Stämningen var högt i tak och många goda skratt blev det.


Här står gänget efter upplet, spår men innan lydnaden

Carina var på ett strålande humör som ni ser

Malin skrattar så hon håller på att trilla

Vi samlades på F18 kl 09.00 och började då att lägga spåren, Lotta och jag la spår åt varandra, övriga ville lägga sina egna spår och Carina stod över spårandet.

När spåren var lagda vallades en uppletande ruta och det gick riktigt bra för oss alla. Gunde gick ut som sista hund vilket var jätte nyttigt för det hade både kissat och bajsats i rutan och 6 hundar hade tränat innan han. Eftersom vi kör en hel del själva så är det just det här vi behöver träna på, är jätte nöjd.


Malin hade tagit med en barnsko som föremål, bra idé! Fotograf Mia

Gunde lämnar stolt över sin trofé. Foto Mia

Snygg slembobba på Gunde *ler*. Foto Mia

Närbild, vilken kanske borde retuscheras lite, slem slem mer slem *asg* Foto Mia

Full fart in med ett föremål. Foto Mia

MITT föremål säger Gunde om det sista

Min underbara hund. Foto Mia

Tack snälla rara Mia för alla fina bilder på min prins.

Först ut på spåret var Lotta m Hector, vilken näsa den killen har, jag var som vanligt imponerad av hans sätt att jobba. Gav Lotta lite små tips om hur hon kan förbättra sitt sätt att jobba med honom i spåret och det gav utdelningen och Lotta var väldigt nöjd med sin gosses prestation.

Lotta hade lagt ett elitspår med många klurigheter och vinklar, Gunde tutade på jätte fint och spåret var en rolig utmaning. Han slarvade vid nån apport annars är jag bara nöjd. Däremot så behöver nog vår kära spårläggare Lotta fundera om det är dags att sluta röka igen för jag fick kommentaren "kan du inte leka lite längre med apporten denna gång" för hon ville gärna pusta ut lite *asg* . Tack Lotta för en mycket bra spår.


Här coachas Malin och Treo

Nu är de på väg att testa tipsen

Denna dag gav mig och Gunde mycke i vår träning och stort TACK och massor med varma kramar till Er alla.

Ullis


RSS 2.0