Gunde & Grimm med Jennifer

Det är härligt att följa relationerna mellan grabbarna och Jennifer.

Grimm gillar Jennifer mest när hon äter för då kan han få i sig lite extra gott annars så håller han sig gärna på sin kant. Det är inte så att vi tycker det är något problem eller är det minsta oroliga utan de båda verkar ha denna relation ömsesidigt.

Gunde är den som håller ett vakande öga på Jennifer, ett exempel är när vi är ute på tomten det blir inte så att jag alltid har 110 % koll på henne. Vid ett tillfälle så undrade jag vart Jennifer hade tagit vägen då var det bara att titta efter Gunde för han håller sig alltid i hennes närhet. medans Grimm kan sova sött på verandan :-)

Det vi märker generellt på Gunde & Grimm är att Gunde har en mkt större flockkänsla än Grimm och det tror vi har att göra med deras olika uppväxter. Grimm var trots allt 13 månader när han kom till oss och under den tiden händer det mycket i en hunds liv.

Nu är det dags att krypa till sängs och hoppas på att Jennifer gör som hon brukar och det är att inte gå upp förräns efter halv åtta!!

Tjingeling,

Ullis

Rapport från Åland

En liten kort rapport, Grimm fick en 2:a pris och Gunde kom på andra plats i Chkl med Ck & 4 Bhkl. Domaren gillade verkligen inte Grimm och inte mig heller verkade det som och Gunde åkte med i samma liga :-(.

När det gällde mig så visade det sig tydligt när jag ställde Vizca i bästa tik när domaren inte lät oss stå först trots vinsten som han gjort med alla andra klasser innan. Han bad om ursäkt till tiken som kom på andra plats att hon inte vann och sträckte ut handen nochalant bakåt åt mig för att tala om att vi vann. Jag vågade inte bli glad förräns jag hade Vizcas cert & cacib i handen i fall han skulle hålla dem.

Grattis önskar vi Malin & Treo till BIR och Ingela & Vizca till BIM även till Erika & Zeb som tog lika storlam för Hoffarna.

Vi tar nya tag och siktar på Åland nästa år igen så får vi se om vi har bättre tur då.

Tack Ingela, Marie & Erika för en trevlig resa!


Livet är en kamp ;-)

LIvet går både upp och ner och just nu är det ner :-(. Jennifer har varit sjuk och haft 40 graders feber i flera dagar som resulterade i sjukhus besök och utredning. De hittade inget större fel som de kunde sätta fingret på efter noggranna undersökningar utan det har helt enkelt blivit för mycket både bakterier och virus efter hennes dagis inskolning. Hon fick pencilin som hon har svarat bra på och aptiten är påväg tillbaka HURRA! Sömn är nått både Stefan och jag törstar efter nu, man har som förälder en stor oro när man märker hur sjukt ens barn är och när det varken vill äta eller dricka fast de behöver, huga ligen, kunde lätt ta över hennes smärtor! Jennifer startade inskolningen den 3 september och efter bara 2 veckor började förkylning och feber som har gått fram och tillbaka sedan dess. Innan dagis har Jennifer under 1 år bara varit snuvig vid 2 tillfällen och haft 1 febertopp. Vi har förmånen att kunna ha Jennifer korta dagar på dagis och att hon alltid är ledig på onsdagar men vad hjälper det mot bakterier och virus?!

Gunde & Grimm rantar runt en del hemma när vi inte har tid med dem och det är förklarligt men irriterande :-)

Efter dessa svackor vet jag att ljustet kommer och då uppskattar man när vardagen är tillbaka med fungerade rutiner och famijen mår bra LÄNGTAR.

En mkt god väns pappa sa att "livet är en kamp" och det tänker jag ofta på när det känns tungt att så är det helt enkelt, det gäller bara att tänka positivt och sikta framåt. Offerkoftan tar jag bara på ett korttag och tycker lite synd om mig själv sen åker den av och skrattet börjar bubbla igen :-).

Hoppas ni andra har det bra och njuter av höstens som årstid med dess härliga färger.
 
Tjingeling,

Ullis


RSS 2.0