Cykeltur med Grimm

Gårdagens cykeltur gick mycke bra, han travade på så fint vid sidan. Till skillnad mot Gunde så är han däremot mer olydig/nyfiken när det kommer katter, människor och andra hundar och då åkte kopplet på. Även denna kväll stannande jag förbi havet så Grimm fick bada. Han är ju lite lustig måste jag säga.............simmar inte ut efter 1 tennisboll när han vet att jag har 2 st med utan båda måste kastas innan han börjar simma, vilken spellevink! Cykelturen börjar inte bra när ena handtaget på min ryggsäck gick sönder fast sånt är petitesser, jag knöt helt enkelt ihop det ena med det andra så funkade det bra. Senare på kvällen tog jag fram nål och tråd och sydde fast den så nu är ryggsäcken funktionsdyglig & hel igen *glad*

När vi kom hem så trodde jag att Grimm skulle vara helt slut men icke sa nicke, han sprang runt här på tomten med sin fotboll och bara ville leka hela tiden. Trodde inte att han skulle vara i så god form men alla dagliga skogspromenader, simning etc har gett effekt, härligt!

Så till min pärla Gunde, efter vår cykeltur så märker Stefan att Gunde haltade på morgonpromenaden SUCK!! Båda vi trodde att det kunde vara nått alvarligt tills jag granskar tassarna noga och ser att när galen pannan sprang som en vilde på cykelturen så har han skaft bort delar av trampdynorna på båda baktassarna JAG BLIR SÅ TRÖTT. Det är inte djupt men tillräckligt så att han haltar när underlaget är ojämnt, provade att sätta på skavsårsplåster men de satt tyvärr inte kvar, ska köpa nått som heter Natural Bandage och se om de hjälper och skyndar på läkningen. SÅ typsikt när jag har känt att vi verkligen är på gång men det läker nog snabbt ändå och han kan ju ändå simma och får motion på så vis. Träning på gräsmatta fungerar också bra och jag ska prova att spåra med litet bandage så är det nog inte heller nått problem.

Vad har vi annars gjort, jag har börjat måla huset MEN ACK så varmt det var idag så jag hann bara med halva gaveln innan det var dags för ett tur till stranden vi har i området för svalka av oss 2-beningar. Jennifer älskar verkligen att bada och springer runt och hoppar och studsar, lik sin pappa som nästan har simhud mellan tårna *ler* Stefan har jobbat och kommer jobba extra denna vecka fast han har semester, han är inte klok men så duktig *love*

Hoppas det regnar i natt, hörde åskan tidigare idag men än har det inte blivit mer av någe. Färgen på vår gräsmatta börjar bli beige med gröna inslag och inte vågar jag vattna den heller eftersom vi har egen brunn, vore kul om det skulle blir torr HELP! 

Bye bye,

Ullis

Träning

Igår var vi ett glatt gäng som träffades på Värmdö Bk för lydnadsträning och jag tyckte det var härlig stämning med högt i tak. (Cilla m Meja, Jojo m Leya, Suzy m Tara, Nina m Glimma, Anna m Baxna och Anna m Tromb).

Jag är jätte nöjd med Gunde och nu verkar många delarna falla på plats så det är bara fortsätta nöta, tusen tack för all hjälp med grupp och kommendering!!

Anna G, Anna T och jag med Gunde och Grimm avslutade kvällen med uppletande och Grimm som var sista hund ut letade i skymningen men det gick lika bra för det *ler*. Gunde har blivit mkt bra i uppletet och kämpade tappert efter det 6:e och sista föremålet utan att ge upp även fast det tog tid. När han hittade slangen så blev det party stämningen på stigen, min duktiga pojk!!

Vi i familjen har nu semester och idag på dagen har det planerat soch handlats till fix på hus och tomt. Igår beställde vi vi material till den blivande altanen, usch så dyrt det blev. Fasaden har tvättats för kommande målning och kvällen avslutades med grillad mat mums. Tyckte det var på tiden att jag tog ut cykeln och så blev det, Gunde har inte cyklat på ca 2 år och han är inte riktigt klok att cykla med. Normalt är Gunde en hård men förar vek hund MEN när jag cyklar är han bara hård, mega jobbig. Vill konstant bita i däcken och springer mer eller mindre och små skriker för att han är så exalterad, faktiskt även pinsamt för det låter som om han lider när han skriker. Han springer även framför cykel och vallar mig, jag får svänga lite höger och vänster så han springer framför mig med i olika vinklar så han trängar olika muskelgrupper och inte att det hela tiden blir åt samma håll, den stållen. Vi stannade förbi badplatsen där vi oftar badar hundarna vilket Gunde normalt älskar men han ville knappat lämna cykeln fast jag gick med tennisbollarna ner i havet, till slut kom han. Efter några simrundor så var det dags att cykla hem och han hade hunnit ladda stämbanden ordenligt tyvärr, kan ju säga, det inte känns speciellt kul att cykla med han när han håller på så där och han behöver ha en riktigt bra kondis inför höstens tävlingar som jag har planerat. Stefan ska hjälpa mig och se om det går bättre när han cyklar med honom och det kan jag tänka mig att det gör och vilken osis i så fall att Stefan får ta alla cykelrundor med Gunde *asg*. Stefan hjälpte mig med stretchen av Gunde när vi kom hem så slapp jag det, skönt!

Imorgon kväll tänkte jag cykla med pärlan Grimm, han har inget av dessa beteende för sig när jag cyklar utan hänger bara med. Återkommer med mer detaljer så får vi se om han fortfarande är min pärla då *ler*

Nu ska jag sätta mig i soffan och slappna av en stund innan det är dags att krypa till kojs. Imorgon blir det troligen målning av foder och vindskivor om vädret tillåter.

Tjingeling,

Ullis

Lydnadsträning

Visst kom vi iväg Stefan och jag igår kväll, åkte till Värmdö Bk och körde igenom grabbarna. Vi hade en härlig kväll där träningen gick bra.

Jag var först ut och nötte på inkallandet med ställande och nu börjar delarna sitta, några tveksamheter uppstod i momentet eftersom jag satte ihop delarna men jag är nöjd över framstegen. Vi pausade efter detta och då var det Stefan och Grimms tur som nötte på följsamhet i fria följet, såg trevligt ut fast Grimm tappar emellanåt. Stefan hade verkligen tänkt till *ler* när det gällde belöning med boll och tog genialt med sig 2 st tennisbollar och Grimm hade en otroligt stor motivation in med den ena bollen för att få den andra *asg*. 

Gunde och jag fortsatte vår träning med framåtsändandet med tröjklädda konor *ler* gick super bra. Vi slipade även på apportering, tung och metall, krypet är en av Gundes parad grenar och jag blir så glad hur han gör detta moment, sist men inte minst blev det stegen som lätt kan bli lite fort och fel, bara att öva på. Grimm och Stefan tränade även apportering och avslutade med Grimms akilleshäl nämligen kryp som husse inte heller tycker är någe kul, så jag försökte inspirera dem så gott det gick.

Döm till min förvåning hur fort tiden går, vi satt inte i bilen på väg hem förrän vid 20-tiden, nöjda och glada.

Åt en sen middag igen och somnade som en stock i sängen vid 23-tiden.

Tjingeling,

Ullis

Hur fort en dag kan gå *ler*

Straxt efter kl 6 i morse vaknade Jennifer, hon brukar normalt sova till 8. Stefan gjorde frukost medans Jennifer och jag låg och drog oss, jag hade kunnat legat lite längre *snark*. Stefan åkte till jobbet innan 8 och då började jag röja hemma, svabbade golven och plockade undan.

Kl 9 kom farmor och farfar och hämtade Jennifer, hon ska sova där till på onsdag för att dagis har stängt. När de åkt gick jag på en rask skogspromenad med Gunde och Grimm, härligt! Gjorde därefter mig i ordning och åkte till jobbet.

Stefan ringer under eftermiddagen och talar om att han måste jobba över *blä*. När jag lämnar jobbet så stannar jag till och lägger 2 st spår till "G"rabbarna och Gundes spår blev inget att leka med, gick genom sly och upp och ner för berg. Jag hade inte heller de bästa kläderna och var dyngsur efteråt, det sippade mellan tårna *asg* kan ju tänka mig hur folk tittade konstigt på mig på Konsum där jag stannande till på hemvägen för att handla mat MEN det är inget jag bryr mig utan noterade detta med ett leende på läpparna.

Förberede maten hemma och dukade så vi skulle slippa det när vi kom hem från spåren. Stefan kom bara hem och bytte om för att sen åka iväg till spåren. Grimms spår fick en ligg tid på ca 2 t och det gick bra, jag gav Stefan lite tips som bland annat att inte titta på Grimm när han får svårigheter i spåret utan endast snegla, det fungerade bra och nått han ska fortsätta göra. Stefan kände sig nöjd efter men visst behövs det läggas fler spår så Grimm för upp spårkonditionen.

Jag är glad över hur Gunde jobbade i spåret och han hade ett bra tempo, svårt fick han i en spetsvinkel på ett berg. Den spetsvinkeln var inte planerad utan jag upptäckte att jag inte skulle kunna komma ner och fick helt enkelt vända och då blev det en till spetsvinkel. Gunde snurrade runt flera varv och kollade av åt många håll och kanter innan han hittade rätt och tuffade vidare. Stefan är känd för att lägga roliga och kluriga spår och t o m han tyckte att mitt spår var väldigt avancerat *ler* men Gunde löste det fin fint!

Kollade på klockan när vi sitter i bilen hem, då är den inte mindre än 20.30, middagen avnjöts straxt efter 21. Det är skönt att få vuxen tid ihop med Stefan men visst är det otroligt tomt vid matbordet/hemma utan Jennifer *love*. Tittade en stund på tv för att sen göra kväll och gå och lägga sig som blev innan 23.00 vilket kändes bra!

Snipp snapp så var denna dagen slut *ler*

Imorse vaknade jag innan klockan men gick upp vid 7 när Stefan hojtade att frukosten var dukad.

Hoppas att det blir lite lydnadsträning ikväll och att Stefan INTE behöver jobba över!

För övrigt mår jag bra och ser posivitv på tillvaron och passar på att njuta av livet.

Tjingeling,

Ullis

Tiden rullar på :-)

Vi jobbar även nästa vecka sen är det semester gissa om jag LÄNGTAR. Eftersom dagis har helt stängt så har vi nu under 2 veckors tid och även under nästa vecka fått hjälp av Jennifers farmor och farfar annars hade det kört ihop sig rejält, tusen tack gulle Er för all hjälp! Som tur är har jag även föräldradagar att ta ut så jag har varit hemma med Jennifer torsdagar och fredagar. På semester kommer vi mest vara hemma och bygga på altanten och göra dagsutflykter. De dagar det är fint väder går vi till vår strand i området på förmiddagen och fixar på huset under eftermiddagarna.

Här kommer lite bilder tagna med min mobil så skärpan är inte den bästa:

Bröderna sitter på en sten

Även Jennifer vill upp på stenar

Skogens konung, Grimm

Våra hjärtegryn


Lydnaden i brukset har börjat flyta på riktigt bra och jag har beslutat att sakteliga öva in elitlydnasmomenten i lydnad så kan jag kanske startar eliten i vinter, vore kul att lära in lite nytt.

Infogar en bild på hur blomman ser ut när jag har varit blomvakt, skämt och sider det är de förbannande rådjuren och mördarsniglarna som varit framme, inge kul är det ändå när jag skött dem med omsorg :-(


Den här bilden är så otroligt söt på Jennifer så jag blir alldeles varm i hjärtat!!!


Detta var allt för nu, må så gott och var rädda om varandra!

Ullis

Röntgenstatistik på avkommor efter Gunde

Nu är alla "barn" utom 1 röntgade (Just Ask Nancy) efter Gunde och när man tittar på avelsdata så står där att 21 st av 25 st avkommor är röntgade och förklaringen är att 2 st av dem är avlidna, 1 st oröntgad och den 4:e bor i Norge.

Med den friröntgade avkomman i Norge så har Gunde lämnat följande statistik:

HD 77,3 % fritt och rasgenomsnittet är 81,7 %
AD 72,7 % fritt och rasgenomsnittet är 72,6 % 

Vet att en med C-höft kommer att röntgas om och så hoppas jag att Just Ask Nancy röntgas så snart det går!

Förövrigt har avkommorna fått en kombination av exteriör och mentalitet med stor arbetskapacitet och sist men inte minst så många duktiga och ambitiösa valpköpare och engagerade uppfödare! Min förhoppning är att fler kommer ut på tävling inom bruks som jag brinner mest för så blir det komplett med "Brain and Beauty" enligt min smak *ler*

Nu är även hemsidan uppdaterad på "barnbarnen" med den senast rapporten som jag fått från Sara på Ranchen's det händer saker hela tiden så jag knappt hinner med *love*

Tjingeling,

Ullis

RSS 2.0