Tjohoo vad dagarna går

Här händer det MASSOR som vanligt :-)

Jag och Pia m Bond var på en föreläsning av Mia Törnblom på Skandia Biografen för ca 2 veckor sen, VILKEN HÖJDARE. Tack snälla rara gulliga Pia som både bjöd på god middag och föreläsningen. Vi tog även idol kort på oss tillsammans med Mia *asg* ska ladda in bilderna från min kamera som ni vet sen tidigare så är jag inte den snabbast på det.

Tvyärr var jag tvungen att ställa in elitspåret i Tyresö för Gunde fick en öroninflammation, han var pigg som sjutton men vågade inte riskera skotten på platsen, hans hälsa går först!

Har nu börjat med elitlydnadsmomenten som legat i vila sen i vintras och ser att många av dem sitter *HURRA*, ja inte perfekt men med lite slipning så kan vi nog starta under vintern som på gott och ont är lång.

Jag har fått ett till nytt uppdrag och denna gång inne i stan, blir till att pendla men det går både fort och enkelt och dessutom har jag fått bra betalt. Tiden fanns sen en av mina kunder sålt sitt företag, känns skönt att det ena ersätts av det andra till det bättre. Tusen tack till dig Johan som gav mig så bra referenser *kram*.


Här kommer ett nostalgi kort på Tuss och en liten Gunde *LOVE*



Det kommer mer snart här i bloggen, håll utskick *blink'

Tjingeling,

Ullis


Upp och ner, ner och upp

I tisdags träffades Sandra m Stjärna, Kicki m Rolex och lite senare dök Malin och Treo upp, jag hade bara m mig Gunde pga avståndet mellan parkeringen och klubben.

Sandra och Stjärna började uppletet och jag instruerade och det var riktigt kul att se hur duktiga de var!!

Sen var det Gundes tur, Kicki hade på uppmaningen av mig gömt föremålen väl och svårt Gunde hittade snabbt 4 föremål och jag valde att fortsätta för det fanns fler. Han letade och letade, sen när han väl hittade föremålet precis bakom stigen (det gör inget Kicki att det blev lite xtra svårt) så blev han mega glad. Föremålet var en fårskinns toffel för barn och helt plötsligt försvinner toffeln *HELP*, det hade precis börjat skymma och jag letade frebrilt efter föremålet och manade Gunde att göra likaså men den dök inte upp. Jag sa till de andra, undra om han har svalt den, han har aldrig svalt något tidigare. Kan säga att detta malde mkt i mitt huvud, hade Gunde under uppsikt tiden efter och studerade han noga tills han kräks på torsdag morgon, precis när jag ska skynda mig till dagis så kommer toffeln upp *YES*, då kom lättnaden.

Att träna lydnad på Tyresö är inte lätt när det är många andra där för planerana är inte så stora. I elitbrukset som ni vet behöver man lite ytor till både inkallande och framåtsändande men det gick inte utan jag tränade lite fritt följ, apportering och hur Gunde gillande att sitta i deras burar eftersom det är så långt till bilarna. I buren satt han fint och till slut la han sig ner och vilade, känns bra. Lydnaden gick ok men det var som sagt rörigt med hundar över allt.

Idag lördags var vi i Rosersberg för träning och dagen blev inte alls som jag hade tänkt men sånt är livet. Började att lägga Tindras spår och sen la Mikaela Grimms spår. När Jeanette är ute på Gundes spår och jag kommer tillbaka till bilen så står jägarna där MEGA SURA. Sa till dem att jag inte hade en aning om att de jagade så nära prommenadstråk och i ett "område" de trodde dessutom utan att fråga att vi la blodspår. Ena killen lugnade sig snabbt när jag bad om ursäkt att vi stört dem men att vi inte hade en aning, den andra var ettrig som tusan och skällde på *SUCK* sen att han inte hade koll på allt han sa lät jag passera.

Detta gjorde att spåren fick ligga extra länge med flera störningar, Tindras spår gick bra, det är bara att träna på så kommer flytet.

Höjden av otur får Grimm vars spår är lagt där det jagat med drivande hund och sen kommer ett gäng med paintboll, ja några skjutgalningar var det, kanske miitärer i övning för det smällde även större smällar, detta var i början av spåret. Det gick helt enkelt inte att spåra så jag selade av och vi gick mot slutet (en leksak) för det ville jag ha med mig hem så får Grimm grepp om spåret och hittar 2 pinnar och sen slutet, bra jobbat.

När Gunde och jag är på väg till spåret så tror jag att han trampar på nått, ser inte riktigt utan märker att han piper till och sen är det inget med det. Gunde gör ett kanon på släpp och tar första apporten, sen där efter är han helt borta, tappar helt enkelt spåret *SUCK*. Selar av och när vi går till bilen ser jag att han markera något på ena benet och oron i mig startar *SHIT* så det blir ingen mer träning för honom denna dag. Nått positivt i eländet är dock det jätte bra spårupptaget han fick göra nått kul. Undersöker tassen och benet men ser inget utan bara en självspricka i ena trampdynan, tror att han kanske trampade på en vass sten som skar in där. När vi kom hem gjorde jag rent alla trampdynorna och smörjde in dem så ska vi se hur han går imorgon. Får ett obehag i kroppen när mina nära och kära inte mår bra *CRY*.

Lyftet för dagen var lydnadsträningen med Grimm, han är duktig och tycker det är så kul. Slipade en del på krypet som är det sista som ska fungerar i lägrelydnaden, framstegen är STORA. ***TACK*** Katarina för dirigeringen!

Kul även att kunna hjälpa Jeanette och Zita med brainstorminng och spårupptag och som gav frukt. 

Det är ta me tusan inte lätt att håll en hund i form i alla delar i elitsbrukset, det krävs otroligt mkt av både hund och förare och ha träningskompisar som stöd, sen ska allt dessutom klaffa på tävling.

Vi kämpar på!



Mina älsklingar upp i jakttornet på en av våra promenader.


Söt som socker *love*


Jennifer hemma hos sin kompis Noa och leker m hans radiostyrda bil.

Tjingeling,

Ullis





Söndag av dagarna 3

Mia är helt suverän som fotograf, se nedan, tusen tack till dig vännen.

Här kommer ett bildsvep, vi hade SÅN tur med vädret som ni ser på bilderna, ösregnet kom först på eftermiddagen.

GUNDE

Sakta marsch





Inkallande




Framåtsändande


Metallapportering


Ljudgivning


Hopp, observera den utsmetade slembobban på huvudet *asg*


Eftersom Mia och jag gick direkt efter varandra denna dag så blev det bara hopp bilder på Grimm, avstod hoppet dagarna innan. Fast han är friskförklarad i benet så vill jag vara försiktig och som ni ser så gör han det riktigt snyggt.





Detta var allt för denna gång!

Nu till vanliga och bra ordspråk "Leendet är det kortaste avståndet mellan 2 människor, Leendet är en utsaga som säger allt utan ord".

Tjingeling,
Ullis

Träningstävling i dagarna 3

Denna helg fredag till söndag har jag träningstävlat med både Gunde och Grimm för Lotta Linusson och Anne Dahlin, det har varit jätte givande och trevligt. Tack till dig Mia som tipsade mig om detta och för alla bilder du tog.

Här är lite bilder på Gunde och mig från fredagskvällen i ridhuset:



Fritt följ



Inkallande



Framåtsändande



Metallapportering

Tyvärr blev det inga kort på Grimm men han gick riktigt riktigt bra, däremot avstod jag kryp och hopp. Hoppet gör han mycket bra men krypet är fortfarande under inlärning. Trodde inte han skulle hålla ihop så fint han gjorde, han tyckte det var kanon kul och svansen den gick. Tack för sällskapet Mikaela och många goda skratt, kul att du kunde följa med, nästa gång ska vi kanske äta sena middagen på ett mysigare ställe än en parkering *asg*

Fotograf Mia Linder

Som vanligt är jag jätte glad och tacksam för all hjälp jag får så detta var möjligt, Stefan jobbade denna helg så Jennifer var hos sin Mormor och Ingemar, lördagen tillbringade de på Tom Tits till Jennifers stora förtjusning ***KRAM***

På återhörande, tills dess var rädd om dig och var ödmjuk mot andra.

Ullis

Flyt i träningen

Mia och jag träffades igår på södra och tränade hundarna i följande ordning, Kenzo, Gunde, Love och Grimm.

Vi träffade kl 18.30 och kl 20.00 försvann alla övriga från klubben så vi blev helt ensamma.

Träningen fungerade kanon, de som glänste lite extra för kvällen var Kenzo och Grimm. Mia's ord om Grimm gjorde mig jätte varm i hjärtat och det syns sån skillnad nu när vi tränat ihop ett tag, att det vuxit fram ett fint samarbete *love*.

Provade de nya svängarna med Gunde som Stefan tipsat om, när jag gjorde rätt fungerade de suveränt bra och Gunde vart helt taggad.

Efter träningen satte vi oss och planerade helgen, ser fram emot den fast det kommer lite mkt.

Förr (läs innan år 2005) gillade jag att ha veckorna full bokade men det gör jag inte längre ibland så blir det så ändå - that's life men försöker undvika det så gott det går. Denna vecka är sån som är propp full, i början av veckan blev jag lite apatisk och orkeslös vilket bara gör allt värre istället för att ta tag i det som behövs göras och sen vila. Nu ligger jag i fas igen men vakande imorse TRÖTT med lätt huvudvärk men det gick över med Red Bull och huvudvärkstabletter, nyttigt? Nä men går bra någon enstaka gång!

Till Er som har tonåringar hemma så har Mia Törnblom skrivet en ny bok "Du äger!" som handlar om att träna själens kondition.


Nu har Marabous släppt 2 nya smaker, det börjar droppa i mungiporna *asg* (hund skadad) när jag ser den vänstra, låter otroligt smarrigt!

Ordspråk "Ingen kan hjälpa den som inte hjälper sig själv!"

Over and out, för denna gång.

Tjingeling,
Ullis


RSS 2.0