Så lite tid

Känns jätte trist att jag inte hinner mig ta tid att skriva mer här i bloggen när jag har massor att berätta. Tyvärr blir det endast dessa rader idag så jag hinner med kvällsbestyren här hemma innan en ny arbetsvecka startar imorgon med massor av saker i görningen.

Med hopp om ett snart återseende där jag har skrivit av mig *ler*

Ullis

Hundträning och biljard

Det är lite tricks att få ihop träning men det fungerar bara man planerar.

I tisdags så hämtade farmor & farfar Jennifer på dagis och hon sov även för hos dem vilket gjorde att vi kunde träna hund på kvällen. Det är en otrolig mix i känslorna att barnfri, skönt samtidigt som jag saknar henne otroligt, kärleken känns i hela magen *love*.

Vi var ett gäng som träffades, jag m Gunde, Stefan m Grimm, Ingela m Vizca, Lotta m Hector och Carina m Ace. Marie m Peg var tyvärr sjuk och Patrik hade inte kommit hem från kärleken i Gbg.

Först ut att träna var Stefan & Grimm, Grimm verkligen älskar att träna med Stefan, det kommer frustrations fnys och svansen går som en propeller. Vi övade även platsliggning med störning och Grimm låg riktigt bra.

Gunde och jag nötte på som vanligt :-) Fast det har gått troll i vår fjärrdirigering, Gunde var alldeles för uppe i varv och var svår att få i rätt sinnesstämning vilket gör att han skäller i de olika förflyttningarna *SUCK*. Jag försöker göra mina rörelser lugna och står avslappnat så han inte triggar socialt på mig men det är jätte svårt att få flyt på det ändå. Måste verkligen ligga i så att vi löser upp denna knut en gång för alla, nöta nöta *ler*

Carinas träning med Ace's ser jätte trevlig ut, han är en riktig pärla. Även Carina behöver jobba lugnt med Ace vilket hon även gör eftersom han oxå går upp sig och det kan leda till pip/gnäll. Framförgåendet börjar ta form, Carina lånade Stefans briljanta uppfinning av targets som kan användas på hårda underlag *ler*. Deras fria följ ser jätte bra ut men viss störning tycker han är svår så som om nån hostar eller nyser, riktigt roligt och se han uttryck när han tappar koncentrationen *ler* öhhhhh.......... De övade även på håll fast i apporteringen och farten in, han är SÅ duktig SÅ!!

Sen kommer vi till ambitiösa Lotta m Hector. Efter hon har sett Carina med Ace och deras fria följ så tyckte Lotta i samtycke med mig och Ingela att hon kunde börja framskrida i träningen, vilket de oxå gjorde. De övade även på apportering, Hector ville till en början inte ta apportbocken men jag var en hjälpande hand och han tyckte till slut att den var kanon kul och gick och stilade med den i munnen inför oss alla. Även framförgåendet började de träna, Lotta lånade Stefans gjorda target men hon körde bara åt ett håll att börja med. Hector var lite tveksam i början men sen när han började förstå innebörden så for Lotta fram och halkade vid ett tillfälle på en olje fläck så jätte kul ut, allt gick bra som tur var!

Sist ut var Vizca, hon och jag tränade sakta i momentet framförgåendet. Eftersom hon hade suttit och sett alla tränat så var hon väldigt uppåt när hon kom ut så "sakta momentet" fungerade inte så bra som tidigare men vi är på rätt väg. Ingela har gett sin pappa i uppgift att göra en bräda med fastklistrade vittringspinnar så det kan börja träna in vittringsapporteringen till starten i lydnadsklass 3, ska bli jätte kul att se.


I torsdags var jag ute med jobbet på JoLo & Co och spelade biljard, vi var 6 st och  gissa vem som vann JO JAG!! *big smile*

Nedan är ett urklipp från www.jolo.se , klicka på fliken biljard och sen Hall of fame så ser ni mitt namn där.

TRIQs Hall of fame

Jan 2008VinnareFöretag & hemsida
 
2008-01-10Boris Wiik och Henrik SmedbergNCC
2008-01-10Ulrika RyskåsenSantander
2008-01-09Ylva Rylander och Markus FörbergWestander Publicitet & Påverkan AB

För att vara ärlig så hade jag massor med tur och så tog jag fram min tävlingsinstinkt tack vare hunderiet.

Tjingeling,

Ullis


Dags för lite rader :-)

Har velat skriva här tidigare men har inte tagit mig den tiden MEN nu är det dags. Vad har då hänt?......Vi börjar innan nyår alltså söndagen den 30 december då jag träffade Ingela m Vizca, Lotta m Hector, Lena m Zyrran och Marie m Peg för att träna spår & uppletande. Susanne m Biggles kunde inte följa med denna gång men så är det för oss alla emellanåt, hoppas vi ses snart igen!

Morgonen började inte från den bästa sidan, vi skulle träffas kl 9.00 i Lida, Stefan väcker mig 07.52 och säger "ska du inte upp"? Lite panik fick jag fast det tjänar ingenting till att stressa utan jag skickade ett sms till Ingela om att jag blir sen. Eftersom Stefan var hemma och sjuk så hade jag bestämt med mamma att hon skulle passa Jennifer.

Först ut på träningen var att Lotta la ett spår åt Gunde, hon fick fira tyglar min ända önskan var en spetvinkel. Spåret var jätte kul men svårt, hon hade lagt det jämte ett promenadstråk där vi passerade både cyklist och människor som var ute med sina hundar. Gunde klarade spåret galant och jag är jätte glad över att hans spårentusiasm är tillbaka, bakom oss i spåret gick Lotta & Marie. *T*A*C*K* Lotta för ditt engagemang med spåret, det var verkligen kanon.

Jag fick en massa bra tips av Lena Wall angående uppletande på Demefinezz höstläger som jag delade med mig av idag, först ut var Ingela m Vizca. Vi gjorde grundövningar som visar den berömda "snurren" och det gick jätte bra, avslutningsvis la jag ut ett föremål med snöre som jag ryckte i när Vizca skulle gripa den OJ OJ OJ vad hon gick igång på den, blev helt vild *asg* Tror att minnesbilden när vi tränade på Nacka för någon månad sen starkt fanns kvar. Vizca är en härlig hund att jobba med och det har jag som egen erfarenhet.

Sen var det Zyrrans tur att köra uppletande det gick oxå bra och är lite osäker på okända föremål så Lena fick tips om att inte använda sina egna utan alltid låna av andra. På spåret var Zyrran lite tveksam i starten och under den första delen tills jag bad Lena att gå längre bak i linan och ge henne mer avstånd och det fungerade mkt bättre. Markeringen av apporterna har verkligen gått i rätt riktining fast Lena inte har hunnit lägga så många spår sen vi sågs sist, stora framsteg sånt värmer hjärtat på "farmor".
 
Så till Hector, det var en fröjd att se denna grabb i uppletandet, han är så positiv och tycker livet leker. Bjuder man in honom i lek så svarar han "skit kul, nu kör vi". Jag gjorde Lotta meveten om att hon viftar vilt *ler* med vänster armen när hon skickade ut honom i rutan nu blev han inte störd av det men det gav inget bra intryck. Fast vi planerade så fick Hector ett spår som var mer än 2 timmar gammalt och han kämpande sig tappert igenom hela spåret, det gick lite långsamt emellanåt för att han var noggrann. Lotta var så stolt efteråt vilket hon har all rätt att vara, hon hade lånat min väst, kåsa och vattenflask och fick snabbt en riktig teknik på att vattna och stoppa undan flaskan medans han drack ur kåsan sånt som behövs till tävling, helt rätt att sikta högt!

Marie var ambitiös och la spår åt både Peg och Vizca, hon kom tillbaka rödblommig och riktigt nöjd, Peg hade spårat på bra fast hon inte hade gått människospår på länge *kul* och Vizca hade legat på bra i spåret och hoppat på apporterna när hon såg dem. Vizca hade även hunnit med att kissa en skvätt i spåret och hade då tittat bak på Marie för att se reaktionen, Marie är snäll hon och gjorde ingen stor sak av det, jag hade INTE gillat detta.

Mitt uppletande med Gunde gick inte helt som planerat, som skulle vara högt motiverande men han hade problem och hitta ett av föremålen och letade länge för att tappa sugen för att sen kissa i rutan. Jag borde vetat bättre och är inte nöjd med hur jag la upp träningen MEN MEN det är bara att ta nya tag till nästa gång SKÄRPNING FRU RYSKÅSEN!

Näst sista hund var Peg och hon är då allt en liten primadonna och inte alls lätt att så motiverade om hon inte vill. Att Peg kan och har en mkt bra näsa går inte att ta fel på men hon vill helst göra som hon själv vill, Marie är riktigt positiv och har energi för dem båda men Peg måste ställa upp tillbaka på sin matte som kämpar tappert. Tror en liten tumme i ögat behövs på den damen *ler* 

Sist ut på uppletande var Grimm, nu hade skymningen kommit och prinsen fick på sig ett blinkhalsband för att synas. Han visade hur ett riktigt uppletande skulle gå till, svischade ut och in i rutan med föremålen SÅ DUKTIG, däremot fick vi bråka lite på stigen för han ville hälsa på dem som stod där och tittade på för hans skull tyckte han *ler*.

SÅ TILL NYÅRSAFTON, vi var bortbjudna men eftersom Stefan inte blev bättre så beslöt vi att stanna hemma och fick ringa återbud, verkligen jätte trist när vi skulle sova över där hela familjen och umgås i goda vänners lag. Som tur är så trivs Stefan och jag så bra i varandras sällskap så kvällen blev jätte mysig med god mat som inhandlades under dagen, färsk hummer och rostas m postatisgratäng och röd vinsås MUMS samt glass till efterrätt. Det som är kul är att Jennifer äter exakt samma saker som oss fast hon fick hålla sig till juice och vi avnjöt vin *slurp*

GISSES VILKET LÅNGT INLÄGG träningdagen blev visst massor med rader och nu blir det inget mer skrivet för denna gång så jag kan sätta mig en stund i soffan och varva ner innan jag ska träffa min goda vän Carina imorgon, ska bli jätte kul att ses.

Take care all my bloog readers, see you!

Ullis


RSS 2.0