Dagens träning

Idag var vi ett helt gäng som skulle träffas och träna hund men den ena efter den andra föll bort och det är sånt som händer. Till slut var vi 3 tappra som dök upp, jag, Stefan och Elisa kan säga när vi tränat klart vid 13.30 att det var tur att det bara var vi 3 för tiden gick så rysligt fort. Väder gudarna hade vi också med oss, träning blev av i fint väder och uppehåll, när den sena lunchen intogs när vi var klara kom regnet, tänk sån tur vi hade *ler*

Vi började kl. 10.00 och gick ut våra spår, medan spåren låg så började Stefan och Grimm med lydnaden som idag bestod av fritt följ, inkallande m ställande och framåt sändande och gisses va härligt det såg ut mellan dem vilken kemi och samspelhet! Elisa med Seija tränade också fritt följ där fokus blev på kontakt och position med alla små detaljer det innebar. Sen var det tags att ta spåren, alla 3 spåren gick bra, för min och Gundes del så kan jag säga att jag är jätte nöjd han är så duktig i spåret, bra tempo och tog alla apporter 7 + slut.

Efter spåret var det dags för min och Gundes del, vi tränade på raka höger halter, de har tendens att bli lite sena fick bra tips från Stefan och Elisa så det gick riktigt bra till slut, övning ger färdighet som det så käckt heter. Momentet därefter blev inkallande m ställande och läggande, testade att göra en komplett och det gick BRA om man ska vara petig kunde han ha stannat lite snabbare men överlag riktigt bra. Körde även ett par raka med kommendering vilka också fungerade utan tempominskning, yes! Framåtsändandet filades det på, det som jag behöver är att ha nya människor i gruppen, Gunde kollar ofta av nya personer i gruppen, efter Elisa och Stefan var kände så flöt momentet på utan anmärkning. Nu hade vi ångan uppe och körde lite skall, tungapportering med tempo och ingångar, dagen avslutades med stegen som Gunde börjar bli riktigt säker på. Tidigare har stegen triggat honom så han har haft problem med tempot både upp på den och när han väl är uppe men som sagt nu går det kanon.

Sist för dagen tränade Elisa och Seija apportering, fick ett gott skratt när Elisa kastar apporten helt snett och kort. Hundträning är inte lätt man ska vara bra på många saker för att få delarna att fungera *ler* som att kunna kasta långt och rakt MEN kasten efter gick jätte bra och Seijas apportering var verkligen super!

***TACK*** till Er 2 för en givande och trevlig dag så planerar vi in mer träning inom kort KRAM KRAM

Ps Hittade lite fler bilder som kan vara kul för Er att se, om inte är det bara att låta bli *asg* Ds


Så här såg vi ut när vi hämtade Gunde.


Tuss och jag, Tussen lärde mig massor som min första egna hund.


Stefan och ET har tränat skydd på Skillingaryds lägret.


Sist men inte minst en bild på de 2-benta i familjen på ett Demefinezz läger, dags för utfordring medan spåren ligger, observera nappflaskan i min träningsväst, vad gör man inte för att få flyt på allt *ler*.

Daglig skogspromenad i sol

Har haft en sån tur när jag går på våra dagliga skogspromenader så har solen varit framme och senast idag. När jag kom ur duschen efter promenixen så hade regnet börjat, tänk vad mkt som man kan bli glad över som en promenad i sol *ler*

Nostalgi *ler* vill lägga in lite bilder på gulle Gunde, kung Gusten och vår kära Grimm som valp, hur söta får man bli på en skala *love*

Fotograf är Allan, husse till Gunda, tack för korten Allan, tänk att det är hela 5 år sen vi gick kursen, tiden går så fort.


Gunde söker kontakt med mig.


Kung Gusten med husse Zacke


Grimm med fd matte Tina.

Några rader från en nöjd och glad men snuvig Ullis, det finns alltid saker att glädja sig åt här i livet. Ett tips när man har haft en dålig dag är att det finns nått positivt med det med, för då kan man tänka när man går och lägger sig "äntligen är denna dag över" bra va!

Tjingeling!


Gunde öga UA, HURRA!!!

Igår ögonlyste vi Gunde och det gick jätte bra, resultet blev UA på båda ögonen. Jag är så glad över denna hund som skänker mig så mycket glädje men samtidigt kan vara jätte jobbig och krävande *ler*. Tanken är att Grimm även ska ögonlysas fast det får bli en i taget, det är inte precis gratis att ha hund.

Nu är hösten här med vackra färger och jag älskar när det är svalt ute, där emot gillar jag inte att appellplanerna blir så leriga och hala, skaderisken blir så hög då, än så länge har vi haft tur att inget hänt. Stefan och jag skämdes lite igår när vi hämtade Jennifer från dagis leriga och dana efter hundträningen. Vi hann inte byta om innan utan åkte direkt, jag förklarade under skratt att vi "tränat hund" fast det ser väl ut som vi lerbrottats och JAG VANN *asg*.

Min underbara mor ska hjälpa mig imorgon igen och passa Jennifer i några timmar så jag kan träna hund när Stefan jobbar hela helgen, alltid trist när han gör det. Vi har ett tryggt nätverk runt oss när det gäller mormor / farmor och det fungerar toppen med Jennifer, sånt värmer!

Hemsidan kommer att uppdateras mer, vi ska tas oss den tiden för det behövs och det är lättare nu med denna årstid som kommer för då blir inte hus och tomt lika krävande.

Tjingeling,

Ullis

Helgen

Stefan har jobbat hela helgen och det är alltid trist och det blir lite kämpigt att själv ha Jennifer och grabbarna, ett himla pusslande. Mamma och Ingemar hjälpte mig i lördags och passade Jennifer i några timmar och då träffades jag och Carina på Botkyrka och tränade i ett strålande höstväder. Det blev en rejäl penetrering av lydnadsmomenten av både mig och Carina och det kändes och gick jätte bra. Även Grimm fick träna, både framåtsändande, skall och start på inkallande med ställande, var verkligen kul att träna Grimm så det kommer bli fler tillfällen när inte Stefan kan. Vi jobbade även med stadga i platsliggningen och att det är ett tråkigt moment där lugn är basen fungerade även detta kanon så på vägen hem kände jag mig nöjd och belåten. Med tanke på gårdagen regn och rusk så var jag glad att det blev träning i lördags och inte sparade på det, tack Carina för en väldigt givande träning och utbyte av idéer *kram* 

Leverfläck

Då har jag idag opererat bort en leverfläck på ryggen och det var inte speciellt kul. Att få sprutor på olika delar av kroppen kan vara ok speciellt i magen där jag har lite "massa" som det heter i hundkretsar *asg* men INGE kul i ryggen, blä. Efter mängder med karvade av läkaren så syddes jag ihop med 4 stygn och sticks eller vad det nu heter över och ett stort bandage och med order från min läkare "att nu håller du dig still så att det läker fint tills stygnen tas om 14 dagar" VA DÅ STILL, JAG, I 14 DAGAR? har du några tabletter för det?! *asg* Måste tala om för Stefan att jag nu inte kan dammsuga, diska, tvätta eller göra några fysiska hushållsgöromål här hemma *asg*, tror ni han går på det. Nu är det bara att hålla tummarna att provresultatet på fläcken är ok men men tills dess så går allt på som vanligt, tänker inte oro mig för något som jag ännu inte vet.

Igår träffades Carina, Lotta, Stefan och jag på Södra och tränade hund, det blev både spår, upplet och lite lydnad. För min del gick spårupptagen bra och uppletet kanon, lydanden blev fokus på inkallandet och kör på grunden i olika varianter! Även för övriga så gick det bra, det ända trista är att tiden går så fasligt fort.

Nu ska jag åter med näsan i siffrorna, konstigt nog så sköter det i sig själv när jag gör annat *ler*

Tjingeling,

Ullis

RSS 2.0