Pigg och trött

Ovan rubrik passar bra in på Grimm nu när han kan vara lös i skogen och få springa runt, efteråt sover han riktigt gott och verkar härligt nöjd med livet. Han har även ett viktbälte på benet enligt rekommendation från rehab, vikten består endast av en 5-krona så här i början. Det kommer blir massor med bad längre fram när vattnet blivit varmare, vi har tur som bor så nära havet, både Gunde & Grimm älskar att bada.

Grimm har full koll på mig när vi är ute och kommer in med jämna mellanrum för att tigga godis vilket jag uppmuntrar och ger utdelning.

Jennifer har kommit in i en underbar period och vi har väldigt mysigt tillsammans, gull unge. I helgen badade hon och Gunde i en vattenpöl i berget på tomten, Jennifer skrattade så hon kiknade när hon skvätte vatten på Gunde. Sen var det inte lika kul när han tog upp den mesta av utrymmet i pölen så hon inte fick plats för han flyttar inte på sig fast hon kämpar tappert för att få bort honom. Jag lärde henne knepet att ta upp en pinne och kasta åt honom bort från pölen men det är lättare sagt än gjort när man inte ens fyllt 3 år så jag fick hjälpa till och hon fick pölen för sig själv ett tag.

Stefan håller på att färdigställa altanen, nu är det fokus på trappan, tycker han är riktigt duktig, hobby snickare som han är! Trist är bara att han jobbar hela helgen *snyft*

Har lite utställningsplaner för Gunde under sommaren, återkommer med mer info.

Så till ett ordspråk "Man bör böja sig i stoftet när man har begått ett fel - men man bör inte bli kvar där"

Sjung och va glad!

Ullis

Underbart besked

Stefan har idag varit i Strömsholm på återbesök med Grimm och nu är benet helt läkt och vi kan börja med muskeluppbyggnad och han kan även börja vara lös!!!

Glädjen är total, vi har haft en jobbig tid under hans skada och nu sprudlar härliga känslor i magen.

Enligt veterinären kan Grimm när musklerna byggts upp köra för fullt med sånt som båda hopp och kryp!

Glada hälsningar,

Ullis

Bilder


Vår lilla älskade skatt får jordgubbar efter frukosten


Grimms fynd i skogen en gammal barnsko, den näsan är det inget fel på.


Jennifer behöver träna upp höger ögat så det blir att ha lapp för vänster ögat i några timmar varje dag. Vi leker att hon är en sjövettare (sjörövare)


Nya spårpinnar på väg hem från brädgården


Tur att vi har en bra såg annars hade det tagit LÅNG tid.


Uppsågade & klara, dessa bör räcka ett tag.

Stefan har kommit igång och spårat med Grimm och det har gått jätte bra med både tempo och pinnar, det värmer i hela mitt hjärta. Nästa vecka är det dags för återbesök på Strömsholm och idag var Grimm på rehab träning på Bagis och Stefan passade då även på att schamponera han där det är så himla smidigt.

En del av mitt & Gundes fokus blir att träna spår i viltsvinsmarker eftersom han tycker det är svårt pga ovana.

På återseende.

Ullis

Släktträff på Värmdö

Igår träffade Gunde & jag 3 av hans barn på Värmdö för lite träning, Lotta m Hector, Susanne m Bigge och Pia m Bond. Ville passa på att dela med mig av de kunskaper jag fick från Demefinezz lägret och Jan Gyllensten, kan säga att det funkade på både Bigge och Bond, Lotta var med på lägret så hon har tränat på detta sätt den dess och nått ännu bättre resultat m Hegge.

Tror att jag fångade deras uppmärsamhet med mitt engagemang, sånt är alltid kul. Fotograf Åke


Blir SÅ glad när tipsen man ger fungerar och förare och hund stärker sitt samarbete, kan däremot inte påstå att jag är nått photo scenic precis. Fotograf Åke


Gunde och jag hann både spåra, träna framåtsändande, inkallande m ställande & läggande, hopp och stege. Tack till alla i gruppen och till Pia som kommenderade resteranade moment.

Extra kul igår var att träffa Bigge som jag inte gjort på länge, vilken härlig hund, han skulle lätta kunna få följa med mig hem. Pussa lite extra på honom Susanne från mig så hoppas jag vi syns snart igen.

Vi hann med en platsliggning m skott innan vi bröt upp det hade börjat skymma lite, det gick bra och Åke var skjutt, tack till dig!

Var rätt mör & trött när jag kom hem, det blev inte mkt till nedvarvning när jag kom hem utan gjorde mig direkt i ordning för natten.

Nu är det dags att gör natt för idag och förhoppningsvis får jag tid att hänga upp mina nya gardiner i köket imorgon, de har nog börjat samla damm på stolen som de hänger på. Trist är att Stefan jobbar hela helgen *suck* jag borde vara van nu när han gjort det i 16-år men det verkar inte så.

Dagens ordspårk blir: "Man bör sträva efter godhet i gärning och handlig, inte i ord"

Tjingeling,

Ullis


Tävling Nynäshamn

I helgen som var tävlade vi i Nynäshamn, av 12 startande var vi endast 5 som kom runt spåren, Gunde & jag fick bara med oss 3 + slut, där missade vi 84 poäng. Kan säga att han var grymt koncenterad i spåret och därav missade pinnarna pga ovana för alla vildsvin som springer i markerna. Spårupptaget gjorde han jätte snyggt och fick poäng 10-10.

Uppletet gick bra, fick 8,5 -8,5 på uppletet avdrag för tempo även där var han lugnare än vanligt och sen ville han inte släppa ett föremål förrän efter några dk. 

Fria följet hamnade på 8-8, inkallande börjar ta form fick dock bara 7-6 i betyg men några delar var riktigt bra denna gång, starten, ställandet och avslutningen men i starten från ställandet och läggandet kom tveksamheten tillbaka men vi är på gång. Tveksamheten tog han med sig in i framåtsändadet där vi fick betyg men låga SEN kom vårt parad nummer krypet som resulterade i 10-9 och sen resterande moment gick kanon med ett litet undantag på lättmetalllen denna gång för det satt nått på den som gjorde att Gunde spottade ut den för att sen ta upp den igen och avsluta bra, normalt brukar han göra den på en 9 eller 10.

Ska även till nästa tävling ändra avståndet till långt igen på hoppet för han har nu på 2 tävlingar i rad fått 8-8 för islag. Fick tipset att jag skulle sätta honom närmare, har stegat och när vi då testade fungerade det jätte bra men inte som sagt på 2 tävlingar i rad, det gäller att prova sig fram, hoppet är nått han annars gör 10-mässigt.

Mkt fokus behövs läggas på inkallande och framåtsändandet och även att få upp spårkonditionen och den vanliga konditionen på Gunde. Kan säga att den här vinterna med Grimms skada så har Gundes motion blivit lidande normalt har vi gått i skogen varje dag i timmar men inte denna vinter. Var jätte glad imorse för något som jag tidigare bara tog för givet att kunna gå på en gemensam promenad med grabbarna, sånt uppskattas nu. Stefan har lovat att cykla med Gunde eftersom hade blir alldeles i gasen när jag gör det, förra året slet han sönder tramdynorna för han rusade på som värsta galningen. Tror det kommer gå bättre med Stefan men det återstår att se, längtar till det blir varmare i vattnet så grabbarna kan börja bada vill inte göra det nu så de åker på vattensvans.

En härlig känsla befann sig i kroppen i söndags på appellplanen, vi hade himla trevligt Gunde och jag, så ska det vara hedan efter när vi tävlar. Hög i motiviation är nått som Jan Gyllensten påtalade på lägret och i den sinnesstämningen ska jag hålla Gunde.
 
Våra gratulationer går till duktiga träningskompisen Lotta med Gunde sonen Hector som i helgen tog LP1 och dessutom som vinnare av klassen ***GRATTIS***.

Ordspråk som är nått lärorikt att läsa "Det är bara de dumma och de döda som aldrig ändrar mening."

Tjingeling,

Ullis

Inte mkt skrivet

Är inte precis någon mäster skrivare här i bloggen. Däremot har Stefan gjort ett bra jobb på hemsidan med albumet under fliken galleri med bilder från lägret, jätte kul att se bilderna och som det skrivits i gästboken är det som att uppleva lägret igen.

Behöver ta mig tid att putsa köksfönstrena hemma och sätta upp våra nya fina gardiner men har inte hunnit det, tänk att det ska vara så ont om tid.

Ikväll har vi middags gäster, ska bli jätte trevligt att äta mumsig mat i goda vänners lag. Stefan tagit extra pass och jobbar hela helgen, tungt blir det för han att jobba 2 st 12-timmars pass men det ger extra klirr i kassan. På lördag em ska jag och Jennifer på kalas och om hon är på bra humör på förmiddagen så hinner jag kanske fixa lite hemma men det får jag vänta och se, ingen idé att planera in nått utan går det så går det.

Hundarna mår bra och jag tycker Grimm mår och går bättre och bättre, däremot har inte pälsen vuxit ut på länden där de rakade när han operarades. Jag tror inte kroppen har prioriterat hårväxt eftersom han har varit så dålig men nu ÄNTLIGEN känns det som om det går åt rätt håll. Stefan är jätte sugen efter lägret att komma igång med träningen och har inspirationen.

Ett ordspråk som jag behöver ta till mig med jämna mellan rum "Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda - borde ha gjort"

Tjingeling,

Ullis

Ps. Passa på att njut av det underbara vårvädret, jag är en älskare av våren Ds.


Lägret

Helgens läger var helt SUVERÄNT bra! Återkommer med mer info och bilder, Stefan tog ca 800 bilder med nya kameran.

Måste tyvärr jobba och sköta lite annat innan jag skriver mer.

"Den som väntar på nått gott......"

Tjingeling,

Ullis

RSS 2.0