Lördagens träning

Det är verkligen skönt med egen tid, ja egen och egen, helt själv blir jag sällan, Stefan och jag hade en urmysig fredagkväll barnlediga och idag hela lördagen har det bara varit jag och hundarna eftersom Stefan jobbat och Jennifer har varit hos Farmor och Farfar. Iofs har jag plockat hemma på morgonen och varit förbi grovsoporna, kan inte förstå var alla grejor kommer ifrån  *ler* innan jag åkte till klubben och mötte Lotta B.

Vi var 4 st som körde uppletande, Lotta B m båda sina hundar, Peggy, Kerstin B och jag tränade både Gunde och Grimm. Uppletet för Gundes del var inte sig riktigt lik men som allt annat så får jag även bakslag på detta men det är något som man får ta i beräkningen att sån händer, det gick inte dåligt men inte alls lika bra som jag har blivit bortskämd med att det går, bara kämpa på. Grimm gick bra i rutan på 5 föremål förutom att han pinkade över tidigare hundskiss, det var en liten skvätt i farten så att säga, samma sak med honom kämpa på och håll uppe motivationen.

Lydanden startades med sittande i grupp och jag valde att stå framme och trygga upp Gunde, han satt kanon koncenterad på mig. Efter det var det dags för platsen och Gunde låg jätte tryggt och lugnt  och hade full fokus på mig fast schäfer tiken bredvid låg lite oroligt och pep. Nu är siktet inne på elitlydnaden i lydnad så att säga och då måste Gunde ligga helt still och knappt vrida på huvudet för att få en 10:a och idag lyckades han bra med det. Tipsen som vi fått från Madde D har varit super bra att tillämpa, tusen tack till dig!

Lotta och Peggy hjälpte oss med kommendering på inkallande m läggande och ställande, körde bara raka så han inte går på kommenderingarna och även denna gång sprang han med full fart utan tvekan.

Tränade sändande till grupp med relativt nya människor och VILKET FRAMÅTSÄNDANDE, galopp ut till gruppen, tempoändring, bra avstånd och sen fullfart in på inkallandet och det var lika åt båda hållen, mycket nöjd!!

Gjorde även idag "dum rutan" för första gången och provade för att se vad vi ligger och gjorde en komplett direkt, det gick över förväntan jätte bra, något segt sitt och ligg men annars utförde han momentet enligt konstens alla regler fick jag bekräftat av Lotta och Peggy.

Apporterings dirigering är ett moment som vi inte provat på tidigare och nu när jag både hade Lotta och Peggy som tränings kompisar så passade jag på att få tips och provade på momentet därefter. Ställde Gunde vid konen och ryggen mot Peggy som la ut en apport åt höger och därefter låtsades lägga ut 2 apporter till. Jag gestikulerade och sa "höger" och Gunde springer direkt ut och apporterar med full fart in, jätte kul tyckte han. När vi kört 2 ggr åt höger tyckte Lotta att jag kunde prova på ett skick till vänster och även det skicket gick super duper, han fattade galoppen direkt. Nu är det bara att träna på och separat öva "konan" som behövs till både rutan och apporteringen.

Avslutade träningen med stegen och han behöver få bättre flyt i starten, den är bra men kan bli bättre.

När Lotta och Peggy hade tränat och behövde åka så tog jag ut Grimm på lydanden, nu är Stefan och han är inne i ett bra flyt så vill inte jag lägga mig i så mkt så vi körde några inkallande m ställande som fungerande kanon och även ett hopp på 85 cm. Testade även stegen med det gick inte och eftersom Grimm är så stor och tung så vågade jag inte träna den själv med honom när jag insåg att han famlade.

Tusen tack till Er Lotta och Peggy för all hjälp! Är nöjd med dagen och det var inga problem att få den att gå precis som övriga dagar.

Infogar lite mer bilder som jag tycker är kul att kika på:


2 av mina killar *love*


Matte Johansson och jag, visst ser han lika road ut som jag *asg*


En av de få gånger jag sjungit kareoke, här tillsammans med Anna Rahm, vi var grymt bra!

Bye bye!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0