Läget lugnt

Vi har fått rapport om Grimm från Bagis och läget är stabilt, han har fått dropp och medicin som ska skydda magen och han är pigg. De ska börja ge honom lite mat och se hur han svarar på det, han har inte heller bajsat nån gång än.

Han kommer att stanna till imorgon så de har han under uppsikt vilket vi tycker känns skönt eftersom vi kände oss helt maktlösa när det var som värst.

Troligen är det rimadylen i kombination av den långa antibiotika kuren som fått hans mage att göra uppror, vi har inte märkt nått innan utan det kom som en käftsmäll efter vi var tvungna att svälta honom inför återbesöket på Strömsholm och sen när han fick mat igen.

Nått mindre kul är pengarna att betala eftersom vi mer eller mindre nått taket i försäkringen och detta kommer kosta ca 10.000:- men vad gör man inte för en älskad familjemedlem.

På återseende,

Ullis

Kommentarer
Postat av: Johanna

Håller alla tassar o tår att han blir bra!!!!

2009-04-06 @ 12:17:47
Postat av: Anna-uppfödare

Vad skönt att läget har blivit bättre för Grimm!

Nu håller jag tummarna för att han snart är fit for fight igen, det har varit en lång tid av rehabilitering för honom och så nu detta.

Nu är det väl ändå dags att fokusera på det positiva och ge honom lugn och ro.



Men jag som uppfödare blir både arg och besviken över att veterinärerna inte tagit hänsyn till hans känsliga mage....att låta en hund äta rimadyl och antibiotika sååå länge utan att få något som kan stärka hans mage är rena döden...



Baxna som har en liten känslighet äter alltid andapsin eller novalucol när hon varit tvungen att äta värkmedicin...som annars fräter ganska så bra på slemhinnorna.



Till alla som läser detta, tänk på att informera veterinären om hundens tidigare sjukdomar och tillstånd, det kan vara livsavgörande.



Nu tänker vi framåt, på en bra sommar för Grimm med bad, skogspromenader och ett och annat spår.



Många Kramar Anna

2009-04-06 @ 13:03:52
Postat av: Susanne Bigge och Loke

Vilket skit!Har inte varit inne på ett par dagar, det slog mig direkt när jag läste att det berodde på medicinen, du har ju skrivit om Grimms mage tidigare!!! Vi hade våran Casper inlagd på Bagis för exakt samma problem för några år sedan. Han stod sen på Mobic i två år som är en variant till Rimadyl fast till oss två benta för liknanande problem. Hoppas oturen vänder nu. Många stärkande kramar Susanne!

2009-04-06 @ 23:07:09
URL: http://www.biggepojken.blogg.se.
Postat av: Susanne

Även om jag inte är en fantast av hundar har jag tänkt på er mycket. Jätte skönt att det vände så pass fort ändå. Jag brukar ta en "jäger" när magen krånglar, kan det va nåt :-)



Nä, skämt o sido, hoppas Grimm kryar på sig så ni får hem honom snart.



Ta hand om er!

Kram (Voff voff)



//Suss

2009-04-07 @ 07:30:48
Postat av: Jenny och Uffe

Hej,



Ville bara säga att vi tänker på er och hoppas verkligen att allt blir bra med Grimm nu.



Känner igen det där när försäkringspengarna tagit slut - vi la ut 15 000 ur egen ficka för Kaiser.

I lördags var det åtta månader sedan vi tog bort honom - men det känns inte som det var så länge sedan. Han är fruktansvärt saknad här hemma, och de två äldsta barnen pratar fortfarande om honom.



Om tre veckor ska vi iaf åka ner till Deminas och välja ut en liten valp - de är då fyra veckor gammal. Det blev fem hanar och en tik, och vi är ju först att välja, så det blir spännande. Kaiser och Faust blev vi ju tilldelade så att säga, Helena valde ju vem man skulle få(fast vi tycker ju självklart att vi fick de två bästa).



I övrigt är det bra med oss, lilltösen blir 6 månader nu på söndag - hon växer så det knakar.



Själv ska jag börja jobba sista veckan i april - men bara tre veckor, tänkte bara hjälpa till under den värsta perioden - deklarationstiden ju :)



Skickar en stor styrkekram till er - tänker på er.



Kramar

Jenny och Uffe med familj

2009-04-07 @ 09:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0