Tävling Nynäshamn

I helgen som var tävlade vi i Nynäshamn, av 12 startande var vi endast 5 som kom runt spåren, Gunde & jag fick bara med oss 3 + slut, där missade vi 84 poäng. Kan säga att han var grymt koncenterad i spåret och därav missade pinnarna pga ovana för alla vildsvin som springer i markerna. Spårupptaget gjorde han jätte snyggt och fick poäng 10-10.

Uppletet gick bra, fick 8,5 -8,5 på uppletet avdrag för tempo även där var han lugnare än vanligt och sen ville han inte släppa ett föremål förrän efter några dk. 

Fria följet hamnade på 8-8, inkallande börjar ta form fick dock bara 7-6 i betyg men några delar var riktigt bra denna gång, starten, ställandet och avslutningen men i starten från ställandet och läggandet kom tveksamheten tillbaka men vi är på gång. Tveksamheten tog han med sig in i framåtsändadet där vi fick betyg men låga SEN kom vårt parad nummer krypet som resulterade i 10-9 och sen resterande moment gick kanon med ett litet undantag på lättmetalllen denna gång för det satt nått på den som gjorde att Gunde spottade ut den för att sen ta upp den igen och avsluta bra, normalt brukar han göra den på en 9 eller 10.

Ska även till nästa tävling ändra avståndet till långt igen på hoppet för han har nu på 2 tävlingar i rad fått 8-8 för islag. Fick tipset att jag skulle sätta honom närmare, har stegat och när vi då testade fungerade det jätte bra men inte som sagt på 2 tävlingar i rad, det gäller att prova sig fram, hoppet är nått han annars gör 10-mässigt.

Mkt fokus behövs läggas på inkallande och framåtsändandet och även att få upp spårkonditionen och den vanliga konditionen på Gunde. Kan säga att den här vinterna med Grimms skada så har Gundes motion blivit lidande normalt har vi gått i skogen varje dag i timmar men inte denna vinter. Var jätte glad imorse för något som jag tidigare bara tog för givet att kunna gå på en gemensam promenad med grabbarna, sånt uppskattas nu. Stefan har lovat att cykla med Gunde eftersom hade blir alldeles i gasen när jag gör det, förra året slet han sönder tramdynorna för han rusade på som värsta galningen. Tror det kommer gå bättre med Stefan men det återstår att se, längtar till det blir varmare i vattnet så grabbarna kan börja bada vill inte göra det nu så de åker på vattensvans.

En härlig känsla befann sig i kroppen i söndags på appellplanen, vi hade himla trevligt Gunde och jag, så ska det vara hedan efter när vi tävlar. Hög i motiviation är nått som Jan Gyllensten påtalade på lägret och i den sinnesstämningen ska jag hålla Gunde.
 
Våra gratulationer går till duktiga träningskompisen Lotta med Gunde sonen Hector som i helgen tog LP1 och dessutom som vinnare av klassen ***GRATTIS***.

Ordspråk som är nått lärorikt att läsa "Det är bara de dumma och de döda som aldrig ändrar mening."

Tjingeling,

Ullis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0